neděle 30. července 2023

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - ČERVENEC 2023

Krásný den vám všem! Jak se máte?  Já se vám musím pochlubit, že za červenec jsem se opravdu pořádně vrhla na spotřebu věcí, které jsem měla už dlouho otevřené. A většinu z nich se mi povedlo dodělat a podívat se jim na dno. Opravdu mě to moc baví a naplňuje, když konečně dlouho otevřené produkty dopotřebuju! Máte to tak taky? Věřím, že hodně z vás ano, jak tak čtu vaše články! :D A jaké produkty jsem měla doma dlouho rozdělané? Tak třeba Aloe vera gel po depilaci, Bielenda Carbo čistící gel, Saloos královská péče, Delia Cosmetics primer, Avon tonik, Clinique Take the day off a Oriflame hydra matte krém. V příštích spotřebovancích uvidíte ještě další kousky, u kterých už skoro vidím dno. Tak se můžete těšit. Napište mi, jestli taky děláte jednou za čas takové čistky a snažíte se dodělat vše, co máte dlouho otevřené :) 

Tento měsíc se mi podařilo podívat na dno celkem 33 kouskům!




ALOE EPIL GEL PO DEPILACI S ALOE VERA - Gel po depilaci jsem měla otevřený už opravdu velmi dlouhou dobu a chtěla jsem ho tedy dopotřebovat. Má příjemnou texturu a dá se jednoduše nanést. Vstřebá se zhruba do 5 minut. Pokožku zjemní, hydratuje a zanechá ji takovou osvěženou. Bohužel mě ale při nanášení po depilaci či IPL pokožka pálila. Což by mělo být naopak, když se jedná o zklidňující gel. Jinak i moc příjemně voní, ale není to produkt, který bych potřebovala. 

DERMACOL SOFT HEEL BALZÁM NA PATY - Krém s příjemnou texturou i vůní, který jsem používala nejen na suchá chodidla, ale i na masáž chodidel. Opravdu příjemně osvěží a hydratuje pokožku. S extra popraskanou pokožkou na patách si neporadí, ale i tak je moc fajn a nemám co bych vytkla.

KNEIPP KRÉM NA RUCE CHERRY BLOSSOM  - Krém na ruce jsem dostala v sadě na Vánoce od přítele. Používala jsem ho ráda. Má velmi příjemnou květinovou vůni. Má takovou hutnější konzistenci, ale není to nic, co by se zle roztíralo. Naopak se roztírá i vsakuje poměrně dobře. Do 5 minut se vsákne a pokožka zůstane příjemně vláčná a hydratovaná. A navíc teda i krásně provoněná.

STYLEORY VLASOVÁ MASKA COCONUT AND FIG - Masku jsem měla v nějakém Look Fantastic boxu. Nebylo to ale nic, co by mě nadchlo. Obyčejná maska na vlasy, která je uhladí a hydratuje. Ale žádný wow efekt zde nebyl. Vůně mě neoslnila a navíc se z tuby mokrýma rukama špatně dostávala ven.


ADIDAS CONTROL ULTRA STARKER DEO SPREJ - Sprej s příjemnou vůní a průměrnou výdrží. Nedráždí pokožku.

BIELENDA CARBO DETOX PLEŤOVÝ ČISTÍCÍ GEL - Je opět jedním z produktů, který jsem měla otevřený už velmi dlouho a řekla jsem si, že je na čase, dodělat ho. Používala jsem ho nejprve na pleť, ale přišlo mi, že pleť tak nepříjemně vysušuje a navíc se mi moc nezamlouvalo, dávat si něco černého na obličej a pak to muset dlouho smývat. Gel má příjemnou vůni. Nakonec jsem ho dodělala na čištění štětců. Na to byl moc fajn a jsem ráda, že jsem ho využila a dopotřebovala až do dna. 

SANCTUARY SPA SPRCHOVÝ GEL LILI AND ROSE - Sprcháč s krásnou jemnou vůní. Dobře pění, pokožku nijak nevysušuje a je celkově fajn a příjemný. Klasický průměrný sprcháč.

