úterý 16. května 2023

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - DUBEN 2023



1. FEEL FREE - REFRESHING FACIAL TONER 200 ml / 89,90 Kč

Velmi jemné pleťové tonikum, které se mi líbí svým přírodnějším složením. Zaujalo mě i pěkné balení s dřevěným vrškem. Pleť vyčistí, nevysuší a zanechá ji svěží a vláčnou. Má příjemnou bylinnou vůni.

2. FEEL FREE - REPAIRING HAND CREAM 75 ml / 52,90 Kč

Krém má nádhernou pomerančovo-citrusovou vůni, která je vážně výrazná a hodně pronikavá. Při každém natírání jsem si ji užívala. Krém je středně hustý, dá se jednoduše rozetřít a rychle se vstřebává. Hydratační schopnost má průměrnou. Za mě má plus za přírodnější složení a pěkné jednoduché balení. 

3. DERMACOL - CANNABIS BODY LOTION 200 ml / 110 Kč

Konopné tělové mléko mě zaujalo právě tím, že obsahuje extrakt z konopí. Jedná se o malé balení a já ho kupovala ve výprodeji za pár korun. Tuším, že mě stálo do třiceti korun. Tady vám samozřejmě uvádím klasickou plnou cenu, kterou mléko má. Co se týče vůně, je příjemná, ale jemná. Konzistence mléka se dá rychle rozetřít, ale co mi opravdu hodně vadí je to, že se velice dlouho vstřebává a přijde mi zbytečně moc mastné. Po koupeli a natření jsem musela dlouho čekat a stejně mléko nebylo úplně vstřebané. Lepilo se mi na pokožku pyžamo a to se mi nelíbí. Za mě bych si ho znovu nepořídila.

4. ALVERDE - CLEAR WASCHCREME 100 ml / 79,90 Kč

Výborný mycí krém s přírodnějším složením, který je za pár korun. Na mytí obličeje je to velmi příjemný a povedený kousek. Odstraní nečistoty, zbytky makeupu a pleť zanechá příjemně vláčnou, jemnou a čistou. Zároveň nevysušuje. Vždy když nevím co koupit, vrátím se k němu a jsem moc spokojená s účinností. 




5. GUHL - INTENSIV REPAIR KUR HAIR MASK 250 ml / 100 Kč

Vlasová maska krásně voní a i když ji aplikuju ve větší vrstvě, vlasy nezmastí. Nechávala jsem ji na vlasech i delší dobu, když jsem měla čas. Vlasy byly uhlazenější, lesklé a provoněné.

6. SCALP SCRUB - EXFOLIATING ANTI-DANDRUFF TREATMENT 200 ml / 325 Kč

Vlasový peeling je zajímavým produktem doplňkové péče o pokožku hlavy. Čas od času mě bavilo, používat ho. Nicméně to rozhodně není produkt, který bych doma potřebovala. Když jsem si chtěla důkladně vyčistit pokožku hlavy, tak jsem ho použila. Má velmi příjemnou kokosovou vůni a jemná peelingová zrníčka. Následně se nechá působit a za nějakou dobu se smyje. Musí se smývat důkladně, protože zrníčka zůstávají ve vlasech. 

7. ZIAJA - FOOT CREAM NOURISHING 50 ml / 59 Kč

Mastnější krém na nohy, který velmi dobře hydratuje a vyživuje pokožku i tvrdé paty. Co se týče vůně, je taková klasická "krémová". Za těch pár korun je to skvělý kousek. Dávala jsem si ho na večer, klidně i v tlustější vrstvě a pak na to teplé ponožky. Ráno byla pokožka krásná a vyživená. Je skvělý i na masáže chodidel.

8. MOLTON BROWN - ORANGE AND BERGAMOT SHOWER GEL 100 ml / (plné balení za 685 Kč)

Tento extrémně drahý sprchový gel mě extrémně nebavil. Sice velmi zajímavě květinově voní, nicméně na pokožce vůně po umytí nezůstává, což je za mě u tak drahého sprchového gelu, obrovské zklamání. Pění docela dobře, pokožku nijak zvlášť nevysušuje, ale čekala jsem opravdu wow efekt, který se absolutně nekonal. Přišlo mi to upřímně jako klasický levný sprchový gel, nic extra.




