sobota 29. dubna 2023

JAK JSEM SLAVILA SVÉ 30. NAROZENINY A CO JSEM DOSTALA ZA DÁREČKY?


Krásný víkend! Dnes tu pro vás mám odpočinkový článek, kde budete moci nahlédnout do mého soukromí a který se bude týkat mých narozenin. Začátkem dubna totiž slavím narozeniny a tentokrát jsem slavila 30 let. Co se týče oslavy, neplánovala jsem nic velkolepého. Ani na takové kulatiny. Já na to zkrátka nejsem. Slavím vždy nejraději s přítelem a mamkou. Nejvíce si užiju to, když zajdeme někam na jídlo, výlet a nebo si něco dobrého uvaříme, zahrajeme a jsme spolu všichni ve zdraví. Tentokrát jsme oslavu spojili, protože přítel slaví 30 let v květnu, takže jsme to udělali jako společnou oslavu. Abych pravdu řekla, po tom, co jsem vám psala, že se stalo v březnu, jsem neměla ani náladu nějak něco oslavovat a to i vzhledem k tomu, že se stalo to, co se stalo s moji prací. No, ale co se dá dělat, že? Život jde dál. Tak nebudu myslet na negativní věci a jdeme k tomu příjemnému. Pojďte se podívat, jak jsem si narozeniny užila a co pěkného jsem dostala. 

Od kolegyň jsem dostala krásné dárečky. Ptali se mě, co bych si přála a já dvě přání měla na svém wishlistu už nějakou dobu. Přála jsem si litrovou hliníkovou lahev na výlety a pleťovou masku od Havlíkovy Apoteky. To jsem také dostala. A k tomu ještě zajímavou knížku, čajík, květinu a něco dobrého na zub. Taky jsem dostala nádherný zlatý řetízek na ruku, což jsem vůbec nečekala. Všechno mě moc potěšilo a všechno určitě využiju.



Po nějaké době jsme se sešli s kamarádkou a od té jsem dostala dárečky, které vidíte. Moc mě potěšil čaj a to svou zajímavou příchutí. Pak i pleťová maska. Těch plátýnkových jsem vyzkoušela už stovky, ale tuhle konkrétní ne a o to více jsem byla překvapená a potěšená. Čokoládky se u mě doma neztratí a postupně je s přítelem sníme. A co mě potěšilo nejvíc, je knížka. Ráda čtu knihy o tomto tématu, i když je to velmi smutné a mnohdy deprimující a zanechá to v člověku hrozné pocity. Mám už načteno hodně knih s tímto tématem, ale tuhle jsem nikdy neviděla a tedy ani nečetla. Moc se na čtení těším!

Vždycky, když má někdo narozeniny, tak někam chodíme na jídlo do restaurace a nebo si něco objednáváme. Tentokrát jsem si ale řekla, že udělám občerstvení já podle sebe. Samozřejmě s ohledem na to, aby to chutnalo i mamce a příteli. Koupila jsem tedy dvě balení krevet a připravila jsem krevetky na másle a česneku. Potom zdravější verzi coleslaw salátu s jogurtovou zálivkou. Protože miluju zeleninu, nesměl chybět ani obyčejný zeleninový salát z čerstvé zeleniny, který byl se solí a olivovým olejem. K tomu jsem nám nakrájela čerstvé bagety a připravila avokádovo česnekovou pomazánku.  Měla jsem doma taky čerstvý koriandr, který všichni milujeme. A upekla jsem klasické pizza šneky se šunkou, sýrem a kořením. A pak ještě jednu variantu a to se sýrem a cibulí.


K tomu všemu jsme si dali dobré vínko. A mamka nám s přítelem upekla dort. Moje velké přání bylo - RETRO DORT! Miluju retro věci a tak to byla na třicátiny jasná volba, se kterou se mamka poprala skvěle. Upekla nám výborný ořechovo-kávový dort, který byl vzhledem vážně retro a to mě moc potěšilo. 

I když se jednalo o třicetiny, s přítelem jsme si řekli, že si žádné dárky dávat vzájemně nebudeme. Před chvílí byli Vánoce a ani nemáme nic, po čem bychom nějak moc toužili. Dávat blbosti, které se dají do skříně, to nemá cenu. A tak jsme se dohodli jednoduše na tom, že pak k třicátinám najdeme nějaký voucher a někam pojedeme na několikadenní výlet. To si užijeme a budeme mít alespoň zážitek. Na poslední chvíli přítele napadlo, že bychom si mohli ze srandy koupit pár losů, když jsou to kulatiny. Abychom si dali alespoň drobnost. Souhlasila jsem. Utratili jsme za losy tolik, co bych za normálních okolností nedala. Ale k těm narozeninám, kulatinám, mi to nevadilo. Žádné velké výhry se nekonaly, ale byla to zábava, stírat to. Takových peněz v podstatě za "nic" jsem nikdy neutratila a ani to neplánuju dělat pravidelně :D něco málo jsme vyhráli, ale nevrátilo se nám samozřejmě ani to, co jsme do toho dali :D



I když nám mamka dala jeden velký drahý společný dárek a to skvělou novou pračku, stejně nepřišla s prázdnou. Což mě tedy trochu naštvala, že tak hodně utrácela. Dostali jsme ještě nádherně vonící svíčku, obálku s penízky a já dostala nádherný zlatý prsten s kamínky, který je nádherný a vyrazil mi dech. Navíc jsem to vůbec nečekala. Mamka je vážně blázen, takových peněz.

Dali jsme si tedy výborné jídlo, pak výborný dortík a zahráli jsme si nějaké hry. Nakonec jsme usnuli na gauči u telky, protože jsme to oslavovali v pátek večer, takže to byl klasický pracovní den a byli jsme unavení :D I tak se mi to ale moc líbilo a jsem moc vděčná hlavně za to, že jsme všichni zdraví. Já vím, asi to zní jako klišé. Ale já si každý jeden den uvědomuju to, že jsem zdravá a jak moc jsem za to vděčná. Když má člověk zdraví, má to nejcennější. 

Druhý den mi pak přítel ještě uvařil narozeninový oběd. Já dělala na oslavě občerstvení spíš zdravějšího rázu, takové, jako mám ráda já. A přítel je chlap a má rád kus masa. Takže koupil steaky a připravil nám je. Já jedla steak poprvé v životě a to právě ve svých třiceti letech. Byla k tomu ještě moc dobrá omáčka. Takže tohle je shrnutí mých narozenin. Věřím, že se vám takový osobní článek líbil a že jste si u něj užili chvíli relaxu :)







6 komentářů:

  1. Tak ten prstýnek je opravdu překrásný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Prstýnek je opravdu hezký, trochu připomíná náušnice, které jsem dostala od manžela - taky ke kulatinám (jen byly dvojnásobné, než ty tvoje). Jinak souhlasím, že společné zážitky jsou nejlepší dárky. My je ještě vždycky doplňujeme knihou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Moni,
    to jsou všechno moc pěkné dárky. Líbí se mi šperky, sluší ti!
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)