pátek 3. března 2023

BROWNIE Z MOUKY ZE ZELELNÝCH BANÁNŮ A DALŠÍ DOBROTY!


Krásný pátek vám všem! Dnes tu pro vás mám po delší době opět něco z jídla. Konkrétně dobroty, které jsem si mohla vybrat v rámci barterové spolupráce, z e-shopu Pravebio.cz. Co mě zaujalo na první pohled, bylo ovoce. Konkrétně sušený raw ananas, který je nesířený a nedoslazovaný. Dřív jsem hodně jedla proslazované ovoce. Myslím si, že většina z nás. Pamatuju si to, jako by to bylo včera, kdy mamka donesla domu plátky ananasu v cukru a k tomu třeba kostky papáji. Tu jsem měla moc ráda. Časem se mi chuťové buňky však změnily a nyní sladím o dost méně a všeobecně co se týče ovoce, nemám ráda to, které je s přídavky cukru. Ovoce mi přijde už samo o sobě skvělé tak, jak je. Ananas má sice na mě tužší konzistenci a při žvýkání cítím jeho identickou chuť. Vůbec mi nechybí žádné doslazení. Je moc dobrý tak, jak je. Příjemně voní a já si ho dávala třeba do kaše a nebo jen tak na svačinu. Při přidání do kaše nebo jogurtu krásně změkl.



Co mě zaujalo snad nejvíc, z celého e-shopu, je banánová mouka. Tu jsem nikdy předtím neviděla a samozřejmě tedy ani nezkoušela. Jedná se o mouku ze zelených banánů. Je přirozeně bez lepku a vhodná nejen na pečení, ale třeba i pro přidání do kaše či smoothie. Jelikož se nejedná o klasickou mouku, ale vlastně o ovoce. Má vysoký obsah draslíku a hořčíku a navozuje pocit sytosti, takže je vhodná i pokud hubnete. Je bohatá na rezistentní škrob a ten je velmi vhodný pro zdraví střev. Já jsem z banánové mouky pekla brownie, které bylo výtečné a recept na něj najdete v mém videu, na konci článku, tak se určitě podívejte!

Příteli jsem vzala na vaření koření, protože má rád hodně kořeněná jídla. Konkrétně pravý cejlonský zázvor. Jedná se o pikantní štiplavé koření, které by mělo být vhodné především do asijské kuchyně. Víte, že se používá i v ajurvédě? A to například při zimnici, nachlazení, artritidě, pro správné zažívání a nebo při křečích z menstruace. Už se moc těším, až ho vyzkoušíme!


No a nemohla jsem odejít samozřejmě bez čokolády. Miluju hořkou čokoládu! Teda já mám všeobecně ráda čokoládu. Ale mám k ní takový zvláštní vztah. Mám období, kdy bych snědla klidně polovinu a miluju to a pak mám období, většinou mnohem delší, než to první, kdy ji nemůžu ani vidět a nemám na ni vůbec chuť. Máte to tak taky? :D Ale na e-shopu mají široký výběr zajímavých čokolád a tak jsem neodolala. Vybrala jsem si hořkou čokoládu s 85% kakaa. Je to čokoláda, ve které jsou cítit ovocné a citrusové tóny. Přesně, jak popisují na e-shopu. Chuťově je moc dobrá. A protože jsem chtěla vyzkoušet co nejvíc čokolád, vybrala jsem si ještě set několika maličkatých Neapolitánek. Jedná se o tmavé a vysokoprocentní čokolády bez obsahu mléka. Nejzajímavější mi přišla určitě Baie Rose a Cocoa and nibs. 

A na závěr budu ráda, když se podíváte na moje video, které vám přikládám na konec článku. Najdete v něm recept na již zmiňované brownie z banánové mouky. Je jednoduché, rychlé a výborné! Pokud milujete kakao, určitě si ho zamilujete! 





UŽ JSTE ZKOUŠELI MOUKU ZE ZELENÝCH BANÁNŮ ?

2 komentáře:

  1. Spolupráce s PraveBio je fajn, taky jsem měla možnost si vybrat. Já sáhla po kokosové mouce a cukru. Ale ty čokolády jsme si vybraly stejné - taky mám 85% (tu jsem ještě neochutnala) a set malých čokoládek už jsem zbaštila

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)