pátek 29. prosince 2023

KOSMETIČTÍ ODPADLÍCI - PROSINEC 2023


Příjemný pátek vám všem! Jak se máte a jak jste si užili Vánoce? My měli Vánoce krásné. Byli jsme všichni společně a dostali jsme krásné dárečky. Užili jsme si dosyta odpočinek, pohádky, cukroví a výborné jídlo. Jestli si pamatujete, psala jsem vám, že jsme byli cca před 2 týdny nemocí. Nechápu jak, ale přítel to chytil na Vánoce znovu. Neuvěřitelné. Po tak krátké době. Den po Štědrém dni lehl s teplotami. Jsem ráda, že alespoň na Štědrý den mu bylo poměrně dobře a užil si to v rámci možností. Mrzelo mě ale, že pak následujících několik dní leží v posteli a je mu zle. Teď se to už zlepšuje a to je hlavní. 

Já jsem se rozhodla, že vám ještě do konce roku sepíšu spotřebovance za prosinec. Tentokrát jich moc není. Díky nemoci jsem kosmetiku odložila stranou a tento měsíc vám ukazuju asi nejméně pleťových masek, co jsem kdy za měsíc ukazovala. Ale nebyla na ně hold nálada. Mám tu opravdu jen pár kousků, tak to dnes vezmeme rychle. Mými oblíbenci jsou barvy na vlasy Garnier Color Naturals, které sice při aplikaci hrozně smrdí, ale drží skvěle a jsou krásně syté. Na vaně jsme měli už snad dva roky otevřenou pěnu na holení Gillette. Přítel ji ale nepoužíval, tak jsem ji chvíli používala já. I když mě používání pěny na holení nebaví, spíše otravuje. A i proto jsem se nakonec naštvala a se zbytkem umyla vanu. Nastříkala jsem ji na vanu, nechala působit a vydrhla. Vana se krásně leskla a pěnu jsem dopotřebovala do poslední kapky. Seinz šampon na vousy jsem vzala v DM ve velké slevě, kdy byl ve výprodejovém stojanu za 14,90 Kč. Přítel ho snad ale ani nepoužil. Navíc měl pokažený aplikátor. Ale já ho nakonec spotřebovala na čištění štětců. Měl příjemnou vůni i pěnivost. Alespoň jsem dodělala dva produkty, které nám dlouho zapadávaly prachem na vaně. 


Golden Rose makeup longwear full coverage mi nejprve vyhovoval, ale pak jsem si všimla, že hodně zvýrazňuje suchá místa na pleti a i první vrásky. Krycí schopnost má takovou nižší střední, což mi vyhovuje. Nicméně to zvýrazňování mě odradilo. The Balm Meet matt huges sincere je tekutá matná rtěnka s vysokou pigmentací a pěkným odstínem. Stačilo ji nanést tenoučkou vrstvu. Nijak extrémně nevysušovala a nestahovala a výdrž byla slušná. Essence Juicy Bomb 104 je do červena zabarvený lesk na rty, který je velmi příjemný a extrémně lesklý. Nicméně změnil vůni a tak jsem se rozhodla, že ho raději vyřadím, i když je v balení ještě hodně. Škoda. Konturka na rty Delia Cosmetics v odstínu 20 byla mým velkým oblíbencem. Byla to skvělá barva, která dokonale sedla mým rtům. Byla do studena a zároveň velmi přirozená. A nakonec stoletá tvářenka a to doslova. Tvářenku Miss Sporty 102 jsem měla X let. Prožila se mnou i mnohá stěhování a je již velmi stará. Rozhodla jsem se ji tedy konečně vyřadit a koupit si náhradu. Byla však moc dobrá. Tak akorát pigmentovaná. Pěkně držela a barva přirozená a pěkná.


Dál tu mám od značky Bione Cosmetics čistící hygienický sprej se svěží vůní, který mám ráda vždy v kabelce na rychlé čištění rukou. Indulonu čistící gel na ruce jsem koupila v nějakém výprodeji, tuším do deseti nebo dvaceti korun. Byl na můj vkus až moc tekutý, ale příjemně voněl a ruce nevysušoval. Ziaja oční krém proti vráskám petrželka je všeobecně velmi oblíbený a myslím, že jsem ho již někdy měla. Celkově je to příjemný krém, ale na výrazné vrásky to určitě není. Spíš na počínající jemné linky. Bielenda CBD pleťový krém má příjemnou texturu. Dobře hydratuje, nedráždí a pleť je po něm příjemně vláčná. Ziaja zjemňující pleťová maska zanechala pleť příjemně vláčnou a hydratovanou. Pleťová maska s bambuckým máslem a makadamiovým olejem byla skvělá. Velmi příjemná na pleti. Skvělé plátýnko. Moc dobrá hydratace i osvěžení. 




 JAKÁ JE VAŠE SPOTŘEBA ZA PROSINEC?

4 komentáře:

  1. Já dneska dopsala spotřebu za listopad (12 kousků), za prosinec ani nevím, co v té tašce, kam dávám prázdné obaly, je. Sice mám za prosinec největší počet článků za celý rok, ale stejně jsem ve skluzu (mám v různých fázích rozepsané dvě recenze na knihy, jeden recept a článek o čajich...). I na tu spotřebovanou kosmetiku došlo až na konci měsíce.
    Z tvých spotřebovaných kousků neznám nic. Ale líbí se mi, jak se snažíš všechno využít a spotřebovat a nic zbytečně nevyhazovat.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, já spotřebováno za prosinec před malou chvíli dopsala. Je trochu střídmější, co se týče odličování a vlasovky, ale jinak krásných 41 produktů.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)