9. ADIDAS - ADIPURE PURE PERFORMANCE DEODORANT 150 ml / 68 Kč

Deodoranty a antiperspiranty od značky Adidas mám moc ráda. Bohužel tento mě zklamal. Přišlo mi, že svoji parfemací, která byla mimochodem samostatně příjemná, ještě více zvýrazňoval zápach potu. Všimla jsem si toho při každé aplikaci a nebylo mi to vůbec příjemné. Dopotřebovala jsem ho, abych ho nevyhodila, ale tuto konkrétní variantu, bych si znovu určitě nepořídila.

10. BALEA - PROFESSIONAL SÉRUM RŮST A SÍLA 150 ml / 84,90 Kč

Chtěla jsem se začít víc starat o pokožku hlavy a tak jsem si pořídila toto sérum, které mě zaujalo jak krásným obalem, tak i cenou. Velmi příjemně voní, dobře se aplikuje. Aplikovala jsem si ho větší množství na vlasovou pokožku a vmasírovávala prsty či speciální pomůckou. Následně jsem nasadila koupací čepici a nechala působit třeba i několik hodin, než jsem si šla mýt vlasy. Přišlo mi, že mi vlasy méně vypadávají a trochu rychleji rostou. 

11. MEDI BLANC - WHITENING TOOTHPASTE 10 ml / (plné balení za 130 Kč)

Vzorek pasty jsem doma měla už dlouho a tak jsem se konečně vrhla na spotřebování. Pasta mě však vůbec nezaujala. Chuťově za mě propadák a účinky jsem žádné nezaznamenala, co se týče bělení. Zuby umyla dobře, ale to je tak celé a umí to i levná zubní pasta.

12. RYOR - VÝŽIVNÉ TĚLOVÉ MÁSLO S VŮNÍ ŠEŘÍKU vzorek / (plné balení za 175 Kč)

Vzorečky šeříkového másla jsem doma měla taktéž dlouho a chtěla jsem je dodělat. Máslo velmi krásně šeříkově voní. Není to žádná umělá vůně, ale vážně velmi příjemná. Dá se poměrně jednoduše rozetřít a k mému překvapení se i rychle vstřebává. Hydratuje dobře.




13. GOLDEN ROSE - ESSENTIAL HIGH DEFINITION LIFT UP AND GREAT VOLUME MASCARA 9 ml / 85 Kč

Řasenka krásně prodlouží a i zahustí řasy. S kartáčkem se mi pracovalo velice dobře. 

14., 15., 16., 17. MIX PLÁTÝNKOVÝCH PLEŤOVÝCH MASEK 

Všechny z těchto pleťových masek mi vyhovovaly. Nebyla žádná, kterou bych si znovu nekoupila. Za mě povedené kousky. Nejvíce hydratační je určitě ta oranžová.

18. BEAUTY PRO - PINK SHEET MASK 203 Kč 

Velmi zajímavý kousek. Je to vlastně plátýnková maska, která je ale napuštěná jílem. Aplikuje se na pleť, na které se nechává kolem hodiny působit. Postupně na pleti tvrdne. Není to nějak nepříjemné, ale pokaždé, co jsem si masku trochu narovnávala, třeba v okolí rtů či nosu, tak jsem měla upatlané ruce od jílu. Vyčistila pleť velmi dobře. Hezky i projasňuje a zanechá pleť hezčí na pohled. Za mě je to povedený kousek, co se týče účinků, ale větší smysl mi dává, koupit si za mnohonásobně menší cenu kalíšek samostatného práškového jílu, který vyjde třeba i na 20 a více aplikací a udělat si s pomocí jílu a vody či květinové pleťové vody, masku doma. Sama bych si ji určitě za tuto cenu nepořídila, i když byla výborná, co se týče účinků.

19. BALEA MEN - ENERGY HYDROGEL AUGENPADS 19,90 Kč

Polštářky pod oči jsem koupila příteli a nechala jsem mu je v ledničce. On se k nim ale asi půl roku nehlásil, tak jsem si je jednoduše vzala a spotřebovala jsem je já. Je to velmi příjemné, dát si je na oční okolí. Když máte třeba napuchnuté oční okolí a nebo jste nevyspalí, je to velmi relaxační. Co se týče účinků, napuchnutá pleť určitě víc splaskne a je trochu lépe hydratovaná. Za mě je to ale spíš takový kousek na relax, než na nějaké extrémně viditelné účinky. 


