sobota 26. srpna 2023

COTTAGE BULKY PLNÉ BÍLKOVIN

Krásný víkend! Dnes tu pro vás mám skvělý a rychlý recept, který můžete vyzkoušet klidně i nyní o víkendu. Možná na něj máte i vše potřebné doma, protože je potřeba jen pár surovin. Je to vážně jednoduchá rychlovka se skvělým efektním výsledkem. A o co se jedná? O cottage bulky neboli skvělé pečivo plné bílkovin!

Na cottage bulky je potřeba:
  • 300 g špaldové hladké mouky
  • 2 balení cottage
  • 2 vejce
  • 3/4 kypřícího prášku
  • lžička soli
Nejprve si v míse smíchám mouku s kypřícím práškem a solí. Přidám vajíčka a cottage. Vše vymíchám v těsto, které má lepivější konzistenci. Vytvaruji bulky. Dám na plech, na kterém mám pečící papír. Bulky posypu sezamovým semínkem a dám péct na 180 - 190 stupňů dokud krásně nezezlátnou. Cca 25 minut. Je potřeba to hlídat. Každá trouba peče trochu jinak. Však to znáte. A výborné, rychlé a zdravé pečivo je na světě! :) 

Nemusíte čekat na žádné kynutí, což je bezva. Jsou za půl hodinky hotové a za další půl hodinku vychladlé a můžete si na nich teda takřka hned pochutnat. Ale varuju vás, jsou vážně hodně syté! Pokud cottage bulky znáte, dejte mi vědět, jak vám chutnají. A pokud je neznáte, dejte mi vědět, jestli je vyzkoušíte. Jsem zvědavá! 
 



DĚLÁTE COTTAGE BULKY?
POKUD NE, VYZKOUŠÍTE JE?

6 komentářů:

  1. Moniko, zajímavý recept. Teď jsem skoro měsíc nepekla - v tom vedru se mi nechtělo zapínat troubu. První, co musím upéct, je něco z bílků - mám tam nějaké zbylé... Pak nastane čas na experimenty :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojky,
    to vypadá fakt dobře, budu to muset vyzkoušet:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, skvělý recept! Budu muset vyzkoušet, cottage mám moc ráda. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)