pondělí 9. ledna 2023

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - PROSINEC 2022


Krásné pondělí vám všem! Dnes tu pro vás mám ukázku spotřebovaných produktů za prosinec 2022. Začneme sprchovým gelem, které tu moc často neukazuju. A to z jednoduchého důvodu. Mám jich otevřených hodně a používám je na přeskáčku. Pak mi hodně dlouho trvá, než něco spotřebuju. Tentokrát jsem dodělala Balea Sweet Clementine 19,90 Kč, což je takový úplně obyčejný sprcháč za pár korun. Přítel si ho vybral, když byl se mnou v DMku, asi před rokem. Nicméně ho vypoužíval asi půlku a od té doby ležel na vaně. Tak jsem si řekla, že ho dopotřebuju. Má sice příjemnou svěží mandarinkovou vůni, ale z pokožky po umytí nevoní. Takže za mě nuda. Happy Holidays mýdlo na ruce za 29,90 Kč mě zaujalo především krásným vánočním obalem. Vůně je moc příjemná. Mýdlo nevysušuje, ale opět - nic zvláštního na něm není. Bione Cosmetics Šampon proti lupům 95 Kč je ten samý případ, jako sprcháč výše. Šampon jsem pořídila příteli, ale vypoužíval asi polovinu a zbytek nechal. A protože jsem chtěla zlikvidovat produkty, kde je jen zbytek, opět jsem ho dopotřebovala. Šampon poměrně příjemně voní. Stačí ho trochu a ohromně pění. Pak zabere delší dobu, než pěnu vymyju z vlasů. Co se týče účinků, nic zajímavého na něm neshledávám. S pokožkou hlavy mi nepomáhá. A vlasy po něm nemám hydratované, ani hezčí. Obyčejný šampon. Znovu bych nekoupila. Ryor tělové mléko s amarantovým olejem 135 Kč velmi jemně voní. Dá se příjemně rozetřít. Vstřebává se do pokožky během 5 minut a pak se můžu bez problému obléct do pyžama. Hydratace je moc dobrá. Není to nejlepší hydratační produkt, který jsem kdy měla, ale hydratuje slušně.


Isolda krém na ruce s olivou 24 Kč je jeden z obyčejných krémů na ruce, který je ale poměrně příjemný a fajn. Měla jsem už více variant. Vůně je taková normální, nic extra. Hydratuje velmi dobře. Vstřebává se poměrně rychle a do pár minut mohu dál pracovat na počítači či na telefonu. Za tu cenu je to velmi dobrý kousek. Medik 8 Hydro B5 Intense pleťové sérum (plné balení stojí 1780 Kč) jsem našla v Look Fantastic boxu. Jedno pleťové sérum této značky, jsem už měla a byla jsem z něj nadšena. Tohle druhé je taky skvělé. Má gelovou tekutou konzistenci. Velmi dobře se aplikuje na pleť. Rychle se vstřebává a nemastí. Po cca týdnu používání jsou viditelné znatelné výsledky. Pleť je vypnutější, hladší, projasněná a celkově vypadá mladší. A takového efektu jsem si přesně všimla i u toho prvního séra této značky, které jsem měla. Mio Future Prof Body Butter (plné balení stojí 866 Kč) je velmi příjemné tělové máslo s okouzlující svěží vůní. Za mě voní přesně tak, jako čerstvě oloupaná mandarinka nebo pomeranč. Nádherná vůně. Vstřebává se do pokožky déle, ale to je nejspíše tím, že se jedná o máslo. Hydratuje moc dobře a pokožka zůstává provoněná až do druhého dne. Cera Ve hydratační tělové mléko (plné balení stojí 365 Kč) mi přijde jako obyčejné dobré tělové mléko, které mě ničím nezaujalo a nenadchlo, ale pokožku zhydratuje dobře. Jelikož se jednalo o vzorek, nemohla jsem pořádně prozkoušet. Elizabeth Arden rtěnka je jednou z nejhezčích nude rtěnek, kterou jsem vyzkoušela. Je na rtech příjemná a hydratační. Moc velkou výdrž nemá, zejména když jím a piju, ale i tak jsem si ji moc oblíbila a mrzí mě, že ji nemohu najít ke koupi. Dokonce jsem vyškrábala i zbyteček štětcem, když už se nedala aplikovat klasicky.