DOVE REVIVING SPRCHOVÝ GEL - Sprcháč s velmi krásnou vůní. Je texturou hutnější a dobře pění. Pokožka je po umytí provoněná, jemná. 

GIORDANI GOLD LIQUID SILK MAKEUP  - Makeup jsem dostala od mamky, které nesedl. Mě sedl moc dobře. Udělá krásný sametový povrch na pleti. Stačí ho opravdu pár kapiček a i proto mi vydržel při denní aplikaci snad přes rok. Oblíbila jsem si ho. Drží dobře celý den. Je ale potřeba přepudrovat. 

SALOOS KRÁLOVSKÁ PÉČE ARGAN, OPUNCIE A BERGAMOT - Moc příjemný olejíček na pleť. Stačí ho pár kapiček a nanést na navlhčenou pleť či krk a dekolt. Nádherná relaxační vůně, to bych opravdu vyzdvihla. Dobře hydratuje a zanechává pleť vláčnou, jemnou, sjednocenou a svěží.

NUXE PLEŤOVÉ SÉRUM REDENSIFIANT  - Pleťové sérum s výraznou vůní, která se mi však moc líbí! Kdyby byl parfém s touto vůní, hned bych ho brala. Parfemace nedráždí oči ani pleť. Sérum se jednoduše aplikuje, dobře se vstřebává a zanechává pleť vláčnou, jemnou a hydratovanou. Při pravidelném používání je vidět, že je pleť vypnutější a vrásky méně viditelné.

DELIA COSMETICS MAKEUP PRIMER LONG MATT - Bázi jsem měla doma otevřenou velmi, velmi dlouho. A tak jsem si řekla, že je na čase ji dodělat. Používala jsem ji celý měsíc či dva v kuse, abych ji dodělala. Jednoduše se aplikuje a je potřeba ji nechat pár minut zaschnout. Makeup po aplikaci na ni vypadá víc přirozeněji a déle vydrží. Matující schopnost má. Ne nějak ultra velkou, ale je tam. Celkově je to moc fajn produkt a pokud sháníte bázi pro prodloužení výdrže makeupu na mastné pleti, proč ne.




RITUALS BYTOVÝ SPREJ RICE MILK AND CHERRY BLOSSOM - Nádherně a příjemně voňavý bytový sprej, který jsem ráda aplikovala na polštáře, závěsy, záclony či povlečení. Provoněl místnost na několik hodin.

FEEL FREE ANTI AGING SERUM - Sérum jsem používala zejména na dekolt. Říkala jsem si, že bych se ve třiceti už měla starat pořádně i o dekolt a krk a tak jsem vytáhla ze zásob toto sérum a začala jsem! Sérum má takovou na mě až moc přírodní vůni. Nebyla mi zrovna dvakrát příjemná, ale dalo se to. Lze ho jednoduše rozetřít. Nelepí. Příjemně hydratuje, zjemní a trochu i vyhladí. Nedráždí. Líbí se mi balení s dřevěným víčkem. Vypadá to zajímavě a stylově.

KIN-TOL DEZINFEKCE VE SPREJI - Jsem koupila ve výprodeji za pár korun. Hrozně teda smrděla, takže znovu bych si ji nepořídila. Ale vyčistila pokožku nejspíš dobře. Přednost však dávám voňavým dezinfekcím ve spreji.

ORIFLAME OPTIMALS HYDRA MATTE PLEŤOVÝ KRÉM - Je jeden z mých top pleťových krémů na léto. Už jsem vám ho zmiňovala mnohokrát. Bohužel se mi asi zkazil a nebo nevím, co se stalo. Ale pokaždé co jsem si ho dala na pleť, tak jsem měla pupínky. Pleť mě svědila a byla červená. Přitom mi to nikdy předtím nedělal a vždy jsem s ním byla maximálně spokojená. No takže jsem ho dodělala na nohy, tam mi žádnou paseku nedělal. Nechtěla jsem ho jen tak vyhodit. Ale je mi to líto, že zrovna tohle udělal můj velký oblíbenec. Achjo.


