pátek 11. srpna 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - ČERVENEC 2023

Krásný pátek vám všem! Dnes jsem tu pro vás opět se shrnutím z předešlého měsíce - což byl červenec 2023. Opět bych ráda vyzdvihla 3 věci, které byly za mě na tomto měsíci nejlepší. Takže jdeme na to a vy si pojďte užít záplavu fotek :)

1. VÝLETY A RESTAURACE - navštívili jsme pár nových míst, co se týče výletů a i pár nových podniků, kde jsme si dali dobré jídlo :) Dokonce jsme zvládli i piknik, na který jsem se už v zimě moc těšila.

2. BEDÝNKA SE ZELENINOU - konečně jsem ulovila bedýnku se zeleninou a ovocem za zvýhodněnou cenu a to za 49 Kč v Globusu. Díky tomu jsem konečně vyzkoušela dračí ovoce! Těším se, až ulovím nějakou další a třeba i v jiném obchodě.

3. PODLAHA V KOUPELNĚ - a konečně jsme začali dělat v koupelně novou podlahu. Ta stará byla hrozná a nepraktická. Sehnali jsme velmi výhodně dlaždice na podlahu a to v krásně šedé barvě. Byly ve výprodeji za třetinovou cenu, než ostatní a ještě přesně takové, jako jsme chtěli!

___________________

Začátkem měsíce jsme navštívili Mladou Boleslav a restauraci Dokao, kde jsme si dali oběd. Ochutnali jsme kimchi polévku, přítel měl smaženou rýži s kimchi a já měla kuřecí kari. Vše bylo dobré, ale vybrali jsme si vše pálivé, takže to bylo něco, sníst to :D

Vyrazili jsme na výlet do lázní Libverda, kde jsme si dali čerstvou oplatku. Oplatky jsme si koupili i domů a to ve formě trojhránků. Bylo tu krásně, i když docela dost lidí.



Zašli jsme si na jídlo do nepálské restaurace. Dala jsem si jídlo, které bych si normálně nevybrala, ale chtěla jsem změnu a riskla jsem to. Dala jsem si kuřecí maso s citronovou omáčkou a bylo vynikající! Nakonec to tedy byla skvělá volba. K tomu jsem si nemohla nedat česnekový naan, který miluju. Nečekaně jsme zašli taky po dlouhé době do kina na horor. 


Konečně jsme si taky dali snídani na terásce, když bylo krásně. Ještě že máme slunečník, jinak bychom se už ráno kolem 9 hodiny upekli. Udělala jsem domácí nanuky z jahod a pokračovali jsme v úklidu zahrádky.


Konečně jsme navštívili zmrzlinárnu, kam jsme chtěli dlouho zajít. Zmrzlina byla chuťově výborná! Byli jsme na nečekaných nákupech, kde jsem dokoupila nějaké nezbytnosti do domácnosti a dokonce jsem si koupila kabelku z EKO kůže, která stála původně přes 2000 Kč a já ji měla za nějakých 260 Kč, takže paráda. Vybrala jsem si i knížky za 19 Kč či 29 Kč z původních 399 Kč z Dobrovského. No a konečně jsem se dočkala i melounku!


I v červenci jsem pokračovala s vyřazením nepotřebných a nepoužívaných věcí, které jsem odeslala za poštovné. Dostali jsme výborné domácí jahůdky. Skočila jsem nám pro Kitl sirup marakuja, který je z limitované edice a chtěli jsme ho vyzkoušet. A po několika letech jsem konečně vytáhla a doluštila sešit křížovek. Už jsem se na to chystala dlouho. Nechtěla jsem ho vyhodit nevyluštěný. Takže jsem ho doluštila. Sice po několika letech, ale i tak!





Přečetla jsem další knížku, která mě moc bavila a byla za mě velmi napínavá. A opět jsme s přítelem třídili oblečení. Jak on, tak i já. Dělám to teď po několika měsících pravidelně a pořád najdu něco, co dát pryč. S kamarádkou jsme skočili do kavárny, než jsem měla pohovor a zkusila jsem poprvé zavařit květák!


