čtvrtek 1. prosince 2022

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - LISTOPAD 2022

Krásné čtvrteční dopoledne vám všem! Věřím, že se máte krásně a pomalu se připravujete na nadcházející Vánoce. Uteče to jako voda! Vánoce tu máme za 23 dní a já sama tomu stále nemohu uvěřit. Je pravda, že já se na Vánoce připravuju celoročně, co se dárků týče. A od začátku listopadu se připravuju už i se zásobami potravin na pečení a na samotné Vánoce. No ale dost o Vánocích. Mám tu pro vás dnes shrnutí toho, co se u mě v listopadu dělo. Tak jdeme na to!

STŘÍPKY Z MĚSÍCE (článek s neupravenými a autentickými fotkami - focenými většinou na mobil)

Na začátku měsíce přítel začal dodělávat kuchyň a konkrétně tedy bílé obklady, které nám tam chyběly přidělat. Řekla jsem si, že bych si ráda pročistila tělo a udělala si nějakou čajovou bylinnou kůru. Zvolila jsem na tento účel kopřivový čaj a pila ho v kuse 20 dní. Nevynechala jsem ani jeden den. Za to jsem byla na sebe vážně hrdá! :D Na začátku měsíce jsem si vyházela všechny šuplíky, kde jsem měla výstřižky, časopisy a další. Rozhodla jsem se, že si v tom konečně udělám pořádek. Nevím, jestli to taky děláte, ale já si ráda vystřihuju recepty z časopisů. Jen ty, které mě opravdu hodně zaujmou. Následně si je lepím do sešitu. Dělaly to hlavně naše babičky a maminky. Ale mě to moc baví. Děláte to taky?


Přišel mi opět LookFantastic box, ve kterém mě překvapila hlavně paletka očních stínů, kterou jsem začala hned používat. Jednou takhle ráno jsem šla do práce a nemohla jsem vůbec otevřít mříž. Přišla kolegyně, ale taky jí to nešlo. Nakonec jsme venku na zimě mrzly asi 3 hodiny, než se nám to podařilo s další pomocí zprovoznit. A začala jsem pomalu nakupovat potraviny na Vánoce. Abych se pak napojednou nezbláznila z těch velkých výdajů. 


Jak jsem vám už v minulých článcích psala, doma jsme už měli pěknou zimu, protože jsme čekali na tepelné čerpadlo. To konečně v listopadu přišlo. Ale firma, která nám to dělala, nám jaksi zapomněla říct, že to dělají na X-krát a bude vše stát mnohem více peněz a trvat o mnoho déle, než mělo. Takže čerpadlo jsme sice měli, ale čekali jsme na další dodatečné zapojení a topit jsme s ním nemohli. Také jsem koupila los "adventní kalendář", který jsme měli i minulý rok. A začala jsem pomalu balit další vánoční dárky. 


Vytáhla jsem už zimní bundu, protože mi byla v té podzimní fakt zima. Doteď nechápu, jak můžou v takové zimě chodit holky s lehkou bundou a s odhalenými zády nebo břichem. Já osobně nesnáším, když mi táhne na záda nebo na břicho. Nepřijde mi to teda vůbec "in", naopak si vždycky klepu na čelo, proč to dělají. V DMku jsem si koupila limitovanou edici proteinových tyčinek, které jsou vážně výborné! A podařilo se mi popálit se o čistič odpadů. Odpady čistím už spousty let a vždy dávám pozor. Ale koupila jsem nějaký nový a ten tak ultra skvěle čistil, že mi tou reakcí málem vyšplouchnul do obličeje. Měla jsem obrovské štěstí, že jsem stihla uhnout, protože ten odpad vystříknul skoro až do stropu. A myslím, že bych měla po očích. Jak jsem psala, jsem při čištění odpadů těmito chemickými prostředky fakt opatrná. Je mi jasné, že to může "vysyčet" do umyvadla, což se mi i dělo. Ale takovéhle vyšplouchnutí až do stropu, to jsem nečekala. Jak říkám. Měla jsem velké štěstí a popálila jsem si jen ruku a prsty. Bolelo to fakt hodně a ani si nechci představovat, jak moc by to bolelo v obličeji a očích a jaké by byly následky. Natírala jsem si to nějakým gelem, který má zklidňovat pokožku. S přítelem jsme v listopadu začali sledovat i vánoční filmy. 