20. RÉELLE BARVA NA VLASY 54,90 Kč

Barvy mě zaujaly zejména nízkou cenou a proto jsem je chtěla vyzkoušet. Co se týče samotné barvy, tak smrdí při nanášení hodně. Stejně tak, jako jiné barvy na vlasy z drogerie. Ze smradu mě docela pálily oči. Nicméně to se mi děje snad u každé barvy na vlasy. Co se týče výsledku, byl překvapivě velmi fajn. Vlasy měly krásný studený hnědý odstín a barva ve vlasech drží. Řekla bych, že jsou v klidu srovnatelné s barvami na vlasy Garnier.

21. HAIR FASHION GEL NA VLASY 200 ml / 30 Kč

Gel na vlasy jsem si koupila na uhlazený culík a to asi před rokem a půl. Neměla jsem zkušenost s tím, čím si uhlazený culík dělat a tak jsem čapla levný gel, abych to vyzkoušela. Posloužil mi dobře, ale teď už mám lepší produkty, které ráda používám. Ale za tu cenu, splnil to, na co jsem ho měla.


22. NUXE KRÉM NA RUCE 159 Kč / 50 ml

Výborný výživný krém na ruce s příjemnou vůní. Vstřebává se asi 5 minut. Pak už můžu dělat vše, co potřebuju. Pokožka je krásně vláčná, vyživená a hydratovaná.

23. BOMB COSMETICS CLOUD BODY POLISH 375 g / 170 Kč

Tento produkt byl vlastně tělový peeling, který byl v takové tuhé konzistenci. Něco jako hodně ztuhlý sprchový gel s peelingovými zrníčky. Co se týče vůně, ta mi připomínala klasické staré tuhé mýdlo. Ale v dobrém slova smyslu. Za mě tady taková retro, ale velmi příjemná vůně. Aplikoval se ale docela těžce. Při aplikaci kusy opadávaly a tak se s produktem zbytečně plýtvalo. Pokožku jinak jemně opeelingoval, umyl  jako klasický sprchový gel a zanechal na ni příjemnou vůni. 

24. PALMOLIVE VELVETY BLACKBERRY SPRCHOVÝ GEL 500 ml / 90 Kč

Sprchový gel má nádhernou vůni a hustější konzistenci. Stačí ho tedy velmi málo. Dobře pění a pokožku jemně umyje a nevysušuje. Já se ale přiznám, že jsem ho na tělo použila asi jen 5x a pak jsem ho používala jako tekuté mýdlo na ruce. Zjistila jsem, že mam doma velkou zásobu sprchových gelů a napadlo mě, že je budu využívat takto, abych nemusela kupovat náplně do mýdla. Takže využívám to, co mám doma a jsem ráda, že mi zásoby sprcháčů ubývají.

25. GUHL KONDICIONÉR 200 ml / 140 Kč

Kondicionér byl fajn. Za mě klasika. Vlasy zjemnil, zanechal je lesklé a daly se lépe rozčesat. Takže taková dobrá klasika. Nemám co bych vytkla, ale žádný zázrak se taky nekonal.



JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA DUBEN?

ZNÁTE NĚKTERÝ Z PRODUKTŮ?



8 komentářů:

  1. Já mám doma ten sprcháč s ostružinou, ale ještě jsem se k němu nedostala. Vyzkoušeného z tvých spotřebovanců nemám nic.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní nádherně, jsem zvědavá co na něj řekneš

      Vymazat
  2. Ahoj, mám zkušenost s Feel Free nebo zkušenost. Mě to nakonec nějak nezaujalo a tak jsem to porozdávala. Spotřeba za duben byla silná, ale o to slabší bude květen i díky tomu, že jsem zatím v květnu pořád někde pryč :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Moni,
    já mám spotřebováno za duben už na blogu. Znám peeling na vlasy (dobrý), sprchový gel Molton Brown (normální gel), gel Palmolive (hezká vůně) a plátýnkovou masku Balea (těžký průměr). Květnová spotřeba bude u mě bohatá, přijde mi, že se mi daří hodně dodělávat zbytky.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Mně zaujalo to šeříkové máslo, vidím to poprvé a navíc tuto vůni naprosto zbožňuji.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)