úterý 9. května 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - DUBEN 2023

Krásný den vám všem! Jak se máte? Venku máme konečně krásně. Uklidila jsem zimní bundu, tak ji snad už nebudu muset vyndávat :D snad až za X měsíců! Uklidila jsem si i zimní boty a vyndala si ty jarní a letní. Konečně. Na to jsem se moc těšila. Teď vám ukážu fotky z dubna a napíšu vám, co se u mě v dubnu dělo. Ale ještě před tím mě napadlo, že bych mohla každý měsíc vyzdvihnout 3 věci, které mě v daném měsíci potěšili nejvíc. 

Tento měsíc to tedy bylo: 1. přečtení 4 knih / 2. výlety v nádherném jarním počasí / 3. výborná první zmrzka tento rok 

Začátkem dubna bylo venku krásně. Užívala jsem si nádherně modré slunečné nebe. Měla jsem slevu a tak jsem zašla do Fruitisima a vzala nám dvě výborné šťávy. Na Velikonoce jsme od mamky dostali krásný balíček. Jak já, tak i přítel. Já jsem příteli jako velikonoční nadílku dala taky nějaké dobroty a shodou okolností i ten samý los, co dala mamka nám.


Udělali jsme si lososa v sezamové krustě a bylo to vynikající. Ráda bych kupovala a jedla ryby častěji. Začátkem dubna jsem se pustila do další knížky, tentokrát s názvem Text a tu jsem i dočetla. Stavila se u mě doma kamarádka, která mi donesla dárečky k narozeninám. Potěšila mě zejména knížka, která se přesně trefila do mého vkusu.


Koupila jsem si železo neboli Ženský prvek od Renovality a to zejména na bolestivou menstruaci. Snad to pomůže. Poctivě si to beru každý den. Začala jsem hned číst knížku, kterou jsem dostala. Byla skvěle napsaná a přečetla jsem ji jedním dechem. Na Velikonoce jsem nepekla beránka, ale upekla jsem biskupský chlebíček. A tady už můžete vidět Amálku, která se vyhřívala na sluníčku. 


S přítelem jsme šli na procházku do lesa, jelikož bylo venku nádherně a chtěli jsme toho využít. Našli jsme menší vodopády a nakonec z toho byla moc příjemná procházka. 


Udělala jsem nám dezert do skleniček a to konkrétně něco na styl tiramisu s jahodami. Dávala jsem vám recept i na Instagram. Přítel pořídil skleník a tak začal připravovat základy, aby se mohl postavit. Stavila se k nám na návštěvu mamka. Připravila jsem kari s kuřecím masem a domácí kroketové placičky. Vyrazili jsme s přítelem po velmi dlouhé době do kina.

V dubnu jsme vyrazili i na další výlet a to na Bílé kameny neboli Sloní skály. Ten den bylo opravdu nádherně modré nebe bez mráčku a teplo tak akorát, takže jsme si to moc užili. 


Zajeli jsme taky na naší nejoblíbenější zmrzku. To byla první zmrzka tento rok. Už se těším, až pojedeme na další. Venku už všechno nádherně kvetlo a ty stromy byly vážně okouzlující a říkali si o fotku. V místním farmářském obchodě jsme si koupili nějaké dobroty na doma. Sušenou uzenou panenku, farmářský sýr a chipsy s příchutí hořčice. 

Mamka mi donesla hrachové lusky, které naprosto miluju a jsem schopná jich sníst tunu na posezení :D Takže jsem je hned snědla a moc jsem si to užila. Určitě si je ještě několikrát tento rok koupím. Začali jsme stavět už i samotnou konstrukci na skleník. V Globusu jsem si koupila loupáčky, které jsem dlouho neměla. A udělala jsem si k nim kakao, mňam. No a jeden den jsme si k večeři dali KFC. Já si k tomu udělala klasicky zeleninový salát, jak to mám ráda. Dala jsem si kuřecí cheesburger a vynikající bramborové lupínky, které oba s přítelem z KFC milujeme. 


Měla jsem velkou chuť na nějaké zelené smoothie a tak jsem si udělala smoothie se špenátem, řapíkatým celerem, banánem, krvavým pomerančem, kiwi a kokosovou vodou. Bylo vynikající. Z Elnina jsem si mohla vybrat další produkty na testování, takže jsem si vybrala produkty, které chci už dlouho vyzkoušet a které mi doma dochází. Přítel mi připravil vynikající steak. Byl to snad můj první steak v životě a to v mých třiceti letech :D


Za duben 2023 jsem toho přečetla tolik, jako za dlouhou dobu ne. Přečetla jsem v tomto měsíci 4 knihy. Dala jsem si předsevzetí, že chci přečíst 1 knížku každý měsíc. No a v dubnu mě to nějak chytlo a přečetla jsem 4. Přítel byl koncem měsíce opět nemocný, takže jsem mu udělala silnou domácí kuřecí PHO a nakoupila zase nějaké ty čaje a léky. 

JAKÝ BYL VÁŠ DUBEN 2023?

8 komentářů:

  1. Ahoj Moni,
    můj duben byl dost pracovní, ale to teď na jaře prostě je, když jsou maturity. Líbí se mi ty výlety a samozřejmě oceňuji knihy, toho si vždy všimnu:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko, moc pěkné fotky z výletů. A dezert do skleničky jsem dělala v dubnu taky - ale jen klasické jahody se šlehačkou.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Moni,
    to vypadá jako krásný prosluněný měsíc. U mě byl duben dost akční a květen bude zřejmě vůbec nejakčnější měsíc letošního roku. I když ono to dobré a špatné se ve finále, tak nějak vždy vyvažuje. Ostatně můžeš mrknout ke mně na blog na shrnutí měsíce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám koukám :) Jen moc nekomentuju, jsem už hold taková. Ale všech komentářů si od vás všech moc vážím! :)

      Vymazat
  4. Nádherné fotografie <3 A hlavne Amálka, je krásna :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)