neděle 5. února 2023

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - LEDEN 2023

Krásnou neděli vám všem! Konečně jsem si našla chvilku času a taky jsem vychytala dobré světelné podmínky na to, abych nafotila svou spotřebu za měsíc leden 2023. Teď je dobré světlo jen dopoledne a tak to nafotit po práci nestíhám, protože nemám aktuálně umělé osvětlení a odpoledne, když přijdu domů, je už bohužel tma. Dnes ráno jsem ale nenechala nic náhodě a rychle jsem všechny spotřebovance nafotila, abych mohla článek vydat. A taky je konečně vyhodit! :D Tak se pojďte podívat, co jsem za minulý měsíc spotřebovala :) Celkem jsem spotřebovala či dopotřebovala 25 kousků.

1. Bielenda Golden Oils - olej na sprchování a do koupele 250 ml / 125 Kč - Olej se při kontaktu s vodou změní v pěnu, jako když se myju klasickým sprchovým gelem. Příjemně voní a pokožku nijak nevysušuje. Nic extra jsem na něm ale neshledala. Takže bych si ho znovu nepořídila. 

2. Oriflame - StarWars pěna do koupele 200 ml / 159 Kč - Koupelovou pěnu jsem kupovala příteli už dávno a to byla za nějakých 29 korun ve výprodeji, tak jsem si říkala, že pro tu srandu mu jí vezmu. Nebylo na ní vůbec nic zajímavého. Ani vůně a ani schopnost pěnit. Za mě teda nuda a kdybych jí náhodou koupila za plnou cenu, byla bych vážně naštvaná.

3. Lirene - Mint gel scrub with bamboo charcoal peeling 150 ml / 94 Kč - Peeling jsem měla už po druhé, protože byl v nějakých boxech a tak jsem ho měla doma víckrát. Příjemně mátově voní a má velmi jemná drobná peelingová zrníčka. Je docela příjemný, ale neoslnil mě natolik, abych si ho sama pořídila.

4. Oriflame - Splendid Bouquet sprchový gel 250 ml / 130 Kč - Sprchový gel má velmi výraznou květinovou vůni, která mi připomíná až aviváž. Pro někoho, kdo má takové vůně rád, to bude určitě trefa do černého. Provoní tělo i celou koupelnu. Na někoho by ale mohla být vůně až moc silná. Mě se moc líbí a vydrží vonět i z pokožky po sprše. 




5. Nivea - Hydra skin effect micelární  voda 400 ml / 199 Kč (*barter spolupráce) - Micelární voda mi moc vyhovuje. Krásně a rychle odličuje. Nedráždí mi pleť a ani oči. Nevysušuje a při odličování očního makeupu ho na pleti "nerozmazává", ale opravdu dobře ho odlíčí. Měla jsem už jednu micelárku z podobné řady od Nivea a po té mě oči bohužel pálily. Ale po téhle ne, tak jsem byla ráda, že mi tak sedla. 

6. Nivea - Hydra skin effect regenerační noční gel-krém 50 ml / 269 Kč (*barter spolupráce) - Gelový krém moc příjemně voní. Dobře se roztírá a poměrně rychle se vsakuje do pleti. Zanechá moc příjemný vláčný pocit, ale pleť není ulepená. Nedráždí ani oční okolí. Hydratuje za mě tak průměrně. Na velmi suchou pleť to nebude, ale pro moji smíšeno/mastnou je velmi fajn. 

7. Nivea - Hydra skin effect osvěžující denní gel 50 ml / 260 Kč (*barter spolupráce) - Opět stejný případ jako předešlý krém. Velmi příjemná osvěžující vůně. Rychle se roztírá i vsakuje. Pleť nechá krásně vláčnou a jemnou. Hydratace průměrná a pro mě dostačující.

8. Cera Ve - Reparative hand cream krém na ruce 50 ml / 125 Kč - Krém na ruce, který jsem si tak moc oblíbila, že jsem si ho pořídila opakovaně. A to se u mě moc nestává, protože velmi ráda zkouším nové zajímavé kousky. Nemá žádnou vůni, ale má výbornou hydratační a vyživující schopnost. Poradí si i s velmi suchou pokožkou rukou. Určitě bych ho všem doporučila.




9. Loreal Paris Elseve - Dream long suchý šampon 200 ml / 149 Kč - Suchý šampon má velmi příjemnou ovocno-květinovou vůni. Velmi příjemně provoní vlasy a na docela dlouhou dobu. Co se týče odmašťující schopnosti, ta je také velmi obstojná. Dokonce dodá i objem u kořínků. Nicméně zanechává velmi viditelný bílý povlak ve vlasech a to se mi nelíbí. 

10. Schwarzkopf Taft - Glam ponytail style lak na vlasy 250 ml / 70 Kč - Lak na vlasy od značky Taft jsem dlouho neměla a tak jsem si řekla proč ho zas jednou nevyzkoušet. Vybrala jsem si variantu, kterou vidíte, ale vůbec mi nesedí. Lak příšerně slepuje vlasy a ty pak nejdou dobře rozčesat. Navíc jsou na omak prostě tvrdé a je na nich krusta. Za mě hrozný lak.

11. Dermacol - Cannabis clay detox mask pleťová maska 100 ml / 109 Kč - Pleťová maska s jílem, která je výborná na moji smíšeno/mastnou pleť. Skvěle pleť vyčistí, sjednotí barevný tón a zanechá pleť velmi jemnou a vláčnou. Odstraní přebytečný kožní maz a zanechá pleť hezky matnou.