CIEN LAK NAVLASY CLASSIC  - Rozhodně nejoblíbenější a nejlevnější lak na vlasy, který jsem kdy měla. Kupuju pořád dokola. Skvěle zafixuje, neslepuje. Je ho obří množství, stojí pár korun a vydrží hodně dlouho.

GARNIER COLOR NATURALS CREME BARVA NA VLASY 3.12L - Barvy Garnier mi všeobecně dobře chytají i drží. Tento odstín jsem asi ještě předtím neměla, i když nevím, já jich už měla mraky. Každopádně jsem vám chtěla napsat, že odstín 3.12 mi skvěle sednul. Je to naprosto boží tmavě hnědá studená barva. Určitě ráda koupím znovu. Kupuju na Hebe, kde jsou za pár korun s dopravou zdarma.

L´BIOTICA ZJEMŇUJCÍ OČNÍ MASKA SE SLIZEM SLIMÁKA - Masky ve formě polštářků pod oči jsou příjemné. Jemně hydratují a zanechají oční okolí osvěžené. Ale nějakého ultra efektu jsem si nevšimla.

CIEN SENSES HOLÍTKA - Naprostá katastrofa. Já používám jednorázová holítka klasicky opakovaně a vydrží mi jedno třeba na měsíc, někdy i déle. Ale tohle bylo fakt - jednorázové. Holítko vůbec dobře neholí. Neklouže dobře po pokožce. A po druhé už neoholilo vůbec nic a bylo na vyhození. 




ZIAJA CUCUMBER MINT ENZYME FACE MASK - Příjemná svěží enzymatická pleťová maska s příjemnou vůní. Krásně osvěžila.

BALEA BADESALZ MAKE A WISH - Nádherný lákavý obal, ale účinky naprosto katastrofální. Vlastně žádné. Voda nebyla ani krásně zabarvená, ani provoněná. Jako bych si do vany nic nedala. 

BIELENDA VEGE DETOX HYDRATAČNÍ PLEŤOVÁ MASKA - Masku jsem si aplikovala na dekolt a krk, na který tedy zapomínám, nebo se mi spíš nechce. Ale překecala jsem sama sebe a jak jsem už výše zmiňovala, začala jsem i o krk a dekolt pořádně pečovat. Jemně voněla a příjemně pokožku hydratovala a zjemnila. Ale nic extra, co bych musela mít znovu.

HAVLÍKOVA APOTEKA MODRÝ JÍL PLEŤOVÁ MASKA - Masku jsem chtěla už velmi dlouho vyzkoušet a tak jsem byla ráda, že jsem ji dostala k narozeninám. Pleť moc dobře vyčistí a zanechá jemnou, vláčnou a viditelně čistou. Jemně i zmatní. Nevysušuje. Akorát se velmi rychle spotřebovala. Plus je za to, že je přírodní.

GABRIELLA SALVETE EYEBROW GEL MASCARA 03 DARK BROWN - To je takový produkt, který jsem měla ráda, ale i neměla. Zezačátku používání má totiž velmi tekutou konzistenci, takže se s ním těžko pracuje, flekatí a nedá se rovnoměrně nanést. Nicméně po tom, co řasenka trochu vyschla, se mi s ní pracovalo o mnoho lépe. Co se týče barvy, je to krásná studená hnědá. Obočí dobře zafixuje a zvýrazní. Ale je potřeba počítat s tím, že tak 3 měsíce po otevření se s tím pracuje fakt hodně těžko, než to trochu vyschne. 


