pondělí 20. května 2019

PÉČE O PLEŤ - MÁ NOČNÍ RUTINA

Krásný den vám všem! Delší dobu jsem na blog nepřidala žádný nový článek. Od začátku roku jsem pravidelně přispívala každou středu a sobotu. Nicméně jsem jednoduše vypadla z režimu a řekla jsem si, že to nebudu lámat přes koleno. Systém vydávání článku každou středu a sobotu se mi moc líbil, to ano. Ale nemá cenu psát článek na "sílu" či narychlo. Tudíž se budu snažit, abych články vydávala pravidelně, nicméně nevím, v jaké dny to přesně bude. Věřím, že to chápete a že se i tak budete těšit na další nové články! Včera večer jsem měla chvíli času a tak jsem si pro vás předpřipravila článek, týkající se mojí péče o pleť. Budu ráda, když mi pod článek do komentářů napíšete, zda byste chtěli článek, týkající se i mé další péče o pleť, jako jsou pleťové masky a podobně?

V dnešním článku bych vám ráda ukázala svou rutinu, co se týče péče o pleť. Konkrétně to je má noční rutina, která se za poslední měsíce poněkud změnila. V průběhu let, kdy jsem psala blog,  jsem zkoušela desítky krémů na obličej, masek na obličej, sér na obličej a i dalších jiných přípravků. Ale má pleť mi to jednoho dne vrátila. Začala se mi červenat a byla podrážděná a plná nedokonalostí a flíčků. Podráždění netrvalo jeden den ani dva dny. Ale týdny. A tak jsem vyměnila svou kosmetickou sbírku a začala jsem se mírnit v testování všeho možného dokupy. Vyhledala jsem si přípravky pro citlivou pleť a začala jsem používat pravidelně právě ty.

ODLÍČENÍ
Co se týče odlíčení, používám na sundání makeupu a očního makeupu nejraději micelární vodu. Pokud doma mám dvoufázový odličovač a jsem zrovna výrazněji nalíčená, používám ten. Pokud jsem opravdu hodně unavená, ale nechci svou noční rutinu odfláknout a neodlíčit se, vezmu si do ruky jednoduše odličovací ubrousky a zvládnu se odlíčit i s nimi. Právě mám doma tyto s nádherným obalem, které moc dobře odličují a jsou perfektně vlhčené, takže pokud máte odličovací ubrousky rádi, určitě šup do DMka, kde je snad ještě budou mít.

ČIŠTĚNÍ 
Pleť si po "hrubém" odlíčení omyju mycím krémem a vodou. Pokud mám pleť s šupinkami, použiju peeling. Peeling používám pravidelně cca 1 až 2x týdně. Podle potřeby. Po umytí pleti použiju ještě pleťovou vodu. A na podrážděnou pleť se mi nejvíce osvědčil levný a dobrý Jarischův roztok z lékárny. Doma mám v zásobě ještě nějaké pleťové vody, ale po jejich dopotřebování se budu asi vracet právě k tomuhle levnému a dobrému roztoku.

PÉČE
Po tom, co mám pleť krásně čistou, použiju sérum, pokud zrovna doma nějaké mám. Aktuálně mám doma gel s kyselinou hyaluronovou. Ten používám většinou taky 2x týdně. Nechám ho vstřebat a následně použiju pleťový krém. Pokud potřebuju klasickou dávku hydratace - zkrátka nepotřebuju extra výživu - použiju krém od Dr.Medica, který je určený na citlivou pleť. Tento krém mi opravdu pomohl s mou podrážděnou pletí. Jedná se o dermatologický krém, je jednoduchý, nepřevoněný, dobře hydratuje a je skvělý na podrážděnou pleť. Pokud chci dát pleti vyšší dávku hydratace, použiju krém od Vis Plantis, který je opět jednoduchý a skvělý pro citlivou pleť se sklonem k podráždění. Pokud cítím potřebu, přestříkám si ještě nakrémovaný obličej termální vodou. A tím má klasická noční péče o pleť končí.

