sobota 23. listopadu 2019

PROCES SPOTŘEBY ZAHÁJEN V PLNÉ SÍLE :)

Krásnou podzimní sobotu vám všem! Pokud už nějakou tu chvíli blogujete a nebo sledujete blogy a youtube videa, určitě jste zaregistrovali videa, kde blogerky ukazují spotřebovanou kosmetiku. Mě osobně články a videa na tohle téma baví a to hodně. Patří snad k mým nejoblíbenějším. I já sama ráda píšu články tohoto typu. Ráda kosmetiku nejen nakupuju, ale i spotřebovávám. Aktuálně jsem se vrhla do velkého spotřebního režimu. Ale když se mi něco z kosmetiky líbí, koupím si to. Ale musím uznat, že z několika polic, které byly plné kosmetiky, se staly police dvě, které jsou však poloprázdné. Daří se mi více spotřebovávat, než nakupovat a za to jsem moc ráda. Dříve jsem kupovala každou blbost ve slevě. Můj košík přetékal věcmi z výprodeje a většinu jsem stejně nevyužila a poslala dál. A i proto v posledních měsících hodně přemýšlím o tom, co si koupím. Kosmetiku kupuju a zkouším velice ráda. Ale krotím se a nechci mít přeplněné police a šuplíky, jako tomu bylo dříve. To fakt ne. Spíš mě to deptalo, než abych z toho měla radost. Mám totiž ráda pocit, že produkt dopotřebuju a můžu jít a koupit si nový. Nemám moc ráda pocit, že dopotřebuju produkt a mám ještě tři z té kategorie v zásobě. Stejně jako nemám ráda velká balení produktů. Protože ráda zkouším a objevuju nové produkty. Nebaví mě používat půl roku jeden sprcháč. Takže velká a výhodná balení - to není nic pro mě :) 

Před pár měsíci jsem se rozhodla, že chci hodně spotřebovávat i produkty jako jsou rtěnky, lesky na rty, tužky na rty, řasenky, makeupy, tužky na oči, olejíčky na nehty, laky na nehty a tak podobně. Zkrátka produkty, které se dají spotřebovat pomaleji a někdy na ně zapomeneme a oni se pak zbytečně kazí a nakonec je musíme vyhodit. A to nechci. Chci je vypotřebovat a hlavně tedy - dopotřebovat do konce. Když už jsem za ně dala peníze, tak je nechci nechat pokazit a vyhodit je.

Vyřadila jsem si tedy několik produktů, které už mám doma opravdu dlouho a nebo jich mám už jen "zbytek" a chci je konečně dopotřebovat. Neznamená to, že jsou špatné. Zkrátka jen přišel jejich čas a chci je dodělat. A nebo na jejich používání zapomínám a tak se jim chci teď věnovat více.

A pro ukázku, tady je několik produktů, které jsem si vyřadila a kterým se chci více věnovat a dopotřebovat je. Většinou se jedná o skvělé produkty, ale prostě přišel jejich čas. Taky si vyřazujete čas od času produkty, které se spotřebovávají pomalu  - abyste je dopotřebovali a nezkazili se?

Já jsem si pro dopotřebování vybrala následující:
1. Avon Little Black Dress voňavka
2. Avon Célébre tělový mist
3. Avon Passion Dance voňavka
4. Maybelline Lash Sensational řasenka
5. Astrid balzám na rty
6. Golden Rose Color Sensation balzám na rty
7. Trend it up průhledná konturka na rty
8. Avon konturka na rty
9. Golden Rose Metals tužka na oči

V PROSINCI VÁM PŘIDÁM UPDATE - ZDA JSEM PRODUKTY JIŽ SPOTŘEBOVALA A NEBO JEŠTĚ NE :) a je možné, že nějaké z nich uvidíte i v listopadových spotřebovancích, uvidíme.. :)




Mimochodem - vedle kosmetiky - spotřebovávám také potraviny ze spíže. Vyndala jsem všechno, co mám ve spíži už dlouho nebo čemu končí záruka. Dokonce i věci, které jsou už nějakou dobu prošlé a ani jsem o tom nevěděla. Ale jelikož se jedná ve většině případů o prošlé mouky, kterým zjevně nic není, spotřebovávám je dál i tak, protože mi přijde jako nesmysl je vyhodit, když jim nic není :)

A vrhla jsem se dokonce do spotřebovávání parfémů, voňavek a tělových sprejů. A taky, světe div se, do spotřebovávání produktů do domácnosti. Abych neměla otevřených spoustu desinfekcí, spoustu sprejů na prach, spoustu prostředků na vytírání a tak dále.. zkrátka režim spotřeby zahájen v plné síle!


A tak mě přišlo zajímavé, dát vám o tom vědět a zároveň zjistit, zda něco podobného taky praktikujete a nebo jste shopaholici, kterým přetéká skříň a šuplíky kosmetikou? :) Nebo máte podobný či stejný názor - jako mám já? :)


12 komentářů:

  1. Já jsem v poslední době taky stopla nakupování kosmetiky "jen tak". Kupuji si jen to, co mi dojde a potřebuji to znova a taky se mi má polička dost zmenšila. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Já kosmetiku nakupuju většinou až tehdy, když mi předchozí produkt dochází. Takové ty pečující věci (sprcháč, mléko, odličovač, antiperspirant...) mívám jeden do rezervy. Občas se mi tedy nahromadí něčeho víc - z boxů nebo třeba věci, co jsem dostala jako dárek nebo to třeba bylo v YR k nákupu zdarma, ale taky se to snažím spotřebovávat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z boxů se mi taky pak hromadí do zásoby, ale to mi až tolik nevadí :)

      Vymazat
  3. Už rozhodně nenakupuju tolik, jako dřív. Dekorativku vůbec. Jedině třeba řasenku, to je asi tak jediný kousek, co dokážu spotřebovat, občas ještě korektor nebo BB. Dokupuju jen sprcháče a šampony atd. Naučila jsem se používat profesionální vlasovou kosmetiku, takže jednou za čas nakoupím na Notinu několik šamponů a mám zas na dlouho klid. Spotřebovávat se mi celkem daří, jen mazání na tělo ne a ne ubývat. Přiznám se, že to trochu flákám :D Nejvíc mě ale trápí zásoby rtěnek a lesků. Rty jsem si nikdy moc nelíčila a nějak se mi to nakupilo. Teď jsem si ale dala do kabelky máslo od Astoru místo balzámu v celkem neutrálním odstínu, tak snad ho někdy dodělám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě. Já teď dodělávám ten lesk na rty, je skvělý, mažu si s ním každé pracovní ráno a už je skoro na dně :)

      Vymazat
  4. Já už tohle jedu poslední dva roky. Snažím se produkty opravdu spotřebovávat a nemít pět druhu make-upu, které nepotřebuji :) Držím palečky :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super pocit, nechtěla bych mít přervané police jako dřív. Souhlasím..

      Vymazat
  5. Wow, tolik super produktů! Hlavně, abys s nimi byla spokojená - držím palce! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Já na spotřebovance točím videa, dříve jsem je přidávala na blog, ale vzhledem k tomu, že píšu česky i anglicky a produktů byla spousta, bylo to pro mě dost náročné. Co se týká věcí, které dáváš na stranu, tak něco podobného také dělám, nelze říct, že tak úplně jako ty, ale na některé se opravdu více zaměřím. :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)