sobota 16. dubna 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - BŘEZEN 2022

Krásnou sobotu vám všem!

Včera večer jsem si konečně našla čas na to, připravit fotky a napsat vám článek o tom, co se u mě v březnu dělo. Tak to nebudu zdržovat a jdeme na to :)

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými - autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Březen začal poměrně velkou událostí - alespoň tedy pro mě. Nechali jsme pokácet starou třešeň, která už byla bohužel ve špatném stavu. Na zahradě se nám tak udělalo velké množství bordelu, ale byli jsme rádi, že to máme hotové a že je konečně pokácená. Začátkem měsíce jsem taky udělala objednávku, kdy jsem doplnila zásoby produktů do domácnosti. A to zejména pracího prášku, aviváže, věcí na zahradu, vonných produktů a kapslí do myčky. Kamarád mě vytáhl nečekaně na nákupy do Německa a do Polska. Ráda jsem se svezla a samozřejmě pokoupila nějaké ty dobroty do zásoby. 


Pokácením ale začala ta největší práce pro nás dva s přítelem. Museli jsme nařezat a odklidit kusy dřeva a větve a udělat na zahradě alespoň trochu pořádek. Hlavně přítel si hodně máknul, udělal toho opravdu hodně. Nějaké kusy dřeva jsme přenechali kolegům od přítele, kteří si pro to přijeli a zase nás zbavili nějakého toho dřeva, kterého byla spousta a my bychom to všechno rozhodně nevyužili. Dokonce i sousedka od naproti si něco vzala, tak jsme byli rádi. Děláme taky první pokusy se sázením. Zkušenost s tím nemáme, takže zkoušíme co vyjde a co ne. Upřímně si myslím, že než na to přijdeme, tak se toho spíš více nepovede, než povede. Ale zkušenosti přijdou časem a hlavní je, že nás to baví.


Jak to už u nás každý měsíc bývá, objednali jsme si naši nejoblíbenější pizzu a koukli se s ní na Survivora. Semínka pomalu vyrůstala, tak to byla moje velká radost. A co byla další má velká radost - závitky. Ty umí přítel bezvadně a já je jednoduše miluju. No není se čemu divit. Je to i jídlo, na které mě sbalil :)


Venku už to krásně rozkvétalo a tak mi cestu domů zpříjemňovali krásné keře. Abychom měli něco dobrého ke kafi nebo po obědě, upekla jsem linecké. Jedny jsou jen s marmeládou a cukrované. A druhé jsou s marmeládou, cukrované a polité čokoládou. Upekla jsem taky marokánky. Měla jsem na ně nakoupeno od Vánoc, tak se na ně konečně dostala řada. Na Vánoce jsme měli sladkého až až. 


Na návštěvu k nám přijela mamka. Bylo to zrovna na den MDŽ, takže jsme si koupili zákusky. Výborné větrníky, které milujeme. No a nějaké to dobré pití z místního obchůdku. Po tom, co domů dorazil přítel, jsme si připravili výborné jídlo v podobě smaženého hovězího s jasmínovou rýží a salátem. Od mamky jsme dostali zase nějaké dobroty. Vždycky když přijde, tak nám něco donese. Toho si oba s přítelem moc ceníme. Mamka i já jsme od mého skvělého přítele dostali krásnou kytičku právě k MDŽ. Udělala jsem taky objednávku na Dr.Max, kde jsem objednávala hlavně kvůli kokosovému oleji. Ale jak už to tak bývá, přihodila jsem tam i další věci. 



Semínka začala růst opravdu mega rychlostí a tak to po pár dnech vypadalo tak, jak vidíte na fotce. Sama jsem byla překvapená. Příští rok musíme začít sázet až začátkem dubna. Tohle bylo asi moc brzy. Ale chybami se člověk učí. Uvidíme, co z toho nakonec bude. Připravila jsem svůj první reels recept. A to nepečené lotus kuličky. Můžete ho najít u mě na Instagramu. V březnu jsme si udělali náš první ohýnek tento rok. Opekli jsme si klobásu a špekáčky. I když byla venku ještě zima, vychutnali jsme si to a užili si to.


Měla jsem doma nějakou dobu koupenou Forfeminu. Začala jsem ji tedy v březnu brát. A tady už můžete vidět čičinu, která nejvíc miluje tašky a taky válení se na sluníčku. A ukázka našeho večerního rychlo nákupu v Kauflandu, kdy je většina ovoce a zeleniny ve slevě. Jinak jsou ty ceny hrůzostrašné. A asi bude i hůř.


Kočička pokračovala v lenošení a polehávání na sluníčku. A vůbec ji nevadilo, že to bylo třeba na jídelním stole v kuchyni. S kamarádkou jsme zašli po krámech a po dlouhé době jsem byla v second handu. Nevím proč, ale já si vždycky v sekáči koupím svetry. Je to asi nějaký osud. Ale ať je léto nebo zima, táhnu domů svetry :D. S mamkou a přítelem jsme zašli na running sushi, kam jsem je pozvala. Slavili jsme pár dní dopředu mé narozeniny. Skvěle jsme se najedli a moc jsme si to užili.


Po running sushi mi mamka i přítel dali jeden dáreček a zbytek jsem měla dostat na dalším našem posezení. Přítel mi dal hrneček, po kterém jsem moc toužila a chtěla si ho koupit. A mamka mi dala krásné naušničky. Přítel mi připravil skvělý víkendový obídek a to pečené kuře s rýží a salátkem. 


A na druhém našem posezení nám mamka udělala langoše. Ty umí úplně skvěle. Všichni jsme se totálně nacpali a užili si super den. Dostala jsem zbytek dárečků a byla toho vážně kopa. Tolik krásných věcí. Všechno mi udělalo obří radost! Ale největší radost a vděk mám z toho, že můžeme trávit čas společně a zajít si třeba na nějaké dobré jídlo, zahrát si něco nebo se jít někam projít. No a nakonec mi přítel konečně sehnal můj vytoužený pařížský dort. Jak já ho miluju! I tenhle dort, ale i mého přítele :) Je to ten nejlepší chlap pod sluncem.


JAKÝ BYL VÁŠ BŘEZEN? 


8 komentářů:

  1. Nám se v březnu konečně povedly dva dlouho plánované výlety - do Mariánek a do lomu Amerika. A měla jsem dvě vydařené blogové spolupráce (čajovou a z oblasti kuchyňských věcí). Jinak jsem březen měla hodně pracovní - chodila jsem z práce pozdě a hodně unavená. Možná i důsledek covidu, co jsem měla na přelomu února března.
    Vy jste měli určitě fajn měsíc, spoustu jste toho stihli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Mariánek bych se taky ráda podívala. Tak to je super s těmi spoluprácemi!

      Vymazat
  2. Ahoj, dodatečně všechno nejlepší :)). Taky jsem byla na running sushi, přímo na své narozeniny, bylo to super. Krásnou velikonoční neděli přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, nás taky čekalo nedávno nějaké to kácení stromů, konkrétně ořechu, co nám mlátil do nové fasády a narušoval cestu, kde chceme dělat zámkovou dlažbu. Teda na ty langoše jsi mi udělala chuť a na salátek taky, už týden mě honí mlsná na pořádný lavor šopáku.

    OdpovědětVymazat
  4. Měla jsi koukám povedený březen a byl i plný dobrot, moc hezké fotky! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)