úterý 18. dubna 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - BŘEZEN 2023

Krásné úterý vám všem! Dnes tu mám pro vás opět shrnutí mého měsíce a tentokrát to je březen 2023. Březen byl pro mě měsíc, který byl jako na houpačce. Chvíli úplně na nic a chvíli super. A takhle celý měsíc dokola. 

Začátkem března jsme s přítelem řešili nějaké věci, ze kterých jsem byla vážně smutná a vyčerpaná. K tomu všemu se začal zhoršovat zdravotní stav pejska Tessinky, se kterou jsem vyrůstala, ale nyní ji u sebe měla mamka. Došlo to bohužel až tak daleko, že měla záchvaty tak často, že už to nebylo únosné a nebylo by lidské, nechat ji trápit. Mamka tedy musela zvážit tu nejhorší možnost a to nechat Tessinku uspat. Nejtěžší rozhodnutí v životě. Zodpovídat za život někoho jiného a rozhodovat o něm. Nakonec vzhledem k velmi vážným zdravotním komplikacím a tomu, že už to nešlo nijak zvrátit, se Tessinka musela nechat uspat. Věřím, že ji je nyní už lépe a že vesele běhá po mráčcích, zdravá a spolu s dalšími zvířátky, které jsou už v nebi. Začátek března byl tedy vážně hrozný. Neměla jsem ani chuť k jídlu a to já jídlo miluju. I tak jsem šla s kamarádkou na oběd do restaurace, abych do sebe alespoň něco dostala a abych nebyla sama a přišla alespoň trochu, na jiné myšlenky.


Opravdu jsem potřebovala nějakou kalorickou bombu na nervy. Tak jsem se rozhodla udělat poctivé domácí kynuté koblížky s čokoládovou polevou. Byla to bomba! Dlouho jsem nic tak nezdravého nejedla. Snědla jsem jich na posezení vážně hodně. Ale moje tělo to potřebovalo. Začátkem března byl ještě všude sníh. A využila jsem skvělé akce na knihy Dobrovský, kdy jsem za každou knížku zaplatila jen 33 Kč a doplnila si tak zásoby. 


Amálka asi cítila, že mi není dobře a chodila se ke mě mazlit, i když normálně takhle na gauč a na klín skoro vůbec nechodí. Měli jsme doma už velmi dlouho šafrán a vždycky jsem chtěla vyzkoušet šafránové rizoto. Tak jsem nechala volnou ruku příteli a udělal naprosto dokonalé šafránové rizoto se sýrem a krevetami. Bylo boží! Zašla jsem si po dlouhé době udělat radost do Lidlu a dokoupit nějaké dobroty, které mám ráda. Přítel pořídil robotický vysavač. Máme neustále všude spoustu chlupů, protože máme dlouhosrstou kočičku i králičici. Je to skvělý pomocník.


Abych přišla na jiné myšlenky, snažila jsem se alespoň číst motivační knížky, které jsem měla doma. Venku byla pořád zima, sníh a neustále padal nový a nový. I když už to vypadalo, že padat nebude, přicházela jedna chumelenice za druhou. Vydali jsme se s mamkou a přítelem na nákupy jídla do Německa a Polska. Tentokrát jsme tam nechali snad nejvíc peněz, ze všech našich návštěv. Ale nakoupili jsme hodně do zásoby a za výhodné ceny. V březnu jsme se viděli i s kamarádem, se kterým jsem zašla do indické restaurace. Já indická jídla nevyhledávám. Nicméně byla to restaurace ve stylu all you can eat a moc jsem si pochutnala! Nikdy bych nečekala, že mi tam bude až tak moc chutnat. Určitě tam plánuju zajít znovu. 


Konečně se venku začalo dělat pěkně a tak jsem si cestu domů z práce moc užívala a čerpala pozitivní energii ze sluníčka. Amálka oslavila svoje první narozeniny a tak jsme ji udělali zvířecí "dort" z banánu, který zbožňuje a z pamlsků. Na konci března jsme zasadili semínka rostlin, které doma předpěstujeme a v květnu dáme na zahrádku. 


S přítelem jsme využili krásného počasí a šli na procházku na přehradu. Bylo krásně, tak jsme mohli vytáhnout podzimno-jarní kabátky. K Valentýnu jsem příteli koupila voucher na valentýnské drinky a tak jsme ho konečně využili a zašli si na zdravé a vynikající drinky. 