Na první fotce se mi podařilo zachytit první letošní sněhové vločky. Moc to vidět nejde, ale jsou tam! :D a my jsme stále neměli jak topit! Na dobrou náladu jsme si koupili alespoň dortíky, které jsme si dávali po obědě o víkendu. A museli jsme zajít s Amálkou po půl roce na očkování. Moc nadšená z toho nebyla, i když to byla rychlovka. Ale pak se s námi chvíli nebavila a byla zalezlá v kleci.


A proto, že jsme doma stále mrzli, dojel nám přítel alespoň pro skvělou vietnamskou Pho polévku. Z místní restaurace je vážně dokonalá a milujeme jí. Maraton vánočních filmů pokračoval. A rozhodla jsem se, že si sundám gelové nehty. Ano, ano. Nekonečná story to je u mě. Já vím. Ale dvakrát za sebou jsem nebyla stoprocentně spokojená s tím, jak mi je udělali. Což se mi snad nikdy předtím nestalo. Takže jsem si je prostě sundala a udělala si gel lak. 


Takhle se naše Conny vyhřívala na sluníčku, na mém pracovním stole. Já jsem balila dárky pro mamku k narozeninám, které má začátkem prosince. No a venku už jsem nevídala listí, ale drobnou sněhovou nadílku. A v Liberci už byl na náměstí postavený i vánoční stromeček. 


I když byla zima, rozhodli jsme se jít s přítelem na malou procházku. A cestou jsme si zašli na mini nákup do obchodu. Mám ráda procházky i v zimě. Ale jen takové ty kratší, kdy se mi hezky "vyštípou tváře" mrazem a pak zalezu doma pod deku, do tepla a dám si horký čaj. Vyndala jsem pomalu i vánoční výzdobu a zjistila jsem, že toho vlastně moc nemám. A konečně jsme si taky zahráli nějaké deskové hry.


V listopadu jsem si nakoupila poslední dvě dárkové tašky, které jsem potřebovala a sehnala jsem krásný ubrus na jídelní stůl. Koupila jsem řetěz a malé ozdobičky na mini stromeček, který máme v chodbě. A čekal na mě opět balíček od SuperZoo. Tedy spíš na ty moje dvě holčičky. Amálku a Conny. Na mě spíš čekal balíček s kosmetickými produkty, které jsem vám ukazovala v recenzi a jsem z nich nadšená. Stejně tak i z balíčku od Bonavity, který mě nadchnul! 


Koupila jsem si pořadač na vajíčka a mám z toho vážně radost. Je to skvělá věc! Vzala jsem to cestou přes pár krámů a pokoupila pár dalších drobností. A neuvěříte, ale konečně nám dozapojili tepelné čerpadlo a mohli jsme začít topit. Člověk by ani neřekl, jak nadšený z toho bude. Doma jsme to i s mojí mamkou oslavili rychlými špunty(protože přítel řídil) a dortíky. No a po odvozu mamky, cestou domů, jsme se stavili v KFC, protože se nám už v noci nechtělo dělat večeři. 


Z čeho jsem nadšená? Z toho, že se mi podařilo přečíst alespoň jednu další knížku. Což je u mě aktuálně velký úspěch. Kolegyně mi koupila krásné jmelí, které mi už zdobí chodbu. A ulovila jsem box v DM, když byl Black Friday. Teda ale řeknu vám, že to, co předváděly ty ženské a další lidé přede mnou, kvůli boxu za dvě stovky, to bylo něco. Nechápu to a jsem z toho fakt znechucená. Fronta jako prase, už před otevíračkou. Boxy si kupovali i po 5 nebo po 6 kusech, takže když jsem se k regálu dostala já, nic tam už samozřejmě nebylo. Divím se, že tam zůstal vůbec nějaký regál. No a navíc jsem přes ně nemohla ani normálně projít do obchodu. Zatarasili tam totálně vstup a otevírali si to tam, hulákali tam - děs. Šla jsem si koupit primárně marmeládu do lineckého a když jsem došla k pokladně, zeptala jsem se, zda náhodou ještě nějaký box nemají. A paní mi řekla, že mají. Tak jsem si jeden vzala a byla jsem ráda, že se na mě nakonec dostalo. Nemám totiž vážně náladu a ani nejsem taková, že bych se tam musela s někým přetahovat a nebo se cpát, abych si vzala nějaký box. Tak jsem ráda, že jsem tento jejich výstup v pořádku přežila a nakonec i v klidu box koupila. 


