neděle 4. června 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - KVĚTEN 2023

Krásný víkend vám všem! Jak se máte? Věřím, že se máte co nejlépe to jde a pokud ne, tak nezoufejte, určitě bude lépe. Každý z nás má nějaká těžší období. Pokud se zrovna v takovém nacházíte, přeju vám hodně sil na zvládnutí jakékoliv těžké situace. Tentokrát jsem si pro vás připravila střípky z měsíce května 2023 a píšu je hodně brzy, takže je máte tento měsíc možnost zkouknout už hned na začátku června. Tak jdeme na to a pojďte se podívat, jaký byl můj květen 2023 v kostce.

Květen začal nádhernou záplavou pampelišek, které jsem si užívala nejen já na pohled, ale i Amálka, která je ráda papá. Jak květy, tak i listy, které ji moc šmakují. Nedávala jsem jí toho moc, ale tak dvě tři jsem ji jednou za pár dní donesla. Čtení mě v poslední době hodně chytlo a tak jsem přečetla další knížku s názvem Komunita. Venku bylo opravdu nádherně a často bylo krásně a slunečno. Ještě nebylo takové vedro, aby se dalo vyjít bez bundy nebo svetříku, ale to bezmráčkové nebe jsem si užívala i tak. 

Udělala jsem si nové nude nehtíky a zkoušela jsem se zdokonalit v nanášení gelu. Ještě to bude chtít hodně cviku. V květnu jsme vyrazili s mamkou a přítelem na nákupy do Polska a to konkrétně do obchodního centra, kde jsme předtím nikdy nebyli. Nakoupili jsme tam především kosmetiku a jídlo. Byli jsme poprvé osobně v prodejně Hebe, která je moc krásná. Dali jsme si na oběd KFC a tady už můžete vidět naše nákupy.


Krásného počasí jsme se snažili využít na maximum a tak jsme grilovali dobroty. Nebylo až takové teplo, aby to šlo sníst venku a nemrzli jsme, takže jsme si to odnesli dovnitř, ale moc jsme si pochutnali. Přečetla jsem za květen ještě jednu knížku a to Mé přítelkyně z Ravensbrucku. Ta mě upřímně moc nebavila. Do první poloviny jsem se doslova nutila a tu druhá byla sice trochu lepší, ale čekala jsem od ni zkrátka víc. Bohužel se u nás tento měsíc objevili i mravenci. Tak jsme museli pracovat na jejich odstranění, protože lezli do kuchyně k jídlu. No povedlo se a snad už zpátky znovu nepřijdou.


Amálka se moc ráda mazlila a tento měsíc naskákala k nám na gauč tolik, co nikdy ne. Měla nějakou extra mazlivou náladu. Connynka se u nás taky ráda válí, ale u té jsme na to zvyklí. Přítele brácha nás pozval k narozeninám do restaurace a potom jsme si dali drinky ve Fruitisimu, na které jsme měli velkou slevu. 

V květnu se hrál hokej a to konkrétně mistrovství, které každý rok sleduju a miluju ho. Bohužel jsme opět nevyhráli, ale tak snad příště! Opět jsem vytřídila nějaké věci na prodej a prodala je na Vinted, za což jsem moc ráda. V třídění neustále pokračuju a i když jsem toho už vytřídila a vyházela či prodala hodně, pořád se něco najde. Třídím zejména knihy a věci co nepoužívám - např. kuchyňské náčiní apod. Knihy si po přečtení nenechávám a posílám je dál. Mám snad jen do 5 knih, které si chci někdy přečíst znovu, jinak vše posílám dál. Udělala jsem si nákup na Aktinu, kde byla doprava zdarma, tak jsem toho využila, jelikož jsem potřebovala doplnit zásobu ořechů. Už jsem doma neměla žádné. A přišly mi další produkty na testování z Litlolo.