Vincentka sprej do nosu 85 Kč jsem vám chtěla znovu připomenout, přesto, že se nejedná o kosmetický kousek. Už jsem vám ho někdy ukazovala. Ale je to jeden z mých nejoblíbenějších sprejů do nosu. Je velmi dobrým pomocníkem nejen při rýmě, ale i když si potřebuju přes den vyčistit nos. Je skvělý i jako prevence infekce. Za mě opravdu top produkt! SkinCare zjemňující a hydratační pleťové sérum 49 Kč jsem koupila v prodejně Action, za pár korun. Cena mě natolik zaujala, že jsem si ho musela vzít na zkoušku. Má gelovou tekutější mléčnou konzistenci. Příjemně se aplikuje a roztírá. Aplikovala jsem si ho zejména na krk a dekolt, na které upřímně zapomínám a nebo se mi je nechce natírat. Příjemně hydratuje a zvláčňuje pleť. Ale žádných extra účinků jsem si nevšimla. Pinio koule do koupele s překvapením 25 Kč dělá krásně modrou vodu. Šumí taky velmi slušně na to, kolik stojí. Uvnitř koule je překvapení v podobě malého dinosaura, jelikož se jedná primárně o dětskou šumivku. Takže děti to asi potěší. Já kouli dostala jako dárek. Garnier barva na vlasy 4 středně hnědá 89,90 Kč je mojí oblíbenou. Nechytá úplně do černa, jak to u barev bývá. Ale je to hezká tmavě hnědá barva. Při aplikaci teda strašně smrdí, ale efekt dělá pěkný a ve vlasech dlouho vydrží. 


The Beauty Dept růžová voda tonikum 42,90 Kč mě zaujala především nízkou cenou a kupovala jsem v prodejně Action. Má příjemnou vůni. Používala jsem ji na pleť ráno. Dobře čistí pleť. Zanechá ji jemnou, čistou a jemně projasněnou. Za mě na ranní čištění - super. Be beauty care sůl do koupele 25 Kč velmi hezky barví vodu do fialové barvy. Barva je hodně intenzivní. Stejně tak i příjemná vůně. Za těch pár korun dělá moc pěkný efekt. Listerin Smart Rinse ústní voda pro děti 98 Kč je velmi příjemná ústní voda s jahodovou nepálivou chutí. Moc jsem si ji užívala! Dermacol krém na ruce a nehty kokos 100 Kč má praktické balení s pumpičkou. Krém jsem měla v obýváku a v případě potřeby stačilo jen pumpnout, což mám moc ráda. Má jemnou kokosovou vůni. Co se týče hydratace, řekla bych, že na běžné každodenní přetření rukou to je tak akorát. Ale žádnou extrémní hydrataci nečekejte. 


Plátýnkové pleťové masky tu samostatně rozebírat asi nebudu, protože vám je ukazuju pořád dokola. První dvě mají vtipný potisk, velmi dobře hydratují a mají příjemné plátýnko. Další dvě jsou bez potisku a opět velmi dobře hydratují a jsou příjemné. Hydrogelové polštářky pod oči jsou velmi příjemné zejména ve chvíli, kdy je nechám v ledničce a pak aplikuju. Oční okolí je hydratované a jemné. 


JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA PROSINEC?

7 komentářů:

  1. Moje prosincová spotřeba byla rozhodně menší než tvoje. Myslím, že to bude standardně kolem 10 kousků, ale na článek se chystám asi až o víkendu. Konopný šampon od Bione používá manžel a je s ním dost spokojený (jen má jinou variantu - regenerační). A pak jsem měla ještě ty polštářky pod oči a ty mi přišly celkem fajn

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Mončo, já držím svoje rozjetý tempo a prokousávám se pomalu zásobami. Ostatně článek už je na blogu. Z tvého výběru mě nejvíc zaujala sůl do koupele a tělové mléko Ryor.

    OdpovědětVymazat
  3. Na ten kokosový krém od Dermacolu jsem koukala už nekolikrát, asi si ho také pořídím, protože kokosové produkty miluju. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem zvědavá, co na něj případně řekneš :)

      Vymazat
  4. Ahoj Moni,
    já měla velikou spotřebu, došlo skoro vše a měla jsem i hodně miniatur z adventních kalendářů. Znám masky a Balea a zase se s tebou všude shodnu:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)