sobota 1. prosince 2018

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - LISTOPAD 2018

Hned v úvodu článku se musím pochválit! Je 28.listopadu večer a já píšu spotřebovance. Super. Poslední dobou je nějak psát nestíhám. Nikdy si totiž nevzpomenu a když dopotřebuju nějaký produkt, hodím ho sice do boxu, abych vám ho mohla vyfotit, ale už si o něm dopředu do článku nic nenapíšu. A když se pak nakupí mraky produktů, sepsat to napojednou a vzpomenout si na vše, co jsem vám chtěla o produktu napsat, to je něco. Takže se musím zase vrátit do toho stavu, kdy jsem dopotřebovala třeba 3 produkty a ihned jsem si do předpřipravovaného článku psala mini recenze. A takhle jsem to dělala celý měsíc a vše jsem pak v klidu stihla sepsat, dopsat a článek zveřejnit. No jo, musím se trochu zlepšit. Uff.

V dnešním článku vám ukážu nejen kosmetiku, kterou jsem používala já sama a na sebe, ale i kosmetické produkty do domácnosti, což už u mě znáte. Plus nějaké svíčky. Abyste věděli, zda se do nich vyplatí investovat nebo ne. Myslím si, že to je prostě takový holčičí relaxační článek. Kosmetika, produkty do domácnosti a svíčky. Tak dost okecávání a jdeme na to!


1. YVES ROCHER - MICELÁRNÍ DETOXIKAČNÍ ŠAMPON 95 Kč
Když mě zrovna neosloví žádný šampon a nevím po čem sáhnout, sáhnu vždy po značce Yves Rocher. Jejich šampony se mi zdají klasické, průměrné, které nenadchnou, ale ani neurazí. Jejich složení je o trochu lepší než mají klasicky prodávané značky. Konkrétně tento šampon vlasy moc dobře umyl. Jelikož nemá specifickou vůni, tak je neprovoněl. Vlasy byly dobře umyté, mírně uhlazené a pěkné na pohled. 

2. BIODERMA - ATODERM NUTRITIVE PLEŤOVÝ KRÉM 249 Kč
Za mě je tohle rozhodně kousek, který mohu nazvat objevem roku 2018. Je to rozhodně ten nejlepší krém na zimu, který jsem si mohla pořídit. Dlouho jsem po něm pokukovala. Asi i několik let. Ta cena se mi zdála docela vysoká, jelikož jsem byla zvyklá, kupovat si levnější krémy, které mi postačovaly. Nicméně v zimě se mi vždy vytvořily šupinky a i přesto, že mám pleť mastnou, měla jsem na ní plno nevzhledných šupinek. Hrůza. Tento krém je naprosto boží - jelikož naprosto výborně hydratuje pleť. Zanechá ji výborně vyživenou, hydratovanou a řekla bych, že i chráněnou před mrazem. A hlavně - nemám na pleti ošklivé suché šupinky! Pleť je hebká a krásná na pohled. Už mám doma další tři balení. A to asi mluví za vše! Výborná hydratace pro mou mastnou pleť. Topka!

3. VICHY - TERMÁLNÍ VODA VE SPREJI 129 Kč
Fajn voda ve spreji, která byla dobrým osvěžením v létě a nebo po nějaké pleťové masce. Mám doma ještě jednu, ale příště si raději koupím tu od Biodermy, u té vidím i nějaké účinky na pleti. Co musím ale vyzdvihnout je to, že má naprosto jedinečný a výborný jemný rozprašovač.

4. AVON - EVE DONFIDENCE 248 Kč
Vůni jsem dostala k svátku a musím uznat, že jsem si ji ihned zamilovala. Vůně z Avonu miluju a kupuju si je pořád dokola už několik let. Vyhovují mi vůněmi i výdrží. Tuto vůni jsem neznala, ale ihned jsem se do ní zamilovala. Je božská. A plánuju si jí pořídit znovu.



5. BIOAQUA - EGG FACE MASK 15 Kč
Fajn pleťová maska, která byla příjemným relaxem pro moji pleť. Trochu hydratovala, pěkně voněla, ale nic víc.

6. BIELENDA - CARBO DETOX MASKA 29 Kč
Černo-černá maska s aktivním uhlím, která zanechala pleť výborně vyčištěnou, matnou a krásně prozářenou. 

