sobota 14. ledna 2023

VÁNOCE 2022 - ŠTĚDRÝ DEN U NÁS

Krásnou sobotu vám všem! Slibovala jsem vám sepsání článku o mých Vánocích. Konkrétně o Štědrém dni. Takže dodržuju co jsem slíbila a článek je na světě. Provedu vás tím, jak u nás tento den vypadal. Já sama ráda čtu u jiných tento typ článku. Přiznávám, že jsem někdy líná, u různých příležitostí, tahat foťák a dokumentovat nejrůznější momenty. Ale mnohdy mě to pak mrzí. Protože mě moc baví sepisovat podobné články a mít tak i hezkou památku. O Štědrém dni jsem ale líná nebyla a řekla jsem si, že si ho zdokumentovat chci. A tak se pojďte podívat na to, jak to u nás v kostce vypadalo :)

Ráno začalo tak, že jsem vstala dřív jak přítel. Což je obvyklé. Hned po tom, co jsem vstala, jsem pustila králičici Amálku, která už netrpělivě čekala v kleci u dvířek. Dala jsem ji do mističky snídani a nechala ji běhat, jako každé ráno. Udělala jsem si snídani a čaj a zapla si v telce pohádky. Co se týče rána, mám takovou tradici, že si otevírám dárečky od kolegyň. Už několik let, vždy ráno. A tak tomu nebylo jinak ani tentokrát. Jak můžete vidět, s otevíráním dárečků, mi pomohla i kočička Conny. Od kolegyň jsem dostala sadu olejíčků s lampou, víno, hřeben (ten jsem si přála já sama), olejíček na nehty a kosmetiku od značky, kterou jsem si poměrně oblíbila a bylo to pro mě velké překvapení. Protože s kolegyněmi jsem se o této značce vůbec nebavila a tak jsem byla překvapená a potěšená zároveň. A na fotce můžete vidět taky lenošící číču na mém příteli. To dělá každé ráno. Miluje mazlení!





Po snídani, rozbalení dárečků a mazlení se zvířátky, jsme se vydali pro moji mamku, která s námi měla prožít Štědrý den. Asi po cca 10 letech, možná i více, jsme měli společně strávit přímo tento den, tak jsem se moc těšila. Mamku jsme vyzvedli a na poslední chvíli mě napadlo, že bychom mohli na skok skočit do Kauflandu, který máme cestou domů. Ne že bych neměla nakoupeno. To jsem měla. Ale jelikož pak následují dva dny svátků, tak jsem předpokládala, že bude zelenina, ovoce a pečivo ve větších slevách, což taky bylo. Nakoupila jsem tedy pár položek do zásoby. V krámu jsme byli asi 15 minut a pak už jeli k nám domů.

Doma jsem zapálila vonný vánoční vosk a nachystala chlebíčky a cukroví. Oběd jsem žádný nedělala a jedli jsme celý den až do večeře jen chlebíčky, cukroví a chipsy. Přiznávám, že se mi nechtělo patlat ještě navíc s obědem, takže to bylo tento rok takhle :) Pak jsme hráli různé hry, dívali se na pohádky a povídali si. Takže taková ta klasika.




Pak jsem tak trochu donutila přítele i mamku, abychom si udělali nějaké ty fotky. Společné i samostatně. Chtěla jsem mít nějakou památku. A na focení nás skoro vždycky zapomeneme. Naše fotky, kde je mamka a přítel vám neukážu. Chci je mít jen v soukromí, ale tady máte jednu, kde vidíte mě u stromečku s dárečky. S dárky jsme to tento rok trochu přehnali a bylo jich vážně požehnaně!

Odpoledne jsem přichystala stůl na večeři. Jak můžete vidět, na pravé straně je talíř a okolo něj svíčky a na talíři andílek. Je to symbolicky pro ty, kteří tu s námi už nejsou. Každý rok to nějak na stůl zakomponuju, protože je to pro mě důležité. Vzpomenout si i takhle u večeře. Po přípravě stolu jsem se vrhla na vaření játrových knedlíčků a nudlí. Polévku jsem si vařila den dopředu. Stejně tak jsem dělala den dopředu i bramborový salát, aby se uležel. Pak už zbývalo jen obalit a osmažit kuřecí řízky. Přítelův brácha, který s námi byl také, donesl ještě i rybku. 

A dál už to určitě znáte. Proběhla večeře. To nejlepší z celého dne. Miluju bramborový salát a snažím se ho jít vážně jen na Vánoce, abych se na něj tak moc těšila! Tento rok jsem to porušila a jednou jsem si ho v průběhu roku udělala. Ale i tak jsem se na něj moc těšila a užila si ho. Pak už následovala klasika, takže rozbalování dárečků, opět hraní her a pohádky. Štědrý den jsem si moc užila a jsem ráda, že jsme hlavně byli a jsme všichni zdraví. To je za mě to nejdůležitější. A pevně věřím, že se sejdeme ve zdraví i příští rok a už teď se na to moc těším!







Jak probíhal Štědrý den u vás?

5 komentářů:

  1. Moc krásné fotky, určitě jste měli nádherné Vánoce! :) Hned bych si zobla to cukroví, byla jsem ho už přejedená, ale s odstupem času na něj vždy začnu mít znovu chuť! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Mončo, nijak speciálně. Přítel obvykle i na Štědrý den pracuje a já letos vánoční náladu moc neměla, takže jsem ani na nějaký vánoční pohádky nebo filmy nekoukala. Koukala jsem zalezlá v pokoji na YouTube a pomohla trochu s obědem, přítel pracoval. Takže jsme se sešli všichni až večer u večeře, pak si rozbalily dárky a povídali si nad skleničkou dobrého piva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo, no tak to chápu. Každé Vánoce jsou jiné. Já ty předchozí proležela s bolestí břicha a neužila si ani jídlo :D

      Vymazat
  3. Ta poslední fotka s číčou v krabici je super. Jinak jste Vánoce měli pěkné. Já na Štědry den vždycky fotím hrozně málo - obvykle zvládnu vyfotit prostřený stůl a ozdobený stromeček a to je všechno ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočka a krabice, to jde k sobě prostě :D Děkuji moc

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)