úterý 7. listopadu 2023

STEAK S PEPŘOVOU OMÁČKOU NA LITINOVÉ PÁNVI

Krásné úterý všem! Dnes tu mám pro vás článek, který se bude týkat jídla a jeho přípravy. Přišla mi totiž zajímavá nabídka spolupráce s e-shopem Denis Henry, kde jsem si mohla vybrat kousky v určité hodnotě pro recenzi. Jelikož vařím často a ráda, samozřejmě jsem souhlasila. A to především proto, že na e-shopu byla pánev, kterou jsem měla v plánu i já sama pořídit. K pánvi jsem nakonec přihodila i dřevěné prkénko na krájení a nůž. Pokud tento e-shop neznáte, trochu vám ho na úvod představím. Prodávají zde kvalitní nádobí, nože a kuchyňské vybavení. Najít zde můžete nepřeberné množství zapékacích mís, nožů, hrnců, pánví a dalších kuchyňských pomůcek. Teď už se ale pojďte podívat na to, co jsem si vybrala já.

Prkénko je menší velikosti, která se mi skvěle hodí třeba na krájení zeleniny a ovoce. Ve chvíli, kdy píšu recenzi, menší velikost na e-hopu nevidím dostupnou a tak vám sem dám odkaz na prkénko stejné, ale ve větším rozměru. Líbí se mi, že je jednoduché a má nahoře otvor, za který lze zavěsit a nebo jednoduše chytit a přemístit. K prkénku jsem si vzala pomocníka, kterým je vroubkovaný nůž. Já sama mám nejraději vroubkované nože. Jednoduše se mi s nimi krájí nejlépe a nejpohodlněji. Používám je takřka na vše, na co to jde. Tento nůž je vhodný pro krájení zeleniny a ovoce. Skvělý je především třeba na krájení rajčat. Ty s ním jdou krájet jedna báseň.  

Jak jsem zmínila už v úvodu, vybrala jsem si zde hlavně z toho důvodu, že jsem tu objevila pánev, kterou jsem i já sama chtěla vyzkoušet. Jedná se o litinovou pánev 25 cm s rukojetí. Tu jsem chtěla především kvůli příteli. Ten miluje maso a steaky. Chce se je do budoucna naučit připravovat co nejlépe a na to se skvěle hodí litinová pánev. Ta se totiž dá vložit i do trouby.

Hodí se však i na vaření na přímém ohni či grilu, což mě taky velmi překvapilo a potěšilo zároveň. Můžete s ní vařit klasicky na jakémkoliv sporáku či indukční desce či zapékat v troubě. Litinová pánev by měla mít doživotní výdrž. Zajišťuje perfektní rozvedení tepla po celé ploše. Materiál je odolný vůči korozi či poškrábání. Míchat pokrmy by se na ní však mělo výhradně například dřevem, plastovými či silikonovými pomůckami.

My se na pánvi rozhodli udělat steak s pepřovou omáčkou. S pánví se pracovalo skvěle a jednoduše. Je opravdu velmi pevná a bytelná. Díky tomu, že je litinová, je těžší. Skvěle rozvádí a udržuje teplo a bezvadně se vejde i do naší trouby. Myslím, že náš první pokud o steak na nové litinové pánvi (nebo spíš přítelův pokus) se velmi vydařil. Pánev je na přípravu masa zdá se vážně skvělá a rádi ji budeme i nadále používat a zdokonalovat se v přípravě steaků.





MÁTE DOMA LITINOVOU PÁNEV?

*Děkuji za možnost otestování www.DenisHenry.cz formou barterové spolupráce! 
(nejedná se o placenou spolupráci!)

4 komentáře:

  1. Ta pánev vypadá dobře ♡ Pokud vím, já doma litinovou nemám. Své pánve teď nemohu ani využít, protože jsme se s přítelem nastěhovali k jeho taťkovi a on má indukci 😂

    http://world-of-simix.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak určitě co nejdříve využijete, až budete bydlet třeba sami dva :)

      Vymazat
  2. Pánev vypadá skvěle a koukám, že se hodí i na indukci. Docela o ní začínám uvažovat.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)