neděle 16. července 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ČERVEN 2023

Krásnou neděli všem! Dnes jsem tu s vaším oblíbeným článkem a tím je náhled do mého soukromí, v podobě střípků z měsíce. Červen utekl neskutečně rychle. V článku střípky z dubna jsem vám psala, že bych mohla každý měsíc vyzdvihnout 3 věci, které pro mě byly na daném měsíci nejlepší. V dubnu jsem to v článku i splnila. V květnovém článku jsem na to posléze zapomněla a dopisovat zpětně jsem to už nechtěla. Nicméně v tomto článku to napravím a uvedu zde opět tři věci, které mě na daném měsíci zaujaly nejvíc :) 

1. TŘÍDĚNÍ: V červnu jsem vytřídila velké množství dekorací, nepoužívaných věcí pro zvířata, doplňků, knih, kosmetiky a dalšího. Vše jsem dala na bazar a nebo někomu odeslala za poštovné. Zbavila jsem se tak zbytečností, které mi doma jen překážely a cítím se teď o mnoho "volnější" v "čistějším" prostoru kolem sebe. Hodně jsem vytřídila i potraviny. Dala jsem bokem věci co prochází nebo jsou potřeba dopotřebovat, jelikož jsou otevřené. Pomalu vše spotřebovávám. Taky mi to dělá ohromnou radost. A vždy se cítím skvěle, když dodělám a dojím něco, co je už dlouho doma ve spíži nebo je to delší dobu otevřené.

2. KAVÁRNY A RESTAURACE: V červnu jsem taky zašla tolikrát do kaváren, co snad za celý život ne. Jelikož jsem chodila a stále chodím po pohovorech, většinu z nich pořádají právě v kavárnách. Měla jsem tak možnost objevit více nových zajímavých míst a vyjít tak ze své komfortní zóny. Protože to nejsou místa, kam bych běžně chodila a ještě tak často. Taky jsem zašla na jídlo 2x s kamarádkou, jednou s kamarádem a s bývalou kolegyní do kavárny na dort a vlastně s kamarádem, se kterým jsem byla na jídle, jsme pak po jídle byli taktéž v kavárně. To taky běžně nedělám, že bych takhle někam s někým šla na dort či kafe. Takže v tomhle ohledu byl tenhle měsíc vážně ohromně nabitý a pro mě velký výstup z komfortní zóny, popravdě :D

3. KNIHY: Opravdu hodně jsem se vrhla do čtení knih. Měla jsem od začátku roku závazek, že přečtu 1 knihu měsíčně. Nakonec se to zvrtlo, což je dobře a čtu jich hned několik. Tento měsíc jsem přečetla celkem 7 knížek! Jsem na to vážně pyšná. Je pravda, že teď bez práce na to mám víc času, ale hodně jsem četla i předešlé měsíce, kdy jsem práci stále měla.

A teď už jdeme k popisu jednotlivých fotek a toho, co se u  mě v červnu dělo. S kamarádkou jsem začátkem měsíce vyrazila na oběd do Globusu. Překvapilo mě (příjemně), že jsem si tam dala hlavní jídlo a salát a stálo mě to jen 110 Kč. Zároveň jsem odeslala velkou krabici vytříděných dekorací na Vánoce a Velikonoce, které jsem už nechtěla a dala jsem je za poštovné. Pořídila jsem si pro mě nový hořčík, který potřebuju užívat. A taky jsem si nalakovala nehty krásným fialovým gel lakem.


Začátkem měsíce jsem zašla i s kamarádem, se kterým jsme se dlouho neviděli, na jídlo do restaurace MOC, kde mi moc chutná. Dali jsme si sushi a to bylo vynikající, jako vždy. Pak jsme zašli ještě do kavárny a tam jsem si dala horkou čokoládu. Dočetla jsem velmi tlustou knížku s názvem Spojení. 


Vyrazili jsme s mamkou po pár obchodech. Nakoupila jsem si nějaké nové oblečení ve velkých slevách. Taky jsem přečetla další knížku a tou byl Hlas poznání, kterou jsem dostala v dubnu na narozeniny. Byla jsem v kavárně na pohovoru a při čekání jsem to stihla i vyfotit. Dala jsem si moc dobrou limču. A opět jsem vytřídila spoustu věcí. Zejména kosmetiku, doplňky a věci pro zvířata a zaslala jsem to ve velké krabici za poštovné. Mám radost, že to ještě někdo využije. 


S přítelem jsme si k výročí zajeli do vzdálenějšího města na running sushi, kde jsme ještě nebyli. Měli tam zajímavá jídla, která běžně na running sushi nevídáme. Takže jsme byli mile překvapení a opravdu jsme se dosyta (i víc) najedli nebo spíš přejedli. 


Pak jsme vyrazili na zříceninu hradu. Popravdě už nevím, jak se to jmenovalo, ale bylo tam moc hezky. Docela klid, jen pár lidí a bylo zrovna i krásné počasí.