7. CHAMPS DE PROVENCE - GREEN CLAY MASK 49 Kč
Tak tohle je bohužel naprostá katastrofa. Masku jsem měla z práce na vyzkoušení a dlouho jsem si ji odkládala, protože jsem se na ní moc těšila. Masky s jílem miluju. No ale tahle maska byla příšerná. Nanesla jsem si ji na pleť a jen co jsem natřela první kousek obličeje, bylo mi jasné, že asi bude zle. Hodně často mě masky na pleti pálí, ale jen tak jemně a to za chvíli odezní. Tato mě pálila tak moc, jako bych si po celé pleti natřela chilli. Hrůza. Snažila jsem se to vydržet v domnění, že to třeba odezní. Ale neodeznělo. Po minutě a půl jsem masku sundavala vlhčenými ubrousky a ihned po utření prvního kousku obličeje jsem viděla, jak ho mám naprosto rudý a podrážděný. A to pleť citlivou opravdu nemám. Takže za  mě bohužel, nedoporučuju. Raději si kupte masku, kterou jsem popsala výše, ta je na čištění opravdu super! (masku jsem dala na vyzkoušení i několika lidem, tak jsem zvědavá, jestli jim bude vyhovovat a nebo nebude, jako mě.. jelikož jsem sama překvapená, že mi nesedla, protože jsem na ní četla spoustu pozitivních ohlasů.. škoda..)

8. BE BEAUTY CARE - REGENERAČNÍ MASKA S POTISKEM SOVY 35 Kč
Maska kupovaná v zahraničí, která mě zaujala pestrým obalem. Jak vidím krásný obal a plátýnkovou masku, většinou se mnou odejde domů. Maska měla nádherný a sytý potisk sovy. Nádherný potisk. Nikdy jsem hezčí na plátýnkové masce neviděla. Byla opravdu hodně napuštěná tekutinou. Na obličeji držela tak půl na půl. Ale pleť příjemně hydratovala a zanechala ji zklidněnou a zrelaxovanou.




9. TODAY - VYŽIVUJÍCÍ ODLIČOVACÍ UBROUSKY 25 Kč
Upřímně jsem tyto ubrousky čapla na rychlo u kasy v Penny a chtěla jsem je pouze na umytí rukou. Nicméně mi to nedalo a vyzkoušela jsem je i na odlíčení a nestačila jsem se divit. Tak levné ubrousky a tak skvělé! Bleskově odlíčily několik vrstev řasenky, makeup i rtěnku. Vůbec nedráždily pleť a zanechaly ji výborně vyčištěnou. Za mě pecka a navíc ten nádherný obal!

10. AMELIA - VLHČENÉ UBROUSKY 14 Kč
Fajn ubrousky do kabelky, které mě překvapily hlavně tím, jak dobře byly vlhčené a jak krásně voněly. Používala jsem je na ruce.

11. GOLDEN ROSE - BB KRÉM ODST.01 25 Kč
Za mě jeden z nejlepších BB krémů, který jsem kdy měla. Vlastně - nejlepší. Na BB krém má za mě velmi dobrou krycí schopnost. Skvělý odstín, který (konečně) nejde do oranžova. Je lehký, ale přesto pleť výborně sjednotí. Při nanesení přiměřeného množství na pleti není skoro ani vidět. 

12. GOLDEN ROSE  - PRECISE BROWLINER odst.101 109 Kč
Nikdy mě nebavilo dokreslování obočí tužkou. Používala jsem celý rok stíny a dokreslovala obočí tímto pudrovým produktem a štětcem. Ale dokopala jsem se k vyzkoušení tužky, která je extra tenká a vypadala, že má skvělý odstín. No a trefila jsem se. Odstín perfektní - krásná studená středně hnědá. Tak akorát pigmentovaná. Díky preciznímu a tenkému hrotu se s ní dá krásně dokreslit obočí. Skvělý je i kartáček na druhém konci tužky. Za mě super! Mám už druhé balení, to asi mluví za vše.


13. SIGNAL - LONG ACTIVE HERBAL 27 Kč
Po tom, co jsem si oblíbila kokosovou pastu z této řady, jsem se rozhodla, že chci vyzkoušet všechny varianty. Bohužel tahle bylinková mi tak dobrá nepřišla. Zuby dobře vyčistila, ale nezanechala je tak hladké, jako ta kokosová. Chutí byla fajn, ale opět - ta kokosová je lepší. Takže za mě spíše ne. Znovu bych si ji nepořídila. Je to průměr.

14. DENTALUX - ZUBNÍ PASTA 15 Kč
Extrémně levná zubní pasta, kupovaná v Německu v Lidlu. Čapla jsem ji díky její velikosti, která se mi zdá jako XXL a směšné ceně. Spíš jsem si myslela, že poletí pryč, protože to bude katastrofa. Ale opravdu mě ta levná kosmetika nepřestává udivovat. Pasta byla naprosto vynikající. Skvělá chuť. Vydržela velmi dlouho. Zanechala velmi příjemný pocit v ústech, nedráždila dásně a zuby zanechala nádherně hladké. Velké překvapení. Pokud ji uvidíte, berte!

