neděle 22. října 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ZÁŘÍ 2023

Krásnou neděli vám všem! Jak se máte? Já unaveně :D byla jsem v práci i včera - v sobotu, takže dnes mám v plánu jen relaxovat a užívat si volna. Včera jsem po práci z posledních sil poklidila byt a pak usnula na gauči. V noci jsem se už jen přesunula do ložnice a spala až do rána. No a kolem šesté hodiny jsem byla vyspaná. Jak jsem zvyklá vstávat brzy, nejde mi moc spát dlouho, jako jsem byla zvyklá dřív. To jsem spala klidně do deseti nebo jedenácti. Teď se většinou kolem šesté vzbudím a jsem vyspaná. Jelikož jsem to u televize zalomila celkem brzy, ani se nedivím, že jsem byla ráno odpočatá a vzbudila jsem se brzy. Udělala jsem si alespoň čajík, kaši, zabalila se do županu a ještě po tmě a za zvuku deště za oknem vám sepisuju tento článek. Sice se zpožděním, ale přeci. Je to tedy shrnutí za září 2023

Začátkem září jsem stihla přečíst další knížku. Venku bylo stále moc krásně a teplo. Vynosila jsem nové šaty, které jsem si pořídila a moc oblíbila. V práci jsme dělali ochutnávku asijských dobrot, která byla sice náročná, ale bavila mě.


Conynka si oblíbila válet se s námi na gauči (zas nějakou chvíli, než se vrátí k válení se o samotě v ložnici :D). Byla jsem venku s kamarádem, kde jsme nafotili nějaké fotky a popovídali si. 


S dalším kamarádem jsem zašla po delší době na něco dobrého. Konkrétně jsme byli v burgrárně. Dala jsem si burger s trhaným masem, který byl sice výborný, ale tak obrovský, že se nedal sníst. Pak jsme ještě zašli na nealko koktejl. 


Zajeli jsme s kamarádem, se kterým jsem byla na burgeru, na nákup do Polska a Německa. Nakoupila jsem opět nějaké dobroty do zásoby. Po dlouhé době jsme se časově sladili a přijela k nám mamka. Uvařila jsem svíčkovou a přítel udělal domácí karlovarský knedlík, který umí dokonale. Mamka nám dala boršč, který jsem si užila večer k večeři, kdy už bylo venku chladněji. 


S přítelem jsme se zapojili do hry od Kazmy. Byla jsem v kině nejprve s kamarádkou s kamarádem a pak ještě i s přítelem. A když už jsme měli ty kartičky, tak jsme si udělali výlet do Prahy a zkusili štěstí. Zároveň jsem si splnila další přání a to navštívit vyhlášenou donutkárnu. Poprvé jsem byla i v Primarku, kde jsem nikdy předtím nebyla. Upřímně, kdyby mi bylo patnáct až dvacet, asi z toho obchodu šílím. Teď mě moc nezaujal. Koupila jsem si tam pár drobností, ale znovu bych tam jít nemusela. 


Zašla jsem si také po druhé v životě do Starbucks. S kamarádkou na ledovou kávu s karamelem. Já kávu moc nepiju, protože nemůžu kofein. Dala jsem si tam poprvé bezkofeinové karamelové ledové kafe a to bylo výborné. Jelikož do kaváren prakticky nechodím (až na období pohovorů, kdy jsem tam předchozí měsíce musela být pořád), tak mi nevadí, zaplatit jednou za čas více za dobrou kávu. A určitě tam na tohle samé kafíčko vyrazím ráda i příští léto. Venku bylo pořád moc příjemně a mohla jsem nosit sukni. A zašla jsem si na nové nehty. Tentokrát se mi líbí moc. Jsou to jedny z nejhezčích nehtů, co jsem měla. Jak tvarem, tak barvou. Světlé barvy mi sedí a už budu nosit ve většině případů jen ty. Někdy si dám něco odvážnějšího, ale ve světlých nehtech se cítím nejlépe a hodí se ke všemu. 


Koncem září se už trochu ochladilo a vytáhla jsem přechodový kabátek. Zašli jsme si po druhé za krátkou dobu na butter chicken a citronové kuře. Dali jsme si to samé, co při minulé návštěvě, protože nám to neskutečně chutnalo. Jedná se o nepálskou restauraci v centru Liberce, kde vaří vážně skvěle. Při návštěvě obchodů jsem si nakoupila nějaké drobnosti pro radost. A protože v Actionu měli u vchodu krásné balicí papíry s vánočním motivem a navíc levné a velké role, rozhodla jsme se, že si udělám zásobu na Vánoce. 

JAKÉ BYLO VAŠE ZÁŘÍ A NEJLEPŠÍ ZÁŽITEK?

6 komentářů:

  1. Ahoj, pro mě bylo září asi jedním z nejlepších měsíců tohoto roku, pak možná ještě květen bych to pomyslných top měsíců zařadila. Nejlepší zážitek první dospělácká dovolená v zahraničí, na kterou jsem navíc dokázala na celou sama vydělat :-D Další roky zase maximálně v ČR, protože rekonstrukce, ale i tak to bylo příjemné a určitě na Řím budu celý život vzpomínat. A pak asi to, že mě vzali na vysokou, na tu kam jsem chtěla už od základní školy, ale bála jsem se to bez podpory rodičů zkusit, a teď jí studuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je bezva, že jeden z nejlepších :) Tak to gratuluju, to musel být skvělý pocit!

      Vymazat
  2. Tyhle tvoje články mám ráda :)
    My měli v září týden dovolenou a i když manžela trochu zradilo koleno, tak by bylo fajn a užili jsme si to. Nejlepší byl výlet na Dlouhé stráně, kdy nám vyšlo počasí a byly skvělé výhledy.

    OdpovědětVymazat
  3. Heh, taky jsem si zvykla vstávat brzo, takže vyspávat o víkendech mám docela problém. Občas se ale podaří, ale často vstávám už před sedmou.
    Září jsem začala na Madeiře, ale pak bylo už hodně pracovní. Na Madeiře jsem si namohla nohu, takže jsem celý měsíc téměř neběhala, takže na něj asi nebudu vzpomínat nejradši. Měla jsem ale aspoň čas i na jiné věci. :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)