Kočička si oblíbila být se mnou na balkóně a spát, když si čtu. Dočetla jsem knihu Nazdar, vitamíne. Ta mě až tak moc nebavila, ale dočetla jsem ji. Upekla jsem domácí křupavý chlebík a šla na další pohovor.


Byla jsem u mamky na nečekané návštěvě a upekla nám žemlovku, kterou jsem si dala k obědu. Byla vynikající. Mňam. Amálka se chtěla hodně mazlit a ráda ležela u mě na gauči. S kamarádkou jsme šli na jídlo a to smažené nudle se zeleninou. Předala jsem jí dárečky k narozeninám. No a upekla jsem znova výborný domácí chlebík. 


Koupila jsem si v Lidlu nějaké nové zajímavé proteinové dobroty. Ta proteinová zmrzka s příchutí slaného karamelu je boží. Zkuste! A Raffaello nanuky jsme chtěli dlouho vyzkoušet, takže jsme je přihodili taky. Jak můžete vidět, přečetla jsem další dvě knížky. A vytřídila jsem si krabice, kde mám stuhy a dárkové pytlíčky a další. Mám to vše krásně srovnané a vytříděné. Mám z toho takovou radost.


S přítelem jsme zajeli do Německa na doplňující nákup a taky na výlet do kláštera, kde jsme ještě nebyli. Předtím jsme si zašli do oblíbené restaurace na obídek. Přítel si objednal ledový čaj s marakujou a to bylo snad to nejlepší pití, které jsem kdy v nějakém podniku měla. Bylo to skvělé a i příteli to neskutečně chutnalo. 


Procházka v okolí kláštera bylo super. Bylo krásné počasí a klášter byl moc hezký, i když byl kus v rekonstrukci. Hodně nás zaujal i kostel, kam jsme šli dovnitř. A koupili jsme si jako "suvenýry" likér a čajík. Sice to bylo dražší, ale nevadí. Řekli jsme si, že místo toho, abychom kupovali nesmysly v podobě magnetek atd., že si vždy koupíme něco dobrého k jídlu nebo k pití. Nebude se nám doma nic kupit. Vždy to sníme, vypijeme a užijeme si to :)


Zašla jsem s kamarádem do knihovny, kam si šel půjčit knížky a já tam taky hodně dlouho nebyla. Půjčila jsem si tam taky jednu knížku, jednu koupila za 4 Kč na burze a jednu jsem si koupila ve velké slevě v knihkupectví, kam jsem potom šla. Táhla jsem domů těžký nákup jídla z Kauflandu a zničila si na několik dní rameno :D to bylo vážně super. No a koupila jsem si krásné naušničky s rhodiovaným povrchem, protože mi všechno dráždí ušní dírky. Ať už mám zlato, stříbro nebo ocel. Tohle by to prý dělat nemělo. Tak uvidíme. 


Connynka si opět užívala siestu se mnou na balkóně, když jsem si četla. S mamkou jsme vyrazili na drobné nákupy a kukačku do města.

Opět jsem byla na pohovoru, který byl hrozný, ale o tom jsem vám už psala v článku, kde jsem vám ukazovala Glanc box léto 2023. Tak pokud nevíte o co šlo a zajímá vás to, mrkněte. S kamarádkou jsme si skočili cestou na zmrzku. Šla jsem na schůzku na Úřad práce a dala jsem si sraz s kolegyní, která chtěla jít na kafe a dortík.



CO VÁS Z MÉHO MĚSÍCE ZAUJALO NEJVÍC?
CHODÍTE ČASTO DO KAVÁREN?



8 komentářů:

  1. Mně hlavně zaujalo tvé nadšení, když něco vytřídíš nebo posuneš nepotřebné věci dál. Mám to toitž podobně a někdy si říkám, jestli nejsem cvok :D.
    Do kaváren v poslední době moc nechodím, vlastně teď v červenci jsem byla jen jednou v Humpolci v kavárně 8mička. Ale ještě není července konec :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsme cvoci dva :D ne, mě to vážně dělá hrozně dobře.

      Vymazat
  2. Ahoj, já k tobě vždycky chodím na střípky koukat hlavně na dobroty :-D abych se tak jako trapně přiznala. S prací ti držím palce ať brzy seženeš něco přijatelného. V kavárně jsem byla naposledy snad v květnu, moc na to není prostor ani peníze pokud teda něco nespáchá přítel. Ráda bych letos oslavila v kavárně narozeniny, ale nevím jak dalece to finančně půjde. U přítele rodičů už to dělat nechci neb vedle obýváku mají tchánovci ložnici, tak je to takové blbé.

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Moni,
    teď jsem byla několikrát v kavárně s kamarádkou, která přijela z Kopřivnice na dva týdny do Příbrami. Bylo to moc fajn. Klidně si tam zajdu, když mám čas a náladu. Mám nyní dovolenou, tak se taky chystám na velké třídění věcí.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  4. To sushi vypadá úžasně, dlouho jsem ho neměla. :) Super shrnutí června. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)