Amálka občas tak tvrdě spí, že jí podezřívavě pozoruju, jestli vůbec dejchá :D popravdě, občas mě fakt děsí! Objednali jsme si po dlouhé době pizzu, na kterou měl přítel chuť a potom jsme se vydali do centra na rozsvícení vánočního stromku. Bylo tam mraky lidí. Přítele to absolutně nebavilo, takže tam znovu určitě nepůjdeme :D vymrzli jsme taky celkem slušně. A tak jsme si večer doma alespoň na 1.advent zapálili svíčku a dali si horký čajík. 


Na 1.advent jsme taky zdobili vánoční stromeček. Tento rok se nám moc povedl a mě se velmi líbí. A je to super, zapnout si takhle k večeru světýlka. Miluju to. A někdo se mě minule ptal, zda k nám pořád chodí toulavá čičina. Tak ano, chodí. Dáváme ji pořád napapat a mazlíme jí :) Jelikož bylo na Svět Plodů akce na dopravu za korunu (nebo zdarma? už nevím), tak jsem toho využila a objednala jsem si tam nějaké dobroty. Dělala jsem za pár dní ještě další objednávku, protože doskladnili to, co jsem chtěla. A dokoupila jsem taky v DM nějaké pytle do koše a houbičky a v DR Max zase pastilky proti bolesti v krku a himalájskou sůl. 


Na konci měsíce jsem byla na přeočkování tetanovky po 15 letech. Oproti jinému očkování mě tohle docela bolelo a až doteď mě bolí ruka a mám tam bouli. Ale mám to za sebou a na 15 let zas pokoj :D Docela mě pobavilo, když mi sestra řekla, že další přeočkování je v roce 2037 :D jojo, napíšu si to do diáře :D :D Přítel začal se zateplováním obýváku. Taky jsem si "vánočně" nalakovala nehty krásným lakem z Nani Nails. A kolegyně mi udělala překvápko a vytvořila mi sama adventní kalendář, který si budu každý den otevírat. Tak se moc těším! 


JAKÝ BYL VÁŠ LISTOPAD? 

10 komentářů:

  1. Na přeočkování proti tetanu jsem na začátku měsíce byla taky :), ale mně doporučila doktorka kombinaci s černým kašlem (která se tedy hradí), takže jsem to měla do pozadí (ale bouli jsem tam měla taky a bylo mi jeden den tak jako chřipkově). S tím topení ti to věřím - nám nešlo topení a teplá voda jeden den a byla to otrava. Giving box z DMka jsem si taky chtěla koupit, ale nakonec mne "skolila" nějaká viróza, takže jsem na neschopence a s couráním po krámech mám zatím utrum (a ani na to nemám chuť)
    Co můj listopad, se můžeš pak kouknout u mne - článek z řady Měsíc v kostce tam bude v deset večer ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Stírací adventní kalendář jsem dneska dostala od přítele a hnedka v prvním políčku jsem vyhrála stovku, mám radost, jen se obávám, aby to nebyla i poslední výhra ;) Dm box se mi taky podařilo ulovit, měla jsem z něj velkou radost :) Já v listopadu sháněla hlavně vánoční dárky, abych prosinec aspoň v tomto ohledu měla klidnější a překvapivě už je mám všechny nakoupené :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, my nevyhráli tento rok nic :D buď ráda za stovku :D

      Vymazat
  3. Zaujímavý mesiac :) ja som tiež kupovala vianočné darčeky

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Moni, já se přiznám, že co se týče očkování vůbec nemám přehled a mám doktora trochu na baterky, asi budu muset najít nějaké doklady ještě od dětské lékařky. Tepelné čerpadlo jsme s přítelem taky zvažovali, ale slyšela jsem, že teď už se to nevyplatí díky zrušení nočního proudu, takže půjdeme zřejmě do elektrokotle. Posílám podrbání králičím mazlíkům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stačí tam napsat email nebo zavolat a zeptat se :)

      Vymazat
  5. Moc hezký listopad jsi měla, u mě byl podobný co se týče té počínající vánoční atmosféry. :) Už se na Vánoce a na volno moc těším. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)