CLINIQUE TAKE THE DAY OFF CLEANSING BALM - Čistící balzám jsem měla na svém pomyslném wishlistu již velmi dlouhou dobu. Nespočet holek ho vychvaluje, jaká je to pecka. Přišel mi však pro mě zbytečně drahý. Na to že to je jen produkt, který není vlastně nijak zvlášť pečující a jen se z pleti smyje. Ale jednou byl v hezké slevě, když jsem někde nakupovala online a tak jsem si ho tedy vzala v mini balení na zkoušku. Je to opět takový produkt, který jsem měla i neměla ráda a hned vám povím proč. Zkoušela jsem si s ním odličovat celou pleť, včetně očí (řasenka, stíny). Ale i po důkladném smytí mi zůstával takový povlak, přes který jsem viděla velmi "zamlženě" a musela jsem si oči ještě několikrát vymývat. Vůbec mi to nebylo příjemné. Co se týče odličovací schopnosti, je dobrá. Ale nic, z čeho bych byla nějak dvakrát unešená. Vlastně se mi celkově moc nelíbí koncept toho, matlat si po obličeji něco, čím se odličuju. Nejraději stáhnu vše micelárkou a pak pleť jednoduše dočistím a vyhovuje mi to tak zkrátka víc. Produkt jsem tedy používala nakonec při koupeli či sprše, kdy jsem byla ale už odlíčená micelárkou a pleť jsem si tedy s ním jen dočistila. Na to byl fajn. Pleť byla čistá, hebká a nebyla vysušená. Nicméně nejsem ohromena, jako většina a výhledově bych si ho znovu nepořídila.

AVON CLEARSKIN BLEMISH TONER - Velmi agresivní alkoholový toner. Při aplikaci na pleti pálí, hodně vysušuje. Brala jsem si ho zejména na problematická místa na pleti. Asi pomáhá rychleji hojit pupínky, protože je hezky vysuší. Ale díky tomu, jak moc je alkoholový, bych si ho znovu už určitě nepořídila.

BIELENDA CLEAN SKIN EXPERT NOURISHING DVOUFÁZOVÝ ODLIČOVAČ - Dvoufázový odličovač skvěle odstraní řasenku, stíny i samotný makeup. Nedráždí oči a ani pleť. Nezůstává mi po odlíčení "povlak" či zamlžený pohled. Zároveň nevysušuje. Za mě moc příjemný produkt.

NEUTROGENA HAND CREAM SCENTED CONCENTRATED - Hodně koncentrovaný krém na ruce, který je něco jako tekutá vazelína. Asi tak bych to přirovnala. Používala jsem ho na noc. Měla jsem ho na nočním stolku. Docela obtížně se vymačkává. Voní velmi jemně, skoro vůbec. Při aplikaci jsou ruce dlouho takové mastné. Takže i proto bych doporučila používat zejména na noc. Ruce hydratoval středně dobře. Není to nic, z čeho bych si sedla na zadek. Znám lepší a výživnější krémy. 

A nakonec tu mám ještě 4 pleťové masky. 3 jsou z obchodu Action za pár korun a byly účinky výborné. Krásně hydratační, zjemňující a osvěžující. Perfecta ice patch maska pod oči byla taktéž moc příjemná a hezky oční okolí osvěžila.

JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA ČERVENEC?

KTERÝ Z PRODUKTŮ VÁS ZAUJAL NEJVÍC?

8 komentářů:

  1. Ahoj, nejvíc mě zaujala maska s modrým jílem a pak asi makeup z Oriflame. Já mám červenec na moje poměry takový průměrný, aktuálně si myslím, že srpen bude bohatší spoustu produktů mám téměř na dně, ale prostě už jsem je do konce července nestihla :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já se snažím nemít rozdělaných moc produktů (i když třeba krémy na ruce mívám rozdělané obvykle 4 - v práci, doma, v kabelce a na chalupě :D). Měla jsem docela bohatou spotřebu (na mé poměry) v červnu, takže červenec tipuju slabší.
    A zaujalo mne sérum Nuxe a taky sprcháč Dove (ale na sprcháče mám stopku, dokud nespotřebuju zásoby a ty nejsou úplně malé)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sérum je fakt bezva, doporučuju vyzkoušet na vlastní kůži :)

      Vymazat
  3. Zaujalo mě to sérum od NUXE, podívám se po něm a ráda vyzkouším. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Moni,
    moc pěkná spotřeba, moje vyjde zítra (v pátek), tak se můžeš mrknout. Nejvíce mě zaujala Nuxe a olejíček od Saloos, to bych ráda vyzkoušela.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, já koukám vždy, jen nekomentuju, měla bych to napravit :D

      Vymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)