neděle 12. ledna 2020

MOJE PRVNÍ OBJEDNÁVKA JAPONSKÝCH POCHUTIN



Krásnou odpočinkovou neděli vám všem! Dnes zavítáme tak trochu nečekaně do Japonska. Po dlouhé době přemlouvání sama sebe, jsem si konečně objednala nějaké ty japonské dobroty. Konkrétně tedy pro sebe a pro přítele na zkoušku. Něco je klasika, co se dá koupit všude, ale něco jsou kousky, které se dají hůře sehnat. Vždycky jsem chtěla zkoušet různé sladkosti a další věci z jiných zemí a tak jsem si řekla, že když ne teď, tak kdy? A něco málo jsem si na zkoušku objednala. Věřím, že budete mít z dnešního článku radost a že vás třeba nalákám a taky něco vyzkoušíte :)

První na fotce vidíte kokosové mléko. To je klasika. Objednala jsem si zrovna dvě. Chtěla bych se v tomto roce více zaměřit na vaření zajímavých a nových pokrmů a převážně hlavně na nové polévky, které miluju. Kokosové mléko je na dochucení polévek skvělé! Nápoje Jefi jsem si vzala na konci objednávání, protože jsem chtěla taky něco k pití. Sobě jsem vzala kiwi, příteli mango a mamce multivitamín. Přítel byl velice spokojen s chutí a pití i nádherně vonělo. Moje kiwi pití s kousky kiwi bylo taky moc dobré a zajímavé. Na můj vkus více sladké, ale kousky kiwi mi to opravdu zpříjemňovaly. Vepředu můžete vidět koláčky štěstí, na které teprve přijde řada a také nějaké čokoládové oplatky. Puding s příchutí liči mě zaujal taktéž a protože mám tohle ovoce docela ráda, jsem zvědavá na jeho chuť. 

Co se týče toho, na co jsem se nejvíce těšila, byly to Mochi "koláčky". A musím uznat, že ač jsem se bála, že mi absolutně nebudou chutnat, jsou naprosto vynikající! Skvělá a zajímavá textura a i chuť. Určitě to vyzkoušejte, pokud se k tomu někdy dostanete. Ta konzistence je nejdřív strašně divná, ale mě se moc zalíbila a hodně zachutnala. Polévky má rád zejména přítel a tak jsem vzala jednu krevetovou pro sebe a hovězí pro něj. Rýžové nudle jsou klasika. A ty druhé nudle jsem ještě nikdy nezkoušela, tak se těším, až z nich něco uvařím, mňam! 



Dále jsem si ještě v nějakém výprodeji objednala dvě misky se lžícemi, které jsem již dlouho chtěla. Navíc miluju bílo-modrý porcelán. Objednala jsem si nějaké kazové kusy se skvělou cenou, ale upřímně na nich skoro žádný kaz vidět není. Je tam trochu vypouklý porcelán v dolní části, ale to je vše. Takže jsem nadmíru spokojená! A s čím jsem taky spokojená je přístup e-shopu. Objednávala jsem mezi svátky. Objednávka byla velmi rychle vyřízená a navíc k objednávce přidali také bonbony. A to opravdu velkou hrst! Pokud by vás zajímalo, kde jsem objednávala, objednávala jsem na japamania.cz. Nejde o žádnou spolupráci, vše jsem si platila sama. Což vlastně asi ani nemusím zmiňovat, protože spolupráce jsou na mém blogu viditelně označené.




CO VÁS ZAUJALO? TAKÉ OBJEDNÁVÁTE ZAJÍMAVÉ POTRAVINY Z INTERNETU?



16 komentářů:

  1. Nikdy jsem nic takového nezkoušela objednat, ale dost mě to zaujalo! :) Možná taky něco zkusím objednat :) a ten porcelán je božskej! ♥

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Něco takového bych popravdě neměla odvahu si objednat. Sestra kdysi z USA přivezla mexické sladkosti od své kamarádky, a bylo to fakt nechutný. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    asijská kuchyně pro mě zrovna není a potraviny taky moc neobjednávám. Měla jsem akorát mixit a pak nějaké sladkosti z drogeriezde.cz. Jinak se mi moc líbí ty mističky, to člověk fakt užije:-)
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já na netu nakupuju obecně málo a potraviny nejsou výjimkou (ale něco občas objednám - čaj, alkohol, mixit...). Japonskou kuchyni nemám vůbec probádanou, takže tam bych se asi pouštěla na hodně tenký led :). Ale líbí se mi ty mističky - mám takové dva šálky (poslední z celé šestikusové sady) a kdysi jsem měla i tu mističku, ale bohužel jsem ji rozbila.

    OdpovědětVymazat
  5. Japonské sladkosti mě nikdy nelákaly, ale určitě se tam najde něco, co bude chutnat skvěle! :))

    OdpovědětVymazat
  6. Ty misky jsou nádherné. Ještě nikdy mě nenapadlo si objednat nějaké dobroty z jiných zemí. Vypadají ale skvěle, tak možná někdy taky vyzkouším.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  7. Já se koukala na japonské pochutiny na Pepis, ale ne všechny mě tedy lákají :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)