pátek 2. října 2020

STŘÍPKY Z MĚSÍCE: ZÁŘÍ 2020

Krásný pátek vám všem! 

Dnes tu pro vás mám opět můj oblíbený článek (a doufám, že i váš) a to je shrnutí, co se v kostce dělo v září. Opět jsou tu jen takové střípky, které se mi podařilo zachytit.

Začátkem měsíce přišel Faberlic. Opět jsem se mohla podívat na katalog, který si prohlížím velmi ráda. Od kolegyně jsem dostala tiramisu. Přítel dostal velkou chuť na wafle a tak jsem se pokusila o to, udělat je doma. Nakonec byly výborné. Servírovala jsem je s čoko zmrzkou a marmeládou. Začátkem měsíce jsem si opět trochu zesvětlila vlasy, abych mohla začít s velkým a postupným melírováním.


Začátkem měsíce mi přišel také Avon, kde jsem si opět vybrala nějaké maličkosti. Psala jsem vám o tomto mini-nákupu i článek. S mamkou jsme si zašli po večeři na výbornou zmrzku z Fruitissima. A protože jsme byly hodně nacpané, dali jsme si jen jeden kopeček. Jednou jsem takhle byla v kuchyni a najednou v okně na mě číhá a mňouká cizí kočka. To mě tedy hodně pobavilo. Je to kočka od souseda a dokonce se šla projít i po bytě. :D Kocour je supr mazlivý a chodí ke mě pravidelně na dobrůtky. Ale musela jsem zavřít čičinu, aby se nepotkali, to by totiž nedopadlo dobře. No a takhle se tvářila zase moje kočička, kterou jsem v tu chvíli musela zavřít. Je vyloženě naštvaná. Nebo možná jen ospalá? :D


Udělali jsme si s mamkou jednu z posledních procházek v příjemném polo podzimním - ale teplém - počasí. Zašli jsme si do našeho oblíbeného obchodu nakoupit a dali jsme si taky tradičně cestou domů smoothie. To je taková naše mini "tradice". No a na poslední fotce už můžete vidět spoustu tašek s nákupy. No jo, to jsme my! 


Cestou domů z nákupů jsme viděli překrásný západ slunce. Což byl skvělý závěr dne. Udělala jsem nám domácí burgery a kroketky z horkovzdušné fritézy, byly výborné! Udělala jsem si nové nehtíky. Mamka nám připravila langoše, které byly jako vždy, vynikající.


Vyrazili jsme na poslední bleší trh tento rok. Musím uznat, že jsem ráda, že jsme se tam tento rok dostali několikrát, protože mě to tam moc bavilo. Cestou z blešáku jsme koupili nějaké potraviny v Lidlu. A vedle už můžete vidět velké množství filmů na DVD, které sbírám. A také proutěný košík a zapékací misky, které jsem tam sehnala za 10,-. Mamce od přítele jsme k svátku udělali doma kytici z bonbonů. A vzali jsme si domů sushi a je to snad poprvé, co jsem si nedala lososové. Chtěla jsem změnu. Ale příště už lososa nevynechám! :D



Šli jsme se projít s přítelovými rodiči do lesa na houby. Bylo to super, i když jsme pak byly úplně hotoví a to jsme ještě asi 2 hodiny čistili a zpracovávali houby. Další den jsme se byli s přítelem projít na kaštany, které jsem chtěla použít na dekoraci. 

 
Venku jsme se vyhřívali na sluníčku. Večer jsem si zalévala čaj, následně mi vyklouzl hrnek z ruky a opařila jsem si celý palec a kůži okolo. Bylo to hodně nepříjemné a asi tři hodiny mě to neskutečně pálilo. Další dny to ale už bylo v pořádku. Objednala jsem si z Havlíkovi přírodní apoteky vzorečky masek na zkoušku a koupila jsem si můj oblíbený časopis Tina.


