úterý 6. června 2017

RYCHLOTIP NA VEČEŘI: MŘÍŽKOVANÝ ZAPEČENÝ CHLÉB SE ŠUNKOU A SÝREM

Krásné úterý Vám všem!

Protože už tu dlouho nebyl žádný recept a nebo spíše tip na jídlo, dnes Vám jeden přináším. Je to ultra jednoduché a ultra rychlé. Jedná se o tip na chutnou a extra jednoduchou večeři. Často jsem to vídávala na internetu a vždy jsem to chtěla zkusit. Nikdy jsem si na to ale nevzpomněla. Nakonec jsem si zapsala na papírek, že bych to ráda zkusila, koupila jsem suroviny a šla jsem na to! Hlavní důvod mé zkoušky byl také fakt, že jsme se s přítelem vrátili ze ZOO a měli jsme hrozný hlad a nic se nám nechtělo kuchtit. Zajeli jsme cestou domů jen pro chleba (mimochodem je to chléb Horal z Globusu, který naprosto miluju), sýr a šunku a večeře byla z půlky hotová! Tu druhou půlku jsme udělali následovně...



Postup je jednoduchý a zvládne ho naprosto každý. Vezmeme si celý chleba, který prořežeme nejdříve vertikálně a pak horizontálně, aby nám vznikly malé kostičky. Nikdy neřežeme až moc dolů, abychom chleba neprořízly úplně. Do mezer dáme sýr a šunku. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů a chleba do ní šoupneme na tak dlouho, aby byl sýr rozteklý. Vyndáme a můžeme podávat! Postup jezení je takový, že si odtrháváte jednotlivé kostičky.

TIP: Do mezer si můžeme natřít také bylinkové nebo česnekové máslo a přiložit třeba nakrájenou jarní cibulku.



Znáte tento tip na rychlo večeři z chleba? Zaujalo Vás to?



2 komentáře:

  1. Už jsem tohle kdysi na facebooku viděla a hrozně se mi to líbilo. Super, že bych něco podobného zkusila, docela mě to láká.

    OdpovědětVymazat
  2. Na tento recept sa už dlho chystám, vyzerá neodolateľne! :) Palec hore, pekný článok. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)