pondělí 16. ledna 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - PROSINEC 2022

Krásné pondělí vám všem! Dnes tu pro vás mám článek o tom, jaký byl náš prosinec 2022. Tak žádné zdržování a jdeme na to :) Na začátku prosince jsem vyloupala ořechy, které jsme byli nasbírat nedaleko, kde je volně přístupný strom. Dělali jsme to poprvé, ale moc mě to bavilo a věřím, že tento rok půjdeme zas. Začátkem měsíce jsem balila dárky pro kolegyně do práce. A přišla mi skvělá spolupráce s asijskými potravinami. 


Vyhrála jsem možnost testovat prací gely a ubrousky proti zabarvení prádla. Z toho jsem měla taky velkou radost. A začala jsem péct základy na 3 druhy cukroví. Začátkem prosince jsme zapálili už druhou adventní svíčku. A tady můžete vidět naší mikulášskou nadílku. 


Já od přítele na Mikuláše dostala likér Mozart, po kterém jsem dlouho toužila. Venku napadl trochu sníh, což mi nevadilo a měla jsem z toho docela radost. Přišly mi další vybrané kousky na testování z Litlolo. A tady už můžete vidět, jak preparuju adventní kalendář. Měla jsem mimo jiných i tento s vonnými vosky. Moc jsem se na něj těšila. Nicméně vosky nešly vůbec vyndavat a samotné otevírání mě tak vážně nebavilo. Tak jsem se naštvala a vyndala vše naráz :D


Přišel krásný prosincový SuperZoo mystery box, který si Amálka i Conny moc užili. Mamka nám při návštěvě donesla mikulášskou nadílku a koupila jsem si větší černou kabelku z Vinted.


V prosinci má taky mamka narozeniny, které jsme oslavili u nás doma. Udělali jsme si chlebíčky a dortíky z naší oblíbené místní cukrárny. Mamka dostala samozřejmě nadílku dárečků a druhý den ráno jsme ji odvezli na autobus, protože odjížděla pryč.


V prosinci přijel na návštěvu přítele stejda, tak jsme pro něj a pro tetu nachystali dárečky k Vánocům. Připravila jsem taky obložený talíř, kde byla domácí klobása a sýry, které jsme si moc oblíbili. A přítel vařil kančí guláš a já dělala domácí knedlík. A přímo tento den jsem taky začala zdobit a plnit cukroví. 


Druhý den ráno jsem namazala linecké a zajeli jsme na rychlo nákup do prodejny Action. Tam jsme nečekaně koupili nádherné mísy na pho polévku a zásobu pleťových masek. A taky houbičky na makeup. Přítel si tam koupil nějaké věci do auta. A já využila akce na Dr. Max a koupila jsem si 3 vitamíny na vlasy a nehty, za cenu dvou. 


No a napadlo asi 30 cm sněhu. V polovině prosince. To jsem už docela proklínala, protože vždycky hustě sněžilo, když jsem šla zrovna venku. Dokonce jsem se i svezla po zadku, protože v té tuně sněhu se vůbec nedalo chodit. Donesla jsem si domů dárečky k Vánocům od kolegyň a začala číst konečně další knížku. 


Protože kolem nás všichni pořád chrchlali, rozhodla jsem se udělat nám vitamínovou šťávu. Mamka nám donesla nějaké mandarinky a zázvor, tak jsem toho využila a udělala nám takové shoty. Měli jsme to zhruba na 3 dny a bylo to super na podporu imunity. A tady už můžete vidět kočičku, jak ráda odpočívá na příteli. Ta má ale pohodlí! :D Konečně jsem vyzkoušela Basilur čaje z vánoční kolekce, které mají překrásný obal.


Využila jsem vánočních slev a pořídila si za 150 Kč balerínky a za 150 Kč tenisky na léto. Oboje z CCC. Bezva kup, co říkáte? V prosinci jsem měla mít dovolenou, ale kolegyně byla nemocná. Tak jsem nakonec trávila několik dní z dovolené v práci já. Koupila jsem si na Vited knížku o ajurvédě, která mě začala zajímat. A taky jsem si před Vánoci nabarvila vlasy.


Protože byla kolegyně a i přítel trochu nachlazeni, podpořila jsem imunitu nejen hlívou, kterou jsem brala celou zimu, ale ještě vitamínem D a probiotiky. A nalakovala jsem si nehty novým gel lakem od Ruscony. Tady už můžete vidět čičinu a i mě s přítelem, jak si konečně užíváme pár dní dovolené. I přítel musel o dovolené pár dní do práce. Takže to bylo vážně "vydařené" :D.


Zapálili jsme si 4. adventní svíčku. Dělala jsem si ráda taky horký yuzu nápoj. A kočička mi pomáhala nejen s balením, ale i s rozbalováním dárečků. Na Štědrý den ráno jsem si totiž otevírala dárky od kolegyň, což je moje tradice už několik let. Zapálila jsem si vonný vánoční vosk, pro dotvoření té pravé vánoční atmošky. 


Na Štědrý den u nás byla mamka. Udělali jsme si chlebíčky, vyndali cukroví a nějaké slané dobroty. Tady už můžete vidět náš stůl, který je připravený na večeři. A taky jsem stihla vyfotit vynikající hovězí vývar. No a tady jsem už já s přítelem u stromečku. 


Tentokrát jsme to s dárečky trochu přehnali a bylo jich opravdu požehnaně. Koupila jsem si také dvě nové motivační knížky a moc se těším, až si k nim sednu. Mezi vánočními svátky jsem se vrhla i na menší úklid a třídění věcí. Ale vážně jsem udělala jen to, co se mi chtělo a nějak jsem to nepřeháněla. 


Před Silvestrem jsme vyrazili na nákup jídla do Německa a Polska. Nakoupili jsme toho zase hromadu, ale máme to na delší dobu. 


Na Silvestra k nám přijel přítelův táta a mladší brácha, takže jsme trávili tento den s nimi. Udělali jsme jednohubky, řízečky a oslavili společně příchod roku 2023. A koncem prosince nebo 1.ledna uklízím vánoční výzdobu. Mám to tak každý rok. Už mě po Silvestru nebaví. Takže to vše skládám. A těším se na to zas tento rok v listopadu :)







Jaký jste měli prosinec?

4 komentáře:

  1. Já měla prosinec tak napůl - nejdřív neschopenka a pak dohánění restů - pracovních i v domácnosti. Až svátky jsem si užila v klidu. Mezi svátky jsem taky chodila převážně do práce - mám v oddělení kolegyně s se školou povinnými dětmi nebo s rodinou na Moravě, tak jsem s dovolenou dala přednost jim.
    Biotin jsem na Dr. Maxovi kupovala taky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu.. snad už jsi zdravá. Tak to jsem zvědavá, jak budeš spokojená :)

      Vymazat
  2. Měli jste moc krásně udělanou vánoční tabuli, to Ferrero Rocher vypadá na talíři skvěle. :)) Jinak Mozart likér taky miluju. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)