pátek 17. února 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - LEDEN 2023

Krásný pátek vám všem! Jak se těšíte na víkend? Já moc! Před samotným víkendem si ale dáme ještě článek a to konkrétně shrnutí toho, co se u mě v lednu 2023, dělo. První měsíc roku 2023 je za námi a utekl jako voda. Pořád nechápu, jak ten čas může tak letět.

Na začátku měsíce jsme vyrazili na procházku a to konkrétně na rozhlednu. Nešli jsme teda přímo na ní nahoru, ale prošli jsme se k ní a užili si chvíle v přírodě. Dělala jsem vám o této rozhledně i foto článek.


Na začátku ledna jsme s mamkou zašli do obchodů, podívat se na povánoční slevy a výprodeje. Ukořistila jsem nové pyžamo, tílko, kalhoty a tepláky. Takže jsem z nákupů byla nadšená. Po nákupech jsme zašli spolu s přítelem k mamce, na domácí svíčkovou a dortík. Mňam!


Tady už můžete vidět králičici Amálku, která netrpělivě vyhlíží nějakou tu dobrůtku. Dobrůtky jsou hned ve skříni vedle ní a ona to moc dobře ví :D! Venku bylo začátkem ledna docela jarně a teplo. Pak ale začalo pořád pršet a pršelo snad celou čtvrtinu ledna a vždycky když jsem šla zrovna domů, takže jsem chodila domů celá zmoklá i přes to, že jsem měla deštník. Protože se nám v tomhle počasí ven moc nechtělo, byli jsme skoro pořád doma a rozhodli se stavět puzzle. 


Udělala jsem si nehtíky a použila nový lak od Ruscony, který se mi vážně moc líbí svoji barvou i funkčností. Dostala jsem od kolegyně opožděně dárek k Vánocům, který mě moc potěšil. A rozhodla jsem se, že si opravdu razantně vytřídím šatník. Všechny kousky, které jsem déle jak rok a více neměla na sobě, letěly pryč. Čistku šatníku jsem dělala minulý rok hodněkrát, ale takto extrémní ani jednou. Takže letělo opravdu vše, na co jsem dlouho nesáhla, nekompromisně pryč. Byly z toho snad 4 nebo 5 plných tašek. 


Udělali jsme si zastávku v prodejně Action, kde vždycky necháme hodně peněz, protože tam mají super zajímavé kousky. Tentokrát jsem ulovila nějaké kosmetické pomocníky, papírenské pomocníky a samozřejmě i něco dobrého. Když jsme u něčeho dobrého, nechali jsme si dovézt sushi a polévky, které byly moc dobré. Dala jsem si předsevzetí, abych přečetla za každý měsíc minimálně 1 knížku. Za leden jsem přečetla tu, co vidíte. No a na poslední fotce můžete vidět kočičku Conny, jak se vecpala k Amálce do klece. Blázínek.


Od prostředka ledna začalo hodně sněžit. Dokonce jsem se jeden den ani skoro nedostala do práce, protože jsme nemohli vyjet autem, což se nám zatím nikdy nestalo. Takže jsem jela až pozdějším spojem, ale nakonec to dobře dopadlo. Přišel nám krásný SuperZoo mystery boxík a nové produkty z Litlolo na otestování. 


Protože jsem dělala čistku oblečení, zjistila jsem, co mi doma chybí. Zapátrala jsem na Vinted a objednala jsem si nějaké svetříky, šaty a kabelku, kterou jsem dlouho sháněla. Také jsem si pořídila popcornovač, který jsem si dlouho přála. Pořídila jsem nám také přírodnější kousky do myčky a moc se těším na jejich testování. A upekli jsme si taky výborné kuřátko. 


Čistku jsem dělala taky v kosmetice a v šuplíku s laky na nehty. Vytřídila jsem všechny staré a nechala si opravdu jen to, co používám. Přišla k nám na návštěvu mamka. Vařili jsme s přítelem na pohoštění domácí Pho bo polévku. Moc se nám povedla. Musím nás pochválit. Přiblížili jsme se tentokrát asi nejvíc té chuti, kterou známe z restaurace. A s mamkou a přítelem jsme si zahráli nějaké společenské hry. 


Od mamky jsme dostali docela nečekaně a velmi předčasně dárek k našim 30. narozeninám, které budeme tento rok oba slavit. Jak vidíte, jedná se o pračku, která se hned stala hrdou členkou naší domácnosti :D. V lednu jsem se snažila omezit nákupy jídla a na maximum spotřebovávat to, co už doma máme. Ať už se jednalo o cereálie, musli, trvanlivé potraviny, jídlo z mrazáku, čaje a další. Dokupovala jsem vážně jen zeleninu, ovoce a to, co jsme nutně potřebovali. Ušetřila jsem nějakou korunu a taky jsme spotřebovali to, co bylo potřeba. Na konci ledna jsme se viděli s mojí kamarádkou, kterou jsem od léta neviděla. Pokecali jsme a bylo to moc fajn. Taky jsme si předali opožděně vánoční dárečky. A na konci měsíce jsem si vytřídila sklenice a rozhodla jsem se, že si všechna víčka natřu na černo, aby mi to ladilo a vypadalo to hezky i na oko :)


JAKÝ BYL VÁŠ LEDEN A NEJHEZČÍ ZÁŽITEK? :)

8 komentářů:

  1. Ahoj.strašně ráda čtu články na Tvém blogu,i když jsem o generaci starší...A tak jsi mě nakopla,že zítra u mě ve skříních bude pořádná vichřice a nachystám věci,které nenosím,do charity...A protože mám velký barák a spoustu věcí,co nepotřebuju a už nevyužiju,taky pořádně v následujících dnech vytřídím...Dík za POPOSTRČENÍ a pěkný večer!Zdena

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezký článek. Já vždycky zapomínám fotit a pak mám problém dát měsíční shrnutí dohromady :). Taky jsme dělali doma trochu čistku - zatím jen ve špajzu (hlavně horní, špatně dostupná police nám přinesla nečekané objevy v podobě nepoužívaných lahví, starých kořenek ap), ale chystám se postupovat dál. Snažím se ještě alespoň část věcí, které mohou sloužit, posunout dál, našla jsem si na to dvě swapovací skupiny na FB a třeba ty vytříděné lahve od dárkového balení piva a rumu už mají nové majitele :).

    OdpovědětVymazat
  3. Přidávám se k dalším čtenářům. Moc hezký článek. Mám ráda takové shrnutí. Rozhledna je něco pro mě, ráda bych ji navštívila :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)