A to je vlastně vše, co se týče mé večerní péče o pleť. Aktuálně se snažím používat produkty na citlivou pleť se sklonem k podráždění a vyhovují mi. Nikdy jsem problémy s citlivostí pleti neměla. Ale když jsem poznala jak nepříjemné to je, začala jsem se mírnit a vyhledala jsem především pečující produkty pro citlivou pleť. Vyměnila jsem tedy krémy a už si na obličej nedávám jeden vzorek za druhým. Krémy používám pravidelně a jsem s nimi velice spokojená. Co se týče další péče o pleť, používám i pleťové masky, ale ty vám třeba ukážu zas v nějakém dalším článku. 

Jaké produkty jsou vašimi favority v péči o pleť?

18 komentářů:

  1. Růžovou Garnier micelárku mám moc ráda, vlastně všechny micelárky od Garnier. Ráda bych pokračování s dalšími produkty péče o pleť:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já už micelárky nepoužívám, nedělají mi dobře a pleť se mi po nich hodně zhoršila. Takse odlíčím nějakým přírodním odličovačem a pak ještě pleť dočistím mycím gelem :-) a pak následuje nějaký výživný krém.
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. Moje pleť je pořád ještě docela otrlá (asi že se moc nelíčím), takže se se střídáním odličovadel a krémů zatím vypořádává docela dobře. Aktuálně používám dvoufázový odličovač a noční krém Astrid

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky,
    já bych určitě uvídatala článek o maskách a klidně i o krémech a dalších produktech, které tu zmiňuješ:-) Já už několik let používám na odličování odličovač s chrpou z ves Rocher. Ten nedvoufázový, dvoufázové používat nemohu, moje oči je nesnesou. Taky mám ráda micelární vody, buď Mixu nebo Nivea, ale taky obyčejnou a ne dvoufázovou. Momentálně mám dvě séra, jedno z Avonu a druhé od Kiehls. Jsem na začátku používání, tak nemohu říci více, ale předtím jsem měla sérum od Manufaktury a to dělalo po první aplikaci viditelně hezčí pleť.
    Těším se na další článek!
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) Od Manufaktury jsem zatím nic na pleť myslím neměla :) To jsem ráda, děkuju za názor! :)

      Vymazat
  5. V podstatě máme péči skoro stejnou. Jen používám jiné značky. Micelární vody jsem teď dost omezila a na odlíčení pleti používám jen odličovače.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Postupuju tak nějak podobně jko ty, akorát mně micelární vody bohužel způsobují ekzémy, takže používám hydrofilní olej. Jinak mám moc ráda čistící pěnu od CeraVe, ta je super a denně s ní pleť čistím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to pak chápu,mě micelárky nikdy problém nedělali, no :) O té značce už jsem slyšela a chci od ní něco zkusit :)

      Vymazat
  7. Krásná péče, jé ten Jarishův roztok mi připomněl hned laborky, jak jsme ho připravovali :D ani by mě nenapadlo takhle normálně ho používat, tak to je fajn tip :) micelárku taky používám a pak ještě dočišťuji :) od Ryoru mám krém na zvětšené póry a mám ho moc ráda. Mě se teď hodně osvědčil arganový olej, hezky napne pokožku :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Arganový olej bych si taky někdy ráda pořídila, ale mě ty oleje občas sedí a občas ne a ted na léto asi nechci být ještě více naolejovaná a mastná i když nějaké oleje mi dělají pleť ne mastnou ale matnou druhý den ráno, to je fakt :)

      Vymazat
  8. Garnier micelárku jsem používala taky na pleť, mám ji ráda. Nyní se odličuji modrým balea odličovačem. ¨


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  9. Někdy si říkám, že bych možná měla o svou pleť nějak pečovat, ale vzhledem k tomu, že se nemaluji, nemám ani co odličovat. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde o odličování. Já třeba tonikum a krém používala i bez líčení. I jsem si pleť pravidelně čistila :) To je podle mě důležité

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)