15. GLADE - SVÍČKA JABLKO A SKOŘICE 89 Kč
Svíčku Glade jsem nikdy neměla, ale chtěla jsem ji vyzkoušet. Koupila jsem si variantu jablka a skořice, což se teď na zimu hodí. A jelikož já svíčky pálím neustále, vypálila jsem ji docela rychle. Co se týče výdrže, i když jsem ji měla zapálenou hodně často, vydržela dost dlouho. Nádherně provoněla velkou místnost. Za sebe určitě doporučuju!

16. YVES ROCHER - SVÍCE MANDARINKA A SKOŘICE 145 Kč
Druhá dnešní hodnocená svíčka bude ale naprotým propadákem. Bohužel. Krásná minimalistická svíčka, která přišla v překrásné krabičce. Dostat ji jako dárek, jsem nadšená. Krásně voněla, když se nezapálila. Ale po zapálení jsem necítila nic. A to jako že vůbec nic. Absolutně bych nevěděla, že jsem zapálila voňavou (a tak drahou - na to jak je malá!!!!) svíčku. Tragérie. Rozhodně nedoporučuju.


17. WOOLITE - NA TMAVÉ OBLEČENÍ 39 Kč
Prací gel, který jsem používala na tmavé prádlo a jeany. Byl moc fajn, pomohl oblečení krásně vyprat a dobře odstraňoval skvrny.

18. WOOLITE - VLNA A JEMNÉ PRÁDLO 39 Kč
Prací gel, který má výbornou čistící schopnost. Použila jsem ho ve spojení s práškem Surf, o kterém vám budu psát o pár řádků níže. Koupila jsem totiž omalovánky, na relax. No, ale jak to tak bývá, stalo se to, co jsem nechtěla. Vykreslovala jsem a seděla zabalená v dece. Klasika. Asi mi nějak upadlo víčko z fixy, která ležela na gauči a až druhý den jsem si všimla, že je tam obří skoro 20 cm flek od tmavé fixy! Na bílém potahu na gauč. Málem mě trefil šlak. Ale ihned jsem začala jednat a na skvrnu nalila tento přípravek a začala čistit. Spolu s pracím práškem Surf se mi podařilo tak obří a naprosto hrůzostrašně vypadající flek odstranit. Nikdy bych si nemyslela, že flek odstraním. A kdybyste ho viděli, řeknete, že to už nikdy nevyperu. Musím gel moc pochválit, odvedl na fleku skvělou práci a po fleku není ani nejmenší památky. Jsem velice překvapená!

19. SILAN - PERFUME PEARLS MAGIC AFFAIR 159 Kč
Překrásně vonící perličky na praní, které pronikavě provoní oblečení, ale i celý váš byt při sušení prádla na sušáku.

20. PERSIL - POWER MIX CAPS UNIVERSAL 79,90 Kč
Kapsle od Persil jsou klasika. Moc dobře oblečení vyčistí, jsou jednoduché na použití a nejsou drahé.


21. DENKMIT - KAPSLE NA PRANÍ BAREVNÉHO PRÁDLA 79,90 Kč
Kapsle z DMka jsem vám už ukazovala. Jsem s nimi moc spokojená. Fungují skvěle, stojí pár korun a vydrží dlouho.

22. SURF COLOR - TROPICAL LILY AND YLAND YLANG PRACÍ PRÁŠEK 25 Kč
Moc chválím tento prášek s překrásnou sladkou vůní. Nejen že skvěle provoněl oblečení i bez aviváže, ale pomohl mi s flekem od fixy - celou story si můžete přečíst výše u položky Woolite. Výborný prášek!


Máte něco z toho, co tu ukazuju? Co vás v listopadu z kosmetiky nejvíce a nejméně zaujalo? Co se vám nejvíc odsvědčilo na fleky a skvrny na bílém prádle?



6 komentářů:

  1. Upřímně nemám zkušenost s ničím ale líbí se mi ty perličky od Silanu, už jsem na ně v obchodě koukala.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja momentálne dosť na sviečkach fičím. Na deň pálim aspoň 4 čajové a pár dní mi potom vydržia také väčšie. Momentálne mám jednu z Lidlu, ktorá zatiaľ presne tak vonia keď nie je zapálená ale bojím sa, že akonáhle ju zapálim neucítim nič ako ty u Yves Rocher :D Ale možno sa mýlim, aspoň nebola tak drahá. Ináč sú úžasné Air Wick sviečky a Glade ako aj ty spomínaš :)
    Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Lidlu? To ani nevím, že tam prodávají svíčky :)

      Vymazat
  3. Opět se divím, kolik kosmetiky se dá spotřebovat. Jasně, prací prášek není úplně kosmetika, ale i tak. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se vůbec nediv, já to taky spotřebovávám dlouhou dobu :D.. ani nevíš jak dlouho mi trvá spotřebovat sprcháč a nebo třeba tělové mléko.. :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)