sobota 1. srpna 2020

STŘÍPKY Z MĚSÍCE: ČERVENEC 2020

Červenec začal tím, že jsem si vůbec poprvé za tento rok vzala letní overal. Přítel mi na moje vyžádání udělal tvarohové knedlíky, které mám moc ráda. Kočka se v tomhle teplém počasí válela v krabici od brandnooz boxu a velice si to užívala. Při cestě domů jsme viděli nádherně svítit sluníčko. Tyto fotky slunce mám moc ráda. Je to jednoduše nádhera.

Po dlouhé době jsem si koupila šlehačku a dala jsem si opravdu hodně velkou porci do ledové kávy. Šli jsme do lesa, kde jsme si nasbírali pár lesních jahod a taky borůvky. Z toho jsem měla velkou radost. Protože já do lesa v létě skoro vůbec nechodím. Mám velkou hrůzu z klíšťat a z nemocí, které přenáší.  A tak jsem ráda, že jsem se konečně odhodlala a šla. Klíště jsem neměla a konečně jsem se i v létě podívala do lesa. No a při sbírání borůvek jsme našli i dvě krásné houby, které jsme si dali další den k obědu ve smetanové omáčce.
Přítel mi z oslavy narozenin dovezl kotlíkový guláš dělaný na ohni, který byl moc dobrý. Udělali jsme kočičce adventní kalendář z roliček od toaleťáku. Myslím, že to nakonec vypadá skvěle a teď už to stačí jen v zimě naplnit dobrůtkami. A proč jsme ho dělali už teď? Protože se nám chtělo a měli jsme už dost nasbíraných roliček :) S mamkou a přítelem jsme se šli na chvíli projít do města. Z čerstvých borůvek jsem upekla borůvkový táč.
Přítel mi na procházce s mamkou koupil další knihu Stranger Things, kterou aktuálně čtu. Teda tak trochu jsem ho k tomu ukecala, ale myslím si, že bych ji stejně jinak dostala k Vánocům. I tak mě to ale moc potěšilo.. zatím je velmi napínavá. Z Avonu mi přišly pleťové masky, které jsem si objednala. Byli jsme se projet a podívat na menší pouť. Cestou se ale stalo něco hodně smutného. Našli jsme na silnici bezvládně ležícího sraženého ptáčka, bojujícího o život. Bylo vidět, jak se snaží dostat ze silnice. Nikdo ale nezastavil a nepomohl mu. Ihned jsme bezpečně zastavili a šli mu pomoct. Bohužel pár sekund před tím, než jsem k němu doběhla, tak zemřel. Bylo mi ho velmi líto a moc smutno z toho, že třeba mohl žít, kdyby mu býval někdo dříve pomohl.. přemístila jsem ho alespoň ze silnice na trávník. Doteď cítím jak byl ještě teplý, ale bohužel už nebyl na živu. Nechápu, proč mu někdo nepomohl. Dalo se zde bezpečně a rychle zastavit. Na pouti jsem si to díky této situaci pak moc neužila.  Nicméně alespoň jsem si na pouti koupila výborný sladký popcorn. Možná to moc prožívám, ale já se snažím pomoct vždy a všude. Každému zvířeti. Myslím si, že je to tak správně. Zvíře si prostě mnohdy samo nemůže pomoct a opravdu nejsem ten typ, co by si řekl, je to jen zvíře a šel by dál. Odchytla jsem už hodně ztracených pejsků, zachraňovala několik ptáčků, ježků například z kolejiště a nakonec jsme zachránili i kočičku, která na tom byla zdravotně velmi velmi špatně. Je to naše Liuška, kterou máme z útulku. Bojovali jsme všemožně, aby přežila. Přežila a je tu s námi.  A jsem za to neskutečně vděčná, že jsme spolu s lidmi z útulku zachránili jeden kočičí život.
Dočetla jsem knihu Cilčina cesta. Mám knihy o koncentračních táborech ráda. Ale jelikož jsem člověk, co tyto věci hodně prožívá, měla jsem z toho smutnou náladu vždy, když jsem to četla a představovala si to. V Pepcu jsem ulovila dřevěnou věž, kterou jsem dlouho sháněla a taky krásný jednorožčí hrnek. Taky jsem si koupila fixátor makeupu a knihu ve výprodeji. V Jysku jsem sehnala sadu 10x mini ručníčků, které jsem dlouho sháněla, pro smývání pleťových masek. Konečně jsem taky s přítelem vyzkoušela nugety z Burger Kingu.
Udělala jsem si svítivé fialové letní nehtíky. Zašla do charitativního obchodu, který potkávám cestou domů z práce. Koupila jsem si tam pár kousků oblečení, knihu a dvd. Díky teplému počasí jsem vytáhla i své děravé jeany. Od mamky jsem dostala jen tak pro radost spoustu dárečků - pleťových masek a dalšího.. z čeho jsem  měla velkou radost. Miluji pleťové masky.
Konečně se ochladilo a mohla jsem si vzít i svůj teplejší cardigan. Léto nemám v posledních letech moc v lásce. A jsem ráda, když je chladněji. S mamkou a přítelovými rodiči jsme si zašli na running sushi, kde to naprosto miluju. Užili jsme si krásné odpoledne se spoustou výborného jídla. Opět jsem zašla do toho charitativního obchodu, kde jsem našla starou retro naběračku na dort, kterou jsem dlouho sháněla. Mám tyto staré retro věci velice ráda. A nějaké kousky v domácnosti mám retro a jsem na ně také náležitě pyšná, protože to prostě miluju. S mamkou jsme si udělali po sushi "výlet" do pár obchodů a koukli co je kde nového. 
Jelikož jsme měli dovolenou, oslavili jsme přítelovi narozeniny. Přichystala jsem hromadu občerstvení a upekla mu dortík, který sklidil úspěch.  Musím uznat, že byl opravdu dobrý a vzhledově si myslím, že se mi velmi povedl. Tak jsem z toho měla velkou radost. No a opět jsem si udělala nové nehtíky, tentokrát zlaté.
Po roce jsem byla opět na preventivní kontrole na gynekologii. Je to moje malá (velká) noční můra. Samozřejmě to za jistotu zdraví stojí, to je bez diskuze. Nicméně tuto návštěvu opravdu nemám ráda a bojím se vždy měsíc dopředu. Už měsíc dopředu mi je zle. Někdo nesnáší zubaře a já tohle. Ale zvládla jsem to! Vyrazili jsme o dovolené na zámek, kde to bylo moc pěkné a byl tu pěkný výhled. Měli jsme zábavného průvodce a prohlídka zámku nebyla dlouhá, což je dobře. Protože přítel sice prohlídky miluje, ale já moc ne. Já se raději podívám okolo hradu/zámku venku a třeba po okolí.
Cestou z výletu jsme se zastavili na mou oblíbenou točenou zmrzku z mekáče.  Tam mi asi chutná točená nejvíc. O dovolené jsme taky vyrazili do Eko centra, kde toho ale bohužel moc k vidění nebylo. Měli tam spoustu prázdných ohrad a jen minimum zvířat. Cestou domů jsme dostali velkou chuť na halušky a tak jsem pozvala i mamku a uvařila jsem nám je. Nevěřili byste, jak těžké bylo sehnat bryndzu! Asi se ten den rozhodli všichni, že budou vařit halušky. Protože sehnat dvě bryndzy byl nadlidský výkon! :D
Dále jsme vyrazili do takové tibetské zahrady, kde to hezky kvetlo. Byl zde jako vždy příjemný klid. Poprvé jsme ji navštívili v létě. Jinak jsme tu byli na podzim a v zimě. Chtěla jsem na jednu návštěvu vzít koláče. Udělala jsem tedy těsto z poloviční dávky, což mělo vyjít na cca 13 koláčů. No nakonec jich vyšlo jen 6. Takže jsem je na návštěvu nevzala a snědli jsme je ke snídani a svačině. Udělala jsem si opět novou manikůru a tentokrát i nehtíky na nohou.
Byli jsme na návštěvě u přítelové sestry, kde to bylo moc fajn, má malé miminko, takže jsme se na něj jeli podívat. Ale byla tam spousta cizích lidí a já tyto návštěvy s cizíma lidma zrovna nemusím a je to taková moje menší noční můra a velká stresová situace. Neptejte se mě proč. Zkrátka tyto situace nezvládám a je mi vždycky zle a nevysypu se sebe skoro ani slovo. Necítila jsem se tedy mezi tolika cizíma moc dobře a byla jsem ráda, když jsme odešli. I když bych tam s přítelovými rodiči a ségrou klidně byla ráda déle... kdyby tam ale nebylo víc lidí, které neznám. Na návštěvě mě taky píchla vosa/včela. To se mi nestalo snad 15 let. Nejprve mi to hodně zčervenalo a cestou domů jsem měla na ruce fakt velký rudý flek. Ale díkybohu žádná alergie se nekonala. Po návštěvě jsme šli ještě navštívit přítele dědu. Rozhodla jsem se trochu zatočit s celulitidou a koupila jsem si čaj na lymfatický systém, který chci pravidelně pít,  masážní gel, který si budu dávat před cvičením a také závaží pro efektivnější cvičení nohou. Věřím, že kombinace cvičení, gelu a ještě pročišťujícího čaje bude mít nějaký efekt.
Udělala jsem moje oblíbené plněné papriky s mletým masem. V DMku jsem neodolala této krásné soli do koupele. Vanu sice nemám, ale použiju to při pedikůře. Mamka mě opět zásobila dobrotami. A z jedné krátké návštěvy, kdy jsem šla mamce pouze odnést kosmetiku, kterou jsem ji koupila a s tím, že hned za 15 minut půjdu domů, se nakonec stala návštěva na celý den až do noci..a to i s výborným jídlem - šiškami s mákem. Pomohla jsem mamce alespoň s tříděním věcí a úklidem.
Mamka nám taky připravila výborné langoše. Ty umí vážně skvěle! No a na konci měsíce jsme si zašli na malinové mojito, na které jsem mamku zvala už dlouho, ale stále jsme se nemohli shodnout na dni a čase.. a dali jsme si také nějaké ty dobroty jako jarní závitky nebo pár kousku sushi na chuť. Dobroty jsem si taky objednala - a to hlavně asijské a americké. Mňam. A poslední den v měsíci jsem upekla poprvé domácí chleba. Je výborný a moc se povedl. Mám z toho obrovskou radost.

JAKÝ BYL VÁŠ ČERVENEC?

6 komentářů:

  1. Já jsem měla červenec pracovní a o víkendech jsme jezdili na chalupu. Zavařila jsem nějaké třešně a udělala rybízovou marmeládu. Hrozně nám vyrostla tráva na zahradě, tak jsme jeden víkend jen sekali a uklízeli trávu na kompost.
    Ten kočičí kalendář vypadá fakt skvěle.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to si toho stihla celkom dosť :) Ja som bola na pár oslavách a výletoch s kamarátmi :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsi krásný červenec a koukám, že v něm bylo i spoustu dobrého jídla - mňam! :D :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)