Oslovila mě paní na Instagramu, zda mi může na zkoušku zaslat nějaké dobroty a já samozřejmě jako milovník jídla souhlasila. Přišel mi obrovský balík a byla jsem z toho vážně moc mile překvapená. Koupila jsem si Elle, ale jen kvůli dárku, kterým byla paletka očních stínů od Catrice, která normálně stojí asi čtyři stovky a s časákem vyšla na nějakých sto třicet korun. Samotný časopis mě podle očekávání vůbec nezaujal. Nalakovala jsem si nehtíky novým gel lakem v růžové barvě. A začala jsem číst další knížku. Tentokrát snad tu nejtlustší, kterou jsem kdy měla. S názvem Spojení. Tu jsem ještě nedočetla, tak věřím, že se mi to v červnu podaří.


S přítelem jsme vyrazili do ZOO parku Žitava, kde to bylo vážně nádherné a moc jsme si to užili. Spousta volně puštěných zvířat, krásné výběhy, paráda! Ještě před tím jsme se stavili na oběd v restauraci MOC, kde mají skvělá jídla. Při cestě zpět jsme se stavili na nákup dobrot v německém Kauflandu. A večer jsme si udělali grilovačku. Bylo celý den nádherně a poprvé jsem tento rok vytáhla sukni a bylo mi v ní příjemně teplo.


Začali jsme pracovat na zahradě, kam jsme vysadili dýně, cukety a další předpěstované sazeničky. Vyrazila jsem s kamarádem nečekaně na oběd a pak na výbornou zmrzku. Popovídali jsme si a prošli se a bylo to moc fajn. Chytli jsme opět nádherné počasí a příjemné teplo.


Ještě ten samý den, co jsem byla s kamarádem, jsem se dohodla i s kamarádkou a vyrazili jsme do kavárny. Dala jsem si šípkovou limču a pokecali jsme. Dostala jsem nádherný dárek k svátku, kde byly třpytivé koule do pití a další dobroty. 


Na konci května jsme vyrazili s mamkou na nákupy do Actionu, kde nikdy předtím nebyla. Jako vždycky jsem si i já odnesla nějaké drobnosti pro radost. Třeba tuhle cukrovou vatu, kterou tam měli jen za nějakých třicet korun. Byla moc dobrá, ale zas mi ta cukrová nálož na dlouhou dobu stačila. No a nezapomněli jsme na venčení Conny, která si s námi užívala chvíle na terase. 


A úplný závěr května spočíval v poslední návštěvě mého zaměstnání, kde jsem X let pracovala, jelikož se obchod ruší. No, bylo to zajímavé, být tam naposled. Na jednu stranu mě to mrzí, protože jsem to tam měla ráda. Cestou domů jsem měla takovou melancholickou náladu, ale venku mi ji zvedlo překrásné počasí. Od mamky jsme dostali několik dní předem dáreček ke Dni dětí. Jak já, tak přítel. A úplnou tečku za květnem udělala návštěva veterináře, kam jsme šli s Amálkou na přeočkování.


JAKÝ BYL VÁŠ NEJLEPŠÍ ZÁŽITEK Z KVĚTNA?

6 komentářů:

  1. Ten balík potravin na testováni je fakt mega. Recenze asi budeš dávat na IG, což? (já IG skoro nesleduju - moc sociálních sítí = velký žrout času, takže jedu většinou jen v blozích).
    My jsme si nejvíc užili dovolenou ve Cvikově, i když nám ji trochu zkomplikovalo moje nachlazení.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Moni, to jsem ani nevěděla, že Hebe je polský řetězec drogerií. Už jsem asi dvakrát zvažovala nákup na jejich e-shopu. Co se týče nákupů já to mám do Polska, Německa i všude jinde docela daleko a nemám nějaký zásobovací nákup moc kam dát. Už se těším až budeme mít hotový barák a přítel si založí kartičku Makra, že tam budu dělat takový ty mrazákový zásobovací nákupy třeba na čtvrt nebo půl roku. Ten salát s tím masíčkem vypadá skvěle. Já měla květen šíleně akční, shrnutí už mám na blogu, tak určitě mrkni. Měj se krásně,
    Sabina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takto je škoda, že to máš daleko. Vážně se to tam vyplatí!

      Vymazat
  3. Ahoj, tu knihu má Přítelkyně už mám v merku pár měsíců, určitě si ji musím koupit. Děkuji za připomenutí. Jinak jsi toho zažila opravdu hodně. Takový příjemný a akční měsíc.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsem ráda, že jsem ti to takhle připomněla.

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)