sobota 1. července 2017

SILIKONOVÁ HOUBIČKA NA MAKEUP - FUNGUJE? SPOLUPRÁCE S VERU!

S blogerkou Verčou ( - její blog zde klik - ) jsme se domluvili na takové menší spolupráci, která se týká silikonové houbičky na makeup. Hrozně mě zajímalo, zda houbička funguje a jelikož to zajímalo i Verču, tak jsme se rozhodli, že uděláme společné zkoušení houbičky a následně naše pocity a dojmy shrneme do článku a nebo videa. Já jsem se rozhodla shrnout své dojmy do článku, který Vám dnes přináším.

Silikonovou houbičku jsem si objednala v růžové barvě a to stejně tak i Verča. Objednávala jsem z Ebay za cca 20 Kč. Pokud byste houbičku taky někdo rád vyzkoušel, stačí do vyhledávače na Ebay napsat heslo "silicone sponge makeup" a vyjede Vám nespočet barev, motivů i tvarů a to takřka za pár kaček. Houbička je na omak stejná, jako gelové vycpávky do podprsenky. Je příjemná, jemná a trochu chladivá. Co se týče ohebnosti, dá se ohýbat bez problémů. 


Houbičku jsem před použitím vydesinfikovala a následně ji zkoušela se dvěma makeupy, abych měla ucelený názor a mohla objektivně posoudit funkčnost a nebo nefunčnost. Jako první jsem zkoušela makeup od Dermacolu, který je hydratačnější a má trochu hustější texturu. Makeup mi šel nanášet dobře. Postupovala jsem tahy, kterými jsem makeup rozetřela na tváři a následně jsem houbičkou vklepávala do pleti jeho zbytky. Nanášení mi nezabralo moc času, ale zabralo ho víc než klasická houbička, kterou známe. Makeup se na některých místech "tahal" a jen se přenášel z místa na místo a musela jsem se více snažit, abych ho do pleti zapracovala. 


Jako druhý jsem vyzkoušela makeup od Catrice, který je takový "vodovější". Ten mi šel nanášet lépe, než makeup od Dermacolu. Opět jsem nejprve rozetřela houbičkou na celou pleť a následně jsem vklepala. Makeup byl na pleti rychleji zapracovaný než ten od Dermacolu. Vypadal přirozeněji a celkově působil lépe. Na pleti jsem si ho následně nechala celý den, už jsem se nepřeličovala, což značí, že efekt vypadal opravdu pěkně. Vypadal vlastně stejně tak dobře, jako když si makeup nanesu prsty a nebo štětcem. Akorát aplikace byla samozřejmě zajímavější a plná očekávání, která se i vyplnila.



Určitě bych za sebe silikonovou houbičku doporučila, ale na typy makeupů, jako je již zmiňnovaný Catrice. Ten šel zapracovat parádně a vytvořil přirozený efekt na pleti. Byla jsem docela překvapená z výsledků, jelikož jsem po shlédnutí mnoha videí očekávala, že to bude propadák. Ale skoro v každém videu blogerky používaly tunu makeupu. Já použila trochu, jako na bězné líčení a tak se mi makeup po pleti zbytečně netahal a pěkně se zapracoval. To je alespoň můj názor a tak to vidím já. Jediné, co bych houbičce vytkla jsou okraje, kde je asi 2mm navíc takový proužek a ten místy trochu škrábe do obličeje. Jinak se mi s ní pracovalo dobře a budu ji dál používat. Kladný výsledek a potvrzením mé recenze je i to, že jsem si zapracovaný makeup s houbičkou nechala na celý den. Což už něco vypovídá, no ne?

Verče děkuji za spolupráci a určitě se podívejte i na její názor na houbičku, který já vlastně v čas zveřejnění mé recenze, ještě neznám - takže běžím k ní a jdu se podívat jak sedla a nebo nesedla právě jí. Vy můžete jen kliknout na obrázek níže a jste tam! :) Tak co myslíte, sedla Verče a nebo ne?



Zkoušeli jste silikonovou houbičku na makeup? Co si o ní myslíte?

6 komentářů:

  1. Makeup u Tebe na pleti vypadá hezky, je skvělé, že jsme se shodly, že s tekutějším se nám pracuje lépe :) díky Moni, že jsme se spojily a vytvořily něco společně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Jsem taky moc ráda, těším se na případnou další spolupráci :)

      Vymazat
  2. Já jsem vyzkoušela tu normální houbičku a byla jsem z ní tak zklamaná, že toto ani zkoušet nebudu.. zůstanu u štětců, ty mi vyhovují :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  3. Tato houbička se mi docela líbí, ale po přečtení obou článků asi zůstanu u štětce. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)