Ten samý den, kdy jsme se šli projít na přehradu, jsme měli naplánovanou i návštěvu restaurace. Ta se ale nevyvedla, protože když jsme tam přišli, nemohli jsme najít vchod. Šli jsme tedy do jiné restaurace, kde zas ale neměli vůbec nic dobrého k jídlu. Z denního menu jsme si nevybrali a klasické menu neměli. Takže jsme si dali jen pití a velmi hladoví šli hledat jinou restauraci. Nakonec jsme se naštvali a rozhodli jsme se, že půjdeme na running sushi do Sakury. Oba running sushi milujeme. Sice na něj chodíme pouze s vouchery, kdy se to vážně vyplatí, ale tentokrát jsme šli za plnou cenu a užili jsme si to i tak. Narvali jsme se k prasknutí. Já z running sushi miluju například wakame salát, smažené krevety, zelný salát, sushi s velkým plátkem lososa, sushi s avokádem, dortíky nebo california sushi. 


Když se venku udělalo pěkně, tak jsme se rozhodli, že rychle předěláme terasu. Minulý rok jsme pod dlaždice nedali folii, aby tam nerostl plevel. Ten tam samozřejmě růst začal a bylo to hrozné, vytrhávat to a ani to pořádně nešlo. Takže jsme to zkrátka celé sundali, dali tam folii a zase naskládali. Tedy spíš přítel. A už se těším, až si na terase vychutnáme nějaké dobré jídlo a hlavně, až bude vypadat krásně, bez plevele! Upekla jsem svůj první klasický pšenično-žitný chlebík, který se moc vyvedl a všem nám chutnal. A taky jsem udělala velký úklid technické místnosti. Vyházela jsem vše, co se nepoužívá a natřídila věci do poliček, aby byl ve všem pořádek. 


No, jen co jsem se trochu vzpamatovala ze smutného začátku měsíce, zase následovala další rána a to výpověď v práci. Ta mi byla doručena asi den před mými 30.narozeninami, takže vážně "skvělý" dárek. Jelikož končí obchod, ve kterém jsem pracovala, obdržela jsem výpověď. Takže jsem se zase dostala do stresu a takového smutku a pochmurna. Nepřidávalo tomu ani počasí, které bylo deštivé, blátivé a o ničem. Na zlepšení nálady jsme si zašli alespoň na takové drobné nákupy do Lidlu a Actionu. A taky jsme si koupili výbornou pizzu z místní restaurace, která nám nakonec vydržela i na druhý den na oběd. Já jsem si ní dala ještě salát. Mám ráda si dávat k jidlům saláty, protože zeleninu miluju.


No a na konci měsíce přišlo něco příjemného a to oslava mých 30.narozenin. Byla to tedy naše společná oslava i s přítelem, tomu je 30 za měsíc. Tak jsme to spojili. Já jsem si moc přála klasický retro dort. Miluju retro věci. A tak nám ho moje šikovná mamka upekla. Byl ořechový s kávovou příchutí. Byl vynikající a na pohled úplné retro, jak jsem si přála! :D S přítelem jsme si řekli, že si ke 30. narozeninám nic kupovat nebudeme. Všechno máme a kupovat blbosti, které se někam odloží, nemá cenu. Takže i když to byly kulatiny, nic jsme si vzájemně nedali. Řekli jsme si ale, že to oslavíme tak, že někam pojedeme třeba na víkend a užijeme si tak s nějakými zážitky, což mi přijde mnohem lepší, než hmotné dárky. Přítele ale napadlo, že by chtěl, abychom zkusili štěstí a koupili si alespoň pár losů. Nakonec jsme si teda k třicetinám koupili pořádnou várku losů a utratili za to tolik, co nikdy ne. Ale k těm třicetinám, proč ne. Milionáři nejsme, ale něco málo jsme vyhráli. Ale napovím vám, nebylo to ani z poloviny tolik, kolik jsme do toho dali :D Ale tak byla to celkem zábava, stírat to. Tolik peněz napojednou ale do losů už nikdy nedám. Tohle bylo vážně výjimečné.


JAKÝ BYL VÁŠ BŘEZEN?

JAKÝ JE VÁŠ NEJLEPŠÍ ZÁŽITEK?

6 komentářů:

  1. To ma mrzí so zvieratkom viem to pochopiť je to smutná vec a človeku chýba jej maznáčik, verím že čas všetko prekoná:Dodatočne všetko najlepšie prajem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Monni, s Tessinkou mě to moc mrzí. Naopak k narozeninám k narozeninám ti přeju všechno nejlepší :-) s prací si hlavu nelámej taková sympatická a energická mladá kočka, kdo by takového člověka do týmu nechtěl <3

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluju k narozeninám a držím palce ať najdeš novou a skvělou práci.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)