Využili jsme akce 2+1 pizza zdarma, pustili jsme si Harry Pottera a dali si výborné pizzy. Jednu navíc jsme měli další den k obědu. V DMku jsem si koupila nové limitované pleťové masky. Vždycky jsem si chtěla koupit sama bonbonieru a celou ji sama sníst. Vybrala jsem si v Tescu jednu levnější, která mě zaujala. Je s marcipánem a nugátem a je tedy naprosto vynikající! A měla jsem chuť vyšívat. Takže jsem vyšívala.


S mamkou jsme si zašli po krámech a taky do oblíbené restaurace na výbornou véču. Opět jsem si koupila další podzimní vydání mého oblíbeného časopisu. V krámě, který míjím cestou domů, jsem sehnala 5 velkých boxů, které jsou super pevné a krásné. Byly za výbornou cenu kolem 130 Kč, tak z nich mám velkou radost a třídím si do nich ve skříni různé věci.


V DMku mě zaujaly produkty na nehty. Konkrétně zapékací lak, mezi který můžete použít i klasické laky na nehty. K němu jsem si vzala ještě čistič na nehty stejné značky. Zkoušela jsem udělat domácí kebap a byl naprosto vynikající! Koupili jsme si víno a udělala jsem poprvé tento rok horký punč. Který se výborně hodí k pochmurnému (ale mnou oblíbenému) podzimnímu počasí. Ve výprodeji v DMku jsem si za 9,90 koupila nějaké drobnosti pro radost.


Koncem měsíce jsme byli s přítelem a moji kamarádkou krmit kachny. Byla jich tam spousta a byly hodně hladové. Takže jsme si je mohli i hladit, kdybychom chtěli. Přítel jim dával jíst z ruky, bylo to super. Po krmení jsme si zašli na jídlo, kde jsme si dali výbornou polévku a já si dala jako druhé moji oblíbenou svíčkovou. Ta byla výborná!


Na konci měsíce jsem dělala domácí knedlíky plněné ovocem, posypané kakaem a polité máslem. Mňam. Povedly se výborně! Vytáhla jsem i podzimní boty a podzimní bundu. S mamkou jsme se koukli do sekáče, kde jsme byli chvíli před zavíračkou, takže jsem ulovila rychle dva kousky. V drogerii jsou nové pleťové masky a protože se do Rossmanna často nedostanu, samozřejmě jsem byla nadšená a vzala jsem si je. Koupila jsem si tam i výborný kořeněný čaj s příchutí perníčků. A vyzvedla jsem si objednávku z lékárny, kde jsem si kupovala magnésium a přítelovi chlorellu. V září mi přišel i Superbox se skvělým obsahem. Zapomněla jsem dát fotku na začátek, takže i když přišel začátkem měsíce, dnes vám box ukazuju až na konci.


CO SE DĚLO U VÁS V ZÁŘÍ?





10 komentářů:

  1. Já dnes taky šla na kaštany. Jinak pěkné shrnutí. U mě se v měsíci září nic tak výjimečného neudálo, co by stálo za zmínku.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Aké máš rozkošné mačičáky! :) U mňa sa nedialo nič zaujímavé, 90% času som pracovala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden z nich ale není můj, jak píšu v článku :)

      Vymazat
  3. Září jak má být, včetně plného koše hub koukám. :D :) Také budu muset konečně vyrazit do lesa. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že jsi měla zase skvělý měsíc plný dobrého jídla! :) Vafle miluji a taky si je občas dělám :) O svém září píšu v nejnovějším článku u mě na blogu, tak se přijď podívat, jestli chceš :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. U mne bylo září ve znamení zavařování - červená řepa, džem z blum, džem z aronií, švestková povidla... Taky jsme byli na houbách a strávili večer jejich zpracováním. Chtěla jsem strávit prodloužený víkend na chalupě, ale nakonec rozhodla předpověď počasí a zůstala jsem lenošit doma. Jen jsme si s mámou jako náhradu udělaly společný oběd.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)