neděle 17. června 2018

SNĚZENO - 1

Krásné nedělní ráno! 

U jedné blogerky, kterou sleduju, jsem našla zajímavý článek, který se týkal spotřebovanců - ale z trochu jiného soudku, než znám obvykle. Normálně blogerky dělají spotřebováno, které se týká kosmetiky. Na to jsme už všichni zvyklí. Nicméně tato slečna, dělala spotřebovance z jídla. Článek mě natolik zaujal, že jsem se rozhodla, vytvořit něco takového i já. Aby byl článek přínosnější a abych ho udělala i trochu podle sebe, rozhodla jsem se vám přidat nejen své dojmy z daných dobrot, ale také jejich složení. Věřím, že to bude pro některé z vás přínosnější a lepší. Mě samotné by se složení v takovém článku líbilo, takže není co řešit a já vám ho zde vždy ukážu. Doufám, že máte něco dobrého k snědku. Pokud ano, můžeme jít na to!


EMCO - Biskiti ovesné sušenky
Na první zakousnutí mi hodně, ale opravdu hodně, připomněly klasické Bebe. Chuť je taková ovesno-moučno-ořechová. Je zajímavá a chutná. Nějak zvlášť se nedrolí. Sušenky nejsou přeslazené a v balení jich je dostatek pro svačinku, když zrovna nemáte nic jiného po ruce. 


RACIO - Monkeys rýžové chlebíčky s bílou čokoládou
Tohle je věc, která mi velmi chutnala. Mám moc ráda tyto rýžové chlebíčky. Dřív jsem měla nějaké nechutné s hnusnou polevou a od té doby jsem jedla jen ty bez polev a hanila je. Nicméně v průběhu chození Brandnooz boxů jsem se rozhodla různé chlebíčky s polevou vyzkoušet a byla jsem příjemně překvapená. Chlebíček je tenký, má dostatek polevy, která je chutná a dotváří celkově příjemnou chuť. Opět to není nic přeslazeného. Akorát škoda, že jich v balení není víc. Jsou tak dobré, že bych snědla vždycky tak tři balení napojednou!


RACIO - Monkeys rýžové chlebíčky s mléčnou čokoládou
Ten samý případ, jako předchozí. Ty samé, tenoučké a chuťově vyvážené rýžové chlebíčky, které mají chutnou polevu a celkově dotváří skvělou chuť. Jen škoda, že jich tam není víc. A ač nejsem milovník bílé čokolády, musím uznat, že ty s bílou čokoládou a jogurtem mi chutnaly o trochu více.



TRETTER´S - batáty a brambory
Myslela jsem si, že to bude nějaká zdravější varianta a chuťovka. Složení mě o tom moc nepřesvědčilo. Brambůrky byly chutné, nicméně na můj vkus byly olejovější a to mi vůbec nechutná. Určitě bych si je sama nekoupila. Tyto jsem našla v boxu. Udělám si raději v troubě pečené batáty a brambory a bude to o mnoho lepší!


PRINGELS - sour cream and onion
Když jsou Pringels v Německu v akci, stojí nějakých 26 Kč. To je celkem směšná cena, když u nás vyjdou na 50-80 Kč. Takže si je vždy beru. Mám ráda variantu s cibulkou. Brambůrky jsou tenčí, křupavé a velice chutné. Mají na sobě hodně toho kořenícího prášku. Nicméně nevím čím to bylo, ale tyto mi přišly hodně umělé. A to si je kupuju pravidleně a nikdy mi takovéto nepřišly. Co mě ale vážně baví je to, že nejsou cítit olejem a nezůstávají mi po nich mastné ruce a pocit v puse. Složení jsem musela vyfotit cizojazyčné. Jelikož nebyly kupovány v ČR, ale v Německu.


LAYS - oven baked salted
Kdybych mohla nominovat ty nejlepší doposud vyzkoušené brambůrky, byly by to rozhodně tyto. Vroubkované a mírně tlustější brambůrky, které jsou tak akorát solené a hlavně - neolejové. Jsou pečené a opravdu z nich nemám hnusný olejový pocit. Nesnáším takové ty klasické hospodské brambůrky. Z nich je mi na zvracení, jak jsou napuštěné olejem. Když už mám na nějaké chuť, sáhnu vždy na jistotu po těchto. I když to vypadá, že jím brambůrky hodně, opak je pravdou. Třeba Pringels mi vydržely hodně dlouho, jedla jsem je po pár kusech. Ale Lays, to je pravda... že když si je koupím, padne celý pytlík hned. Ale ty jsou zase malé a mají pár gramů.




 BACKEN - lísková jádra
Chuťově moc dobrá lísková jádra, která jsem kupovala za směšnou cenu v Normě. Byla jsem nadšená jak z ceny, tak z chuti. Určitě bych koupila znovu. V balení sice bylo pár kousků, které byly asi zkažené a nebo k tomu bylo blízko, ale nebylo jich moc a upřímně - v každém balení co si vždy koupím najdu pár zkažených. Takže za to bych body neubírala.


CLASSIC - tmavá čokoláda s lískovými jádry
Čokošku jsem dostala k svátku. Byla opravdu hodně tlustá a plná velmi velkých lískových jader v celku. Což mě moc překvapilo. Chuťově nebyla přeslazená. Mohlo by v ní být ale klidně více procent kakaa. Velká lísková jádra krásně doplňovala chuť čokolády. Byla výborná. 




Která dobrota vás zaujala nejvíc a líbí se vám tento typ článku?

12 komentářů:

  1. Já mám ráda stejné Pringles jako ty, ale co nesnesu, je právě ta cena. Proto je mám asi tak jednou za rok, ale nevadí! :D
    Jinak tento typ článku se mi k tobě naprosto hodí, pokračuj v něm! :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Mám tyhle články taky (jsem víc na jídlo než na kosmetiku :-D). Přesné složení a výživové hodnoty píšu jen u věcí, které mi stojí za samostaný článek, v těch souhrnných jen zmíním, když mne něco zaujme nebo vadí (palmový tuk ap.), psát to u všeho - to jsem líná. Ale tvůj nápad s focením složení je fajn.
    Já bych si z tvých dobrot vybrala rozhodně čokoládu (i když bych taky snesla větší obsah kakaa). Brambůrky mám raději klasické (třeba Strážnické) než Pringless. Racio chlebíčky a zeleninové chipsy čekají na ochutnání...
    Stáňa (http://werka13.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ty strážnické naopak moc nemusím, spíš vůbec..

      Vymazat
  3. Velmi příjemná změna a tento typ článku je taky super. Já nejvíce zbožňuju ty rýžové chlebíčky s čokoládou. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Tyjo, číst si tenhle článek v 1:08 am... :D eh..

    JannieBel

    OdpovědětVymazat
  5. Miluju tyhle typy článků, super! Ty Laysky chci už dlouho vyzkoušet, slyším na ně jenom samou chválu. Docela sranda jak se liší cena Pringles u nás a v zahraničí. Já se ale přiznám, že tyhle chipsy moc nemusím, zdá se mi to samá mouka a s bramborami to asi nemá nic moc společného :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty ceny to je velký rozdíl. Jako i u Kinder výrobků (Kinder mléčný řez) to je děs ty ceny tady a tam.. :D

      Vymazat
  6. Lays brambůrky mám taky ráda a máš pravdu, tyhle jsou hroně dobré. Zajímaly by mě i ty nové Tretters, jejich brambůrky mám taky celkem ráda :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)