12. Avon - Reconstruction treatment serum na vlasy 30 ml / 116 Kč - Vlasové sérum jsem si oblíbila. Hezky vyživuje konečky vlasů a zanechá je leské. Vlasy však zbytečně nezamastí, takže i proto mi sérum vyhovuje. 





13. Paradox - Moisture conditioner vlasový kondicionér 50 ml / (plné balení za 468 Kč) - Kondicionér má velmi takovou tu typicky přírodní vůni. Cítím tam hodně citrusy. Velmi špatně se vymačkává, protože se jedná o hliníkovou tubu. Takže po tom, co jsem spotřebovala polovinu balení, se ta druhá půlka skoro nedala vymáčknout. Natož mokrýma rukama. Jinak vlasy vyživuje docela dobře, ale nic světoborného jsem na něm neshledala.

14. Bleach london -Reimcarnation šampon 75 ml / (plné balení za 224 Kč) - Šampon velmi dobře pění a myje vlasy. Ty zanechá po umytí uhlazenější a lesklé. Při mytí má velmi příjemnou vůni. Kdyby tuto vůni dělali jako parfém, určitě bych si ho pořídila. 

15. Maybelline New York - lash sensational sky high řasenka / 128 Kč - Řasenku jsem si pořídila proto, že byla hodně vychvalovaná. Za mě se ten kartáček úplně dvakrát nepovedl. Na můj vkus se hodně ohýbá. Řasy dobře prodlouží a zvýrazní, ale žádný extra objem nedělá. Přišla mi lepší, když trochu vyschla. Znovu bych si ji asi nepořídila. 

16. Oriflame - Royal velvet firming eye contour cream oční krém 15 ml / 360 Kč - Oční krém má hutnější konzistenci, která mi však vyhovuje. Výborně hydratuje oční okolí a je na něm moc příjemný. Žádného extra účinku na vrásky jsem si nevšimla, ale i tak jsem ho používala moc ráda.



17. Holika Holika Shea butter plátýnková pleťová maska, 18. Caviar face mask plátýnková pleťová maska, 19. Beauty Dept hydratační a vyživující pleťová plátýnková maska, 20. Plátýnková pleťová maska s avokádem a niacinamidem, 21. Plátýnková pleťová maska vanilka a guarana - všechny tyto pleťpvé masky mi v podstatě sedly, až na tu poslední, která mě štípala na pleti. Měla sice hezký obrázek, ale jinak nic moc. Ostatní pleťové masky moc příjemně hydratují a zanechávají pleť vláčnou a jemnou. 

22. Gliss 7 sec Aqua revive expresní kondicionér / (vzorek) - Expresní kondicionér byl fajn a vlasy nechal příjemně provoněné, lesklé, uhlazené a vyživené. Nechávám ho ve vlasech tedy déle, než 7 sekund. Minimálně 1-2 minuty. Asi nemám úplně potřebu pořídit si plné balení, ale ráda jsem ho vyzkoušela. 

23. Nivea Rose touch hydrogelová oční maska / 59 Kč - Hydrogelové polštářky příjemně chladí oční okolí. Jemně odstraní napuchnuté oční okolí. Po sundání je oční okolí hezky osvěžené a vláčné.

24. Hydrogelová oční maska / 29 Kč - Byla velká, takže obsáhla hodně pokožky očního okolí. Opět jako předešlá maska příjemně chladí a jemně hydratuje oční okolí.

25. Ziaja Cucumber mint enzyme gel pleťová maska / 24 Kč - Maska velmi svěže okurkově voní. Na pleti chladí a po smytí je pleť sjednocená, osvěžená a jemná. 







JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA LEDEN? 

8 komentářů:

  1. Ahojky,
    u mě vyšel článek už v pátek, mám tam toho mnohem více, ale snažím se nyní spotřebovat všechny možné miniatury, vzory a dlouho načatá balení. Z tvého výběru znám dost věcí - peeling Lirene, řasenku, oční krém, masky. Asi všude s tebou musím souhlasit, mám stejné zkušenosti.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, to je po několikáté, co se na recenzích shodneme :)

      Vymazat
  2. Moje spotřeba je podstatně menší, článek teprve chystám. Z tvé pětadvacítky znám jen peelin Lirene, já byla celkem spokojená.
    A máš pravdu, že s focením je to teď na levačku. Smířila jsem se s tím, že některé fotky jsou prostě slabší. Včera jsem odpoledne pekla bábovku z kokosové mouky, jejíž recept chci dát na blog a než jsem udělala těšto, tak už jsem musela v kuchyni svítit, co fotky samozřejmě ovlivní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to focení, to je hrůza, už se tak těším na více světla! :)

      Vymazat
  3. Ahoj, já jsem na tom se spotřebou počtem produktů srovnatelně :-) Oriflame tu fialovou řadu jsem registrovala, ale nekupovala jsem, z tělovky mám osvědčené, co kupuju od nich pravidelně a zbytek mě obyčejně moc nezaujme. Na léto si kupuju od Love Nature malinovo-mátový sprchový gel a jinak mám ráda ty jejich Scents & Moments nebo pak ještě Milk & Honey Gold řadu. Řadu Royal Velvet si moc oblíbila moje mamka a teta a nedají na ní dopustit, střídají to ještě s Diamond Cellular.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, Dermacol maska mě zaujala, již jsme o ní slyšela. Asi si ji pořídím. Díky za prima tip a pěkný článek. ☺

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)