středa 13. prosince 2023

STŘÍPKY Z MĚSÍCE - LISTOPAD 2023

Krásnou středu vám všem! Dlouho jsem se vám tady na blogu neozvala, ale mělo to svůj důvod. Na Youtube a na Instagramu jsem s vámi komunikovala, ale blog jsem zanedbávala. Ne že bych chtěla. Ale bohužel jsem chytila c*ovid a odrovnalo mě to tak, že jsem nebyla schopna skoro ničeho. I když díky tomu konec měsíce stál za prd, i tak se pokusím vyzdvihnout tři věci, které mě z listopadu těší.

1. Zajeli jsme s mamkou a přítelem na running sushi a pak na kávičku do Starbucks

2. Koupila jsem si nový tyčový vysavač

3. Začalo sněžit a zabalila jsem první vánoční dárečky

Měsíc začal tím, že u nás byla na návštěvě mamka, která nám dovezla výbornou svíčkovou s domácím karlovarským knedlíkem. Přestal mi po několika letech fungovat tyčový vysavač. Můj oblíbený. A tak jsem musela, ač nerada, objednat nový. Vzala jsem od té samé značky, jen vyšší řadu. Zajeli jsme na doplňující nákup do Penny. Ten účet stál vážně za to. Tak dlouhou účtenku jsem snad ještě neměla :D A zašla jsem si na nové nehtíky, tentokrát v rudé barvě.


Koupila jsem na Slevomatu vouchery na running sushi v jiném městě, kde jsme byli jednou s přítelem a líbilo se nám tam. Chtěla jsem tam vzít i mamku a tak jsme vyjeli. Dali jsme si výborné jídlo a potom si zašli ještě na mini nákupy a nakonec na kávičku do Starbucks. 


Upekla jsem výborný domácí chlebík. Od mamky, která byla na Slovensku, jsem dostala krásné dřevěné vánoční dekorace, které jsem si hned vystavila. Venku začalo v polovině listopadu sněžit a pořádně přituhovat. Vyloupala jsem si vlašáky, abych měla na cukroví připraveno. 


Přítel objednal maso a udělal výborné steaky na nové litinové pánvi, kterou jsem vám ukazovala několik článků dozadu. S kamarádem jsme si zašli na poke do podniku, který jsme chtěli oba dlouho navštívit. Bylo to vynikající. Naprosto chuťově slazené a prostě dokonalé. Dlouho jsem tak dobré jídlo neměla. Potom jsme zašli ještě do kavárny, kde jsem si dala horkou čokoládu.


S přítelem jsme si cestou domu vzali KFC a MC Donald. Zašli jsme taky na drobné nákupy. A upekla jsem skořicové šneky a tím jsem udělala tečku za podzimem. Dělala jsem kynuté skořicové šneky tuším poprvé. 


Udělala jsem si výbornou véču s rýží, kimchi, praženými řasami a avokádem. Moc jsem si ji užila. Zabalila jsem první vánoční dárečky. A druhý den na to jsem lehla s c*ovidem. Chytla jsem ho poprvé od začátku epidemie. Hned jsem poznala, že je něco špatně. Já i když jsem nemocná, je mi zle maximálně 3 dny a jsem v klidu. Mívám klasiku, jako je bolest v krku a kašel s rýmou. Nemívám teplotu, bolest hlavy ani nic podobného. Teď jsem ale chytla jak bolest hlavy, tak teplotu, citlivost kůže, bolest za očima, bolest těla a neuvěřitelnou únavu. Ztratila jsem úplně chuť i čich. Poprvé v životě jsem si brala nemocenskou, protože jsem nebyla schopna práce. Celou dobu, co jsem byla doma, jsem opravdu jen ležela a kurýrovala se. Ještě doteď nejsem úplně v pohodě, protože jsem i po prodělání hrozně unavená. Je to zvláštní. Dřív jsem byla schopna od rána do večera něco dělat a byla jsem v pohodě. Teď trochu pouklidím a musím si jít sednout a pak až pokračovat, protože to nedávám a únava je větší. Věřím, že se to brzy zlepší. Na poslední fotce můžete vidět Connynku, která u mě v průběhu nemoci pořád hajala a pomáhala mi se vyléčit. 


A JAKÝ BYL VÁŠ LISTOPAD?

4 komentáře:

Děkuji za každý komentář, dělají mi velkou radost. Ale prosím NEVKLÁDEJTE mi sem odkazy apod. Děkuji! :)