Zašli jsme si na piknik. To jsem měla na svém wishlistu také. Takže jsme využili krásného počasí a dali jsme si burger, hranolky a vychutnali si to v přírodě. Taky jsme si skočili opět na tu skvělou zmrzku, jako dezert.


Navštívili jsme Mumlavské vodopády, které mají kolem 10 metrů. Nikdy jsem neviděla tak velký vodopád, takže jsem z toho byla nadšená. Venku bylo ten den neskutečné vedro. Ale v přírodě a vedle řeky bylo krásně chladno a stín. Takže parádní výlet do vedra. Voda byla ledová, nechápu, jak se tam lidi mohli koupat, ale koupali :D my si jen smočili nohy. 


Vyrazila jsem s kamarádem na rychlý pokec a procházku k přehradě. Jelikož jsme šli kolem zmrzlinárny, využila jsem toho a dala si opět porci výborné zmrzky. 


Connynka si hodně zvykla na to, že jsem s ní teď doma a takhle mě zalehává každé ráno a chce se X hodin mazlit. Je to láska. Využila jsem krásného počasí a četla si venku. A navštívili jsme novou asijskou restauraci. Dala jsem si sushi, které jsem dostala na velice zajímavé míse. Osobně bych to měla raději na klasickém tácu či talíři, ale chuťově bylo moc dobré. 


Nečekaně jsme pořídili i dlažbu do koupelny a to ve výprodeji za asi 1/3 ceny, než byly ostatní. Tak jsem z toho měla radost. Konečně jsem taky sehnala bedýnku s vyřazeným ovocem a zeleninou a to v Globusu za 49 Kč. Za tu cenu tam bylo teda mraky dobrot! No a chodila jsem dál na pohovory. Při tom jsem nakoukla do pár obchodů a koupila si nějaké drobnosti. 


Díky Globusácké bedýnce s ovocem a zeleninou jsem konečně vyzkoušela dračí ovoce, které jsem měla v merku už dlouho, ale nechtěla se mi za něj platit tak vysoká cena. A započali jsme práci v koupelně, kde jsme postupně sundávali staré původní obklady z podlahy. Uvařila jsem v chladnější večer taky domácí PHO s kuřecím. Byla to velká mňamka! 


Navštívili jsme další restauraci, tentokrát v Turnově, kterou jsme doposud neznali. Přítel měl jídlo moc chutné a dobré, ale já měla maso tuhé a tvrdé. Tentokrát na mě padl černý Petr. Minule někde nechutnalo příteli a teď mě. Nebo mě teda chutnalo, ale to maso bylo fakt na prd.


Užívali jsme si taky krásné západy slunce. A přítel mi uvařil po delší době dobrotu o víkendu na oběd. Dělal domácí svíčkovou s hovězím masem a domácím karlovarským knedlíkem. Bylo to boží a vynikající! No a dočetla jsem na konci července ještě další knížku. 




JAKÝ BYL VÁŠ ČERVENEC?


6 komentářů:

  1. Můj červenec byl docela nabitý, měla jsem dovolenou, ženil se nám syn, měnila jsem v práci pracovní pozici...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, tak ty jsi toho neměla opravdu málo :) Snad sis to užila

      Vymazat
  2. Ahoj, červenec pro mě až na jeden víkend byl hlavně pracovní. Předěláváme barák, teda zatím jsme ve fázi vyvážení betonů, suti, bourání mezistěn, takže to moc nepřibývá spíše obráceně. Teď mě bude čekat všude oškrábat stěny, moje záda protestují už předem :-D

    Měla jsi moc pěkný měsíc, vždycky u tebe obdivuju ty fotky i tu nejobyčejnější věc máš vyfocenou tak hezky, je vidět že na to máš oko jak se říká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bude makačka, ale pak ten pocit, až to bude hotové, to bude k nezaplacení :)

      Vymazat
  3. Klasické oplatky jsem neměla sakra dlouho, hned bych si dala! :D :)) Krásné fotky a shrnutí měsíce. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)