pondělí 10. května 2021

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - DUBEN 2021

Krásné pondělí vám všem! Máme tu už květen a tak je na čase vydat článek o tom, co se u mě v kostce dělo v minulém měsíci a co jsem stihla zaznamenat. V dubnu bylo opravdu typicky aprílové počasí. A asi ani nestojí za to zmiňovat, že duben neskutečně rychle utekl. Je to opravdu neskutečné, jakou rychlostí ubíhají poslední měsíce. Nebo se to zdá jenom mě?

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Začátkem dubna jsem slavila své narozeniny a dostala jsem (od teď už bývalého přítele) krásný a moc dobrý dort, knížky o koncentračním táboře a externí disk. Dali jsme si spolu s mamkou a bývalým přítelem dobrý oběd. Jak jinak, než z asijské restaurace, kterou máme všichni rádi. Já jsem si nemohla dát nic jiného, než sushi, které miluju. Od kamaráda jsem dostala nečekaně dárek a to nádherné tulipány a velkou čokoládu. 


Po velmi dlouhé době jsem si nalakovala nehty na nohou, když už teda začíná být konečně hezky a teplo. Nemám ráda neupravené nehty na nohou a celkově neupravená chodidla. Ale upřímně si nehty na podzim a v zimě moc nelakuju, protože to pro mě postrádá smysl a nebaví mě to. Pořídila jsem si novou pěknou mikinu na doma a nazouvací botky do pěkného počasí. Potřebovala jsem nějaké nazouvací boty, protože jsem žádné neměla. A nechtěla jsem žabky, ty moc nemusím. Tak jsem ráda, že jsem sehnala obyčejné a krásné černé nazouvací sandále. Dostala jsem od kolegyň krásné dárečky k narozeninám, které mě moc potěšily. Oni se mi vždycky trefí parádně do vkusu.


Jedním z dárků, které jsem od kolegyň dostala, byla malá papírová sakura, která se namočila do speciální tekutiny a "vykvetla". Musela jsem to hned vyzkoušet. Bylo zajímavé to pozorovat. Nikdy před tím jsem nic takového neviděla. Obarvila jsem si vlasy na tmavo, ale bohužel se mi ta barva vždycky za měsíc vymyje, takže teď to mám zase o hodně světlejší. Ale zas to dobarvím :D Převlékla jsem si peřiny do jarního povlečení a dostala jsem od kamaráda výborný boršč na zkoušku.


Od mamky jsem dostala výborný donutek, který se mi vzhledem tak moc líbil, že jsem ho musela vyfotit a zdokumentovat. V dubnu pořád chvilkově padal sníh a i když jsem si myslela, že už je konec a bude jaro, tak napadl zas a znovu. Zimní bundu jsem tedy nosila skoro celý duben, až na pár výjimek. Dostala jsem krásnou kytičku růží a vyzkoušela jsem další omáčku z DMka. Tentokrát jsem zvolila variantu s grilovanými paprikami.


Uvařila jsem sobě a kamarádovi indické kuře na kari a i když kari nemám vůbec ráda, tohle je jedno z mála jídel, kde ho snesu a kde mi i dokonce chutná. Venku to opět pár dní vypadalo slibně a na krásné jaro. Začala jsem opět cvičit a dělala jsem si proteinové konopné smoothie, kterou má brčálově zelenou barvu. A začala jsem opět jíst lépe a zdravěji. Upřímně jsem na to po rozchodu vůbec neměla myšlenky a bylo mi nějakou dobu úplně jedno co a kdy jím. Ale zase se snažím vracet zpět do zdravější pravidelné stravy.


S dalším mým kamarádem jsme si byli pro výborné sushi na oběd, dali jsme si k tomu víno a šli na procházku do lesa, která byla super. Dali jsme si cestou zpět mc flurry a ovocnou taštičku. Tentokrát měli jahodovo-tvarohovou a byla vynikající!


Zahráli jsme si i nějaké hry a pak jeli na větší nákup potravin do Globusu. Při odchodu jsme stihli krásné zapadající sluníčko. A v dubnu jsem také byla úplně poprvé na testu na covid. První test byl super. Nebyl vůbec nepříjemný a byla jsem překvapená, jak je to rychlé. Asi tam byla nějaká hodně šikovná paní. Další testy v dubnu ale stály za to.. :D Některé byly teda dost nepříjemné, ale dalo se to vydržet. 


Udělali jsme si doma s kamarádem závitky se zeleninou a krevetami. Teda spíš je dělal on ale moc se povedly. Byly naprosto vynikající. A určitě si je někdy nechám udělat ještě znovu. V závitkách byl i koriandr a máta a udělalo to úplně vynikající a osvěžující chuť. Hlavně ta máta. Mňam. V dubnu mi taky přišly brandnooz boxy.


Dostala jsem k narozeninám ještě krásnou ručně dělanou růži, los a nějaké dobroty. Dokoupila jsem si na léto nový makeup, který je bez oleje a je přímo na mastnou pleť. K tomu jsem si zkusila vzít i matující pudr od Bourjois a fixační sprej. A k nákupu jsem přihodila ještě oblíbenou zubní pastu. Na konci dubna jsem finálně třídila svou šatní skříň a oblečení které jsem nechtěla jsem buď vyhodila a nebo odnesla do kontejneru na textil. A dostala jsem opět nádhernou kytku tulipánů.


JAKÝ BYL VÁŠ DUBEN?

12 komentářů:

  1. Ahoj Moni,
    můj článek jsi už četla:-) Na ten tvůj jsem se hodně těšila a řekla bych, že byl duben měsícem plným hezkých událostí. Moc se mi líbí ty květiny, hlavně ty první tulipány mají parádní barvu. Taky se chystám na třídění skříně, je to potřeba. Jsem moc ráda, že díky očkování (které jsem mimochodem docela dost protrpěla) nemusím na testy. Dneska jsem musela v práci testovat žáky a taky nebyli z toho nosního výtěru moc nadšení...
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, že nebyli nadšení. Taky z toho nejsem vůbec nadšená, že to musíme podstupovat :/

      Vymazat
  2. Hezký článek. Do třídění šatníku bych se měla pustit taky, ale nějak se k tomu pořád ne a ne dostat.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, pěkný měsíc jsi měla. Nejvíce mě oslovily závitky!! Kamaráda, který dělá dobré závitky, se drž holky - 😇🤗🙃👍. Prima večer přeji.

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsi povedený duben! Hned bych si dala ten dortík a zaujaly mě i knížky, po nějaké z nich mrknu. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Opožděně všechno nejlepší k narozeninám. Dle fotek soudím, že jsi s dubnem spokojená. Dostala jsi krásné dárky, hlavně květiny mě zaujaly, takové tulipány jsem ještě neviděla (na horní fotografii). Jinak já také nosila ještě dost zimní bundu a začátkem května jsem ji ještě večer oblékla.

    Somethibgbykate

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní článek, přeji opožděně